Мојата соба - мојот свет?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Прво ќе почнам со ова прашање:)

Дали сте сами во соба или ја делите?

Да, со брат ми.

Дали вашата соба ја чувствувате како ваше катче,како ваш свет?

Сеуште го немам прифатено седентарниот живот кога станува збор за тоа дали ја прифаќам собата како мој свет. Можеби затоа што ја делам собата со друг или честопати знам да преспивам во другата дома - кај баба ми. Но имаше период од животот (кога брат ми не беше дома 7 месеци) кога беше дел од мојот свет (по се изгледа ова првово ќе да е).

Дали собата за вас е само обична соба за преспивање?

Па... не е. Тука најчесто учам, читам. Тука истотака најголемиот дел од инспирацијата го добивам. И да... тука мојот вкус на музика најмногу преовладува.

Уредена е по ваша желба?

Уредена е по заеднички договор помеѓу мене и брат ми. Сепак заедно ја делиме.

Секогаш е средена или се е хаотично?

Хаотично средена. Значи има книги по масите, креветот и патосот. Облеката е секогаш на столицата. Ако доаѓаат гости ја правиме пицикато средена.

Не ја делам собата со никој. Дека е мој свет...се уште не е. Не е уредена баш како што сакам, ама добро ќе биде и тоа, некој ден ќе исфрлам се што ми зафаќа простор :)

За средена е средена, не можам да жиевам во хаос повеќе од еден ден. Дури и плакарите ми се поделени на летни и зимски, место за чевли и чизми, фиоки за книги и остава за белетристика. Сите поклони и ситници ми се наместени во посебни кутии и секое си има свое место.
Малку изгледа комплицирано, ама па не е до толку.

Уредена е по ваша желба?

Да, најголем дел од денот го поминувам овде бидејќи тука ми е компјутерот, порано ми беше само за спиење, ама сега се` што правам правам овде. Сама сум не ја делам со никој. Кога би била уредена по моја желба би имало графити по ѕидовите за жал тоа не би можело да се случи. Инаку живеам во некој свој хаос, со расфрлани книги околу мене, сок, парфеми, апарат, мобилен, се` ми е при рака. :) Не можам да поднесам кога некој ми буричка по работите или да растура нешто зашто добро се снаоѓам во мојот сопствен хаос, туѓиот ми пречи. :)

~*~

Уредена е по ваша желба?

Мојата соба е дел од мене, го покажува мојот начин на живот и стилот во кој се пронаоѓам, пред се затоа што таму минам голем дел од времето мора да ми биде доволно удобно, за да можам убаво да се чувствувам.

Никогаш не сум ја гледала само како место за преспивање иако се случувало и да се вратам дома за само тоа да го направам, сепак имам дел од себе таму, така да ... не е само обична соба.

Сама сум во соба!:pipi:

Да, уредена е по моја желба, пред некои 3/4 години сама си го бирав мебелот за во соба, што значи и боите ми се + погодени и исфарбана е по мои препораки.
Најубавиот дел од собата ми е делот помеѓу мостот и креветот каде на ѕидот стојат статии од Венко Андоновски, Братислав Димитров, Уредување на ентериер и екстериер, Текстови за Катерина Велика и Мерлин Монро ... :zajubena:

Инаку ... секогаш е се наредено, имам компулсивна навика се да биде на место инаку почнувам да се нервирам.
Мразам хаос, секаде чистам, не само кај мене дома ...

Си ја сакам собата иако не поминувам многу време во неа.Може да се каже дека ми служи само за спиење и за учење(а тоа е мал временски период:)).Компјутерот ми е во другата соба па претежно сум таму.Не ја делам мојата соба со никој(единица сум:igra:) .Инаку,претежно е средена,ама дефинитивно не е мој свет:toe:

Уредена е по ваша желба?
Па некогаш да.Кога сакам да избегам од некои работи или да бидам сама.
Не дефинитивно.Зашто мојата соба многу зборува за мене(барем поголемиот дел).
Како мала бев кај брат ми во соба ама после тоа си се праселив во сегашната моја соба.
Па не баш.Ама тоа е.Полека ја преуредувам колку што ми е дозволено.
Кога не сум дома т.е. кога патувам(а тоа често го правам),собата е тип топ(што би рекла мајка ми),а кога ќе дојдам додека да се средам секаде има моја гардероба.

[Едитирано од модератор]: Го средив цитатот. :)

па пошто сум сам,без брат или сетра,имам за право најверојатно сам да си ја уредувам собата.Можеби и поради тоа во неа се чуствувам најпријатно и најопуштено,таа е убедливо мое најомилено место во домот.во неа се чуствувам најубаво што и да правам.средена е онака како што сакам јас.зидовите се во две бои:два се жолто-портокалови ,а другите два се некоја чудна плава,мајка ми ја нарекува кобалт плава.И комбинацијата е неворајтна.Дури ни јас не очекував толку да дојде убава комбинацијата и бев многу скептичен ,но испадна прекрасно!уредена е онака како што сакам јас!кревет,работна масичка,тв,аквариум и стол! други работи без кои не би можел да си ја замислам собата би биле полицата со книги ,купот од дискови ,плеј стејшенот ,дивидито и сликата што ја купив летово во Охрид на која има цвет од сончоглед.Кога ја видов веднаш си ја зедов ,затоа што сончогледите ми имаат посебно значење и убавина.компјутерот намерно го оставив во дневна за да не ми досаѓаат моине секој пат кога ќе сакаат да седат на компјутер!Јас сум човек кој ужива во хаосот.мојата соба изгледа средено,само затоа што мајка ми се грижи за неа.Неа ја нервира секој неред и се мора да биде на свое место.Но мене не ми пречи и кога е средена.но доколку би се прашувал јас сигурно би изгледала полоши и похаотично.мене не ми пречи кога се е растурено ,дисковите се расфрлани насекаде по подот,кабелот од плејстејшенот е низ цела соба ,или јакната ми е на креветот ,а не на закачалка и сл!но затоа тука е мојата супер мамичка се да среди!ххахаха!

Јас повеќе сакам мојата соба да е некоја подземна лабораторија....

Собата што ми е дома ми е најтопла и средена, поголем дел од времето сум таму и со никој не ја делам и баш изгледа по моја желба светло/темно плаво со бело.
А онаа што ми е на стан си ја делам со цимерката, не ми се допаѓа и воопштно не наликува на `мојот свет`, не е баш хаотично... али почесто од шо се расфрлаат многу книги изгледа ко господ поминал и рекол збогум

Si ja obozavam mojata soba! Taa e moeto carstvo :) Se si urediv po moj vkus ... najsareno sto moze da bide ( zeleno, zolto, violetovo, kafeavo, crveno ), se si ima svoe mesto, i najgolem del od moeto vreme go pominuvam vo nea ... si uzivam, si slusam muzika, ponekogas i nekoj film na DVD, si crtam, si peam, ucam ... Toa sum jas ... sarena i vesela ... kako i mojata soba :):vozbud:

Па да , бидејќи таму можам да се опуштам , секогаш имам мир кога ми е потребен , можам на рајат да прочитам нешто и др.
Не , бидејќи таму учам . спијам . компјутерор ми е таму , тв-то , дивидито.По цел ден сум во неа
Не , со братми сум , но тој е многу помалку време од мене.
Уредена е по ваша желба?
Па да, сега малку по малку ја преуредуваме и новите елементи си ги бирав самиот
Па креветите и подот се секогаш средени , единствено несредено е тоа што алишта секогаш има на столицата и на бирото ми стои телефонот , сок , јадење и др работи.

Мојата соба? хах паа ја чувствував како дел од мојот свет, порано многу повеќе ама сега не толку. Беше уредена како што ја сакав иако ја делам со сестра ми се што има внатре јас сум го направила и средила. Премногу песни налепени и стихови и што ти не. Ама со тек на време немам многу за да се замарам и ми е оставено како што е. Дел од мене е и само јас знам што како и зошто е присутно во таа соба.:pipi:

Јас како и поголемиот дел од луѓево што ги читам сам сум во соба и поголемиот дел од времето го поминувам таму ама сапак ако е мојот свет тогаш ќе кажам дека е многу растурен свет.

Баш како што пеат Дел Арно Бенд, `Ова соба је читав твој свет`. Океј, можеби не целиот мој свет, но највеќе од мојот свет е во мојата соба. Сам сум во неа, не ја делам со никој (не)уредена е по мој вкус... Се што правам (освен физиолошки потреби) правам во собата и мноогу малку време поминувам во други делови од станот. Толку малку седам во другите соби, што пред некој ден кога седнав во дневната соба да гледам филм, кучето збунето ме гледаше 15 минути...:)

Уредена е по ваша желба?

За мене мојата соба е целиот мој свет.Кога сум дома обично речиси 97% од времето го поминувам во неа.
Иако е несредена,со книги на сите страни,најмногу си ја сакам и за мене е совршена...
Многу мразам на пример кога ми ја оставаат вратата од собата отворена.
Кога ќе влезам си се заборавам внатре.
Не поминувам многу време дома,ама кога сум дома,уживам во мојата соба и баш си ја осеќам како простор за релаксација.

дефинитивно собата е мојот свет уредена по моја желба и секогаш средена..сакам се да си биде на свое место..во неа се чуствувам најудобно..можеби затоа што таму го поминувам подолгиот период од денот:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom