Моќта на збогувањето

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
~*~

Вистината е дека ... никогаш не кажуваме збогум длабоко во себе.
Тоа е тоа што боли, не крајот.

зборот за мене нема мок но си има соја тезина зависи кој или на кого го казувас зборот,зависи колку го сакас

Збогувањето боли.
Особено е ако од некој кој нешто ти значи.
Тешка е самата помисла, а не па изговарањето на зборот збогум.Тешко е, навистина е тешко. Особено ако личноста со која се збогуваш е/била важна во твојот живот.

Kazav zbogum na edna licnost sto mislev deka mi e se vo zivotot i mi bese mn tesko vo sustina sekoe zboguvanje mi e tesko zatoa sto lesno se privrzuvam za luge.

Збогувањето е асоцијација за прекин, крај на некој однос, а во психата на човекот е секој крај да го поистоветува потсвесно со смрт.
Кога се збогуваме со некого, ние се збогуваме или "закопуваме" и дел од себе кој го препознаваме или поврзуваме со конкретната личност/ситуација. Затоа е и така тешко да се отргнеш и да кажеш навистина збогум. Дури и во ситуации кога сакаш да се тргнеш од личноста со која имаш нефункционалниот однос, повторно конечното збогум е тешко за прифаќање.
Делумно и затоа што означува и промена на нешто на кое дотогаш сме биле навикнати. А, стравот од промена е многу силен и присутен кај сите, затоа што човекот е суштество од навика и рутина. Кога прекинуваш нешто, макар и ако ти штети и те прави несреќен, ти менуваш. Тоа ретко кога е пријатно или лесно.
Но, затоа нуди опции и отвора нови можности. Умее да регенерира и да препороди поради условната слобода која ја нуди. Во смисол, се ослободуваш од нешто старо и можеш да се отвориш за нешто ново и поинакво. Сепак тоа се сфаќа малку подоцна. Првичната реакција од збогувањето е секогаш страв, конфузија, болка, и, во целост, не толку пријатни чувства.

Моќта на збогувањето?
Зарем не е толку голема и толку полна со опции?
Дали тоа мора секогаш да биде трагично или пак не ... само крај кој ни дава можност за уште еден нов почеток иако тоа не изгледа секогаш така?

Што мислите, колку е силна моќта на зборот „збогум“?

mokta na zborot zbogum e silna kolku sto e silno custvoto dodeka se kazuva toj zbor i kolku sto mu vlijae silno na toj sto go kazal ili na toj sto mu go kazale aaaaaaa da i zavisi za kakvo zboguvanje stanuva zbor

Моќта на збогувањето?
Зарем не е толку голема и толку полна со опции?
Дали тоа мора секогаш да биде трагично или пак не ... само крај кој ни дава можност за уште еден нов почеток иако тоа не изгледа секогаш така?

Што мислите, колку е силна моќта на зборот „збогум“?

И збогум да кажеш,ништо не значи ако не си расчистил сам со себе...затоа треба да бидеш сигурен кога навистина мислиш збогум, а дека ни дава можност за нов почеток зависи од самата особа...кај секој е индивидуално...:smir:

:helou:Збогувањето е дел од животот. Крај и нов почеток, мора да се прифати,а спомените ќе останат како водич во иднината . Не се плашите од збогувањето, туку бидете спремни за нешто ново уште поубаво.:smir:

Никој во денешно време нема храброст очи во очи да ти каже збогум, не одиме, не сакам да те видам.
Збогување со чао и пријатно, само кога ги испраќаме роднините за странство. Тие збогум и пријатно се вистински, а не од партнерот што мислевме дека не сакал.[DOUBLEPOST=1465812678][/DOUBLEPOST]Никој во денешно време нема храброст очи во очи да ти каже збогум, не одиме, не сакам да те видам.
Збогување со чао и пријатно, само кога ги испраќаме роднините за странство. Тие збогум и пријатно се вистински, а не од партнерот што мислевме дека не сакал.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom