Ехххх, беа тоа времиња кога бев сам во собата...
Е сеа како што глеам ја сум посебен случај, повеќето ја делат со братот/сестрата, а ја со дедото...:nesum::nesvest: шо да праиш коа ти влета туку така... демн ит...
Инаку да, додека бев сам, искрено водев свој живот во неа... јадев, спиев, играв, слушав музика, лудував буквално...
Средена беше по мој вкус, али обоена по вкус на мајка ми шо и ми сметаше малку, али се соземав со таа реченица оти за ѕидовите мајка ми душа дава...

Бев во неа значи 24/7 т.е. 30/12 т.е. 365/24 што значи бев во неа 100%, нормално освен времето поминато морално надвор ради морални надворешни обврски... царство мое беше таа... се и сешто правев во неа и никад не ми беше досадно во неа... прилично мала собичка едно 4 на 3 беше, во неа сместено креветот, компјутерот, едно шкафче врз кое имаше еден куп книги, и едни фиоки каде шо имаше уште еден куп книги... нејќев да ја претупанам, баш онака чил... секогаш вратата затворена и уживав внатре... а да, и да не го заборавам ѕверскиот натпис на надворешната страна од вратата кој гласеше "Чукни, па ако ти е дозволено влези, а ако не тренирај брзо одење..."
А моменталната состојба ми е во поголема, многу поголема соба од таа што ја имав... ама ништо не е по мој вкус... во неа сум само едно 10% од денот... другите 90% де сум во дневна или денот го минам надвор од дома... центар, факс, омилената фурна позади универзална сала, карпош 1 и 2 и валјда тоа ќе да е...

мислам, не безделничам него си вадам обврски за да не бидам дома и тркнувам и ги завршувам најчесто овие дестинации...
Кога бев сам собата се повеќе ми личеше на свињарник... зашто што се не немаше во неа... де тањири оставено од брзање или од премногу опуштање, де чаши... де некој чипс отворен (обично испред пц-то), де нераскренат кревет и шо ти уше не... али после тоа секогаш секојдневно ја средував после школо или пред да тргнам во школо кога бев 2ра смена особено кога ќе најдев нешто повеќе слободно време... музичето и правец чистење... секогаш сакам да ми е чиста, али исто сакам да ми е и многу растурена, измеѓу не поднесувам... или ќе е премногу растурена или ич...
А, сега веќе е се растурено... не сум сам и немам никаква желба да потсредам малку, па сирота мајка ми ќе чепне нешто ќе досреди...
Моментална состојба како што приметив последнава недела... сите можни книги и тетратки што ми се, се наоѓаат на масата и испод масата, па кога станувам од сабајле само глеам шо имам тој ден на распоред пружам рака и зимам што ми треба...

Викендите потсредувам тоа масата само... таа е најтрагичната за мене... и да нормално алиштата купишта кои од секад ми се наоѓале на креветот, и по кои мајка ми 10 години секојдневно ми вика "кога ќе дојдам од работа сакам алиштата да ти ги видам средени, инаку ќе ги џитнам!"

Тоа е тоа... нема што повеќе да кажам... мислам оти се приметува оти уживам кога сум сам во соба и оти таа е едно нешто без кое не би можел целосно да функционирам... ептен ептен уживам кога сум сам и кога целата соба е само за мене, знам тоа збучи ептен себично, ама тогаш чувствувам оти го имам целиот свет само за мене