Моето второ ЈАС

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување

Моето второ ЈАС

• Го чувствувам,постои

Гласови: 86 79,6%
  • Не,нема такво нешто

Гласови: 22 20,4%

• Вкупно гласачи
    108
Smetam deka sekoj vo sebe ima povekje li4nosti i toa go objasnuva na4inot na koj razli4no se odnesuvame prema razli4ni lugje i vo razli4ni situacii.... :)

NaTaLi напиша:
Smetam deka sekoj vo sebe ima povekje li4nosti i toa go objasnuva na4inot na koj razli4no se odnesuvame prema razli4ni lugje i vo razli4ni situacii.... :)

Хмм...
Ако е така тогаш најмногу би имале две личности во себе. Една за оние што ги сакаме и една за останатите...

Имам потсвест и сето тоа нормално, али не гледам на тоа како мое фторо јас. Едноставно потвест и врежани дефиниции за одредени работи, кои се стекнуфаат преку она на кое не научиле или ни свети во мозокот како секогаш можна опција, ама не и нешто шо може да произведе мислење или сл.

Goddess of Chaos напиша:
Имам потсвест и сето тоа нормално, али не гледам на тоа како мое фторо јас. Едноставно потвест и врежани дефиниции за одредени работи, кои се стекнуфаат преку она на кое не научиле или ни свети во мозокот како секогаш можна опција, ама не и нешто шо може да произведе мислење или сл.

Тоа сакам и јас да го кажам, поствеста не ја дефинирам како второ јас.

Секој има второ јас,не е возможно да не постои.Е сеа вие како ќе си го дефинирате ,тоа е ваша работа.Она што се бара на темата ,неможе да има одговор -не,нема такво нешто- ко што е во анкетата дадено. Барем еднаш секој човек се двоумел за нешто,а тука стапува она второ јас .Првото вика не ,второто вика да:).Доколку го нема тоа второ јас,никогаш не би се двоумеле за нешто ,туку би биле сигурни во секоја наша одлука и тоа второ јас понекогаш не кочи во тоа да ги направиме најголемите грешки или па ,не турка во најголемите грешки. За некого тоа се -срцето и разумот,за некого тоа е се она што е врежано во потсвеста и така натаму...
Bottom line е дека второто јас,во било која форма,постои...

Dani^^^ напиша:
Секој има второ јас,не е возможно да не постои.Е сеа вие како ќе си го дефинирате ,тоа е ваша работа.Она што се бара на темата ,неможе да има одговор -не,нема такво нешто- ко што е во анкетата дадено. Барем еднаш секој човек се двоумел за нешто,а тука стапува она второ јас .Првото вика не ,второто вика да:).Доколку го нема тоа второ јас,никогаш не би се двоумеле за нешто ,туку би биле сигурни во секоја наша одлука и тоа второ јас понекогаш не кочи во тоа да ги направиме најголемите грешки или па ,не турка во најголемите грешки. За некого тоа се -срцето и разумот,за некого тоа е се она што е врежано во потсвеста и така натаму...
Bottom line е дека второто јас,во било која форма,постои...

Знаааачи заклучок: нештото што не тера да размислиме двапати за секоја одлука и секогаш не копка при истата постои, ваше е како ќе го дефинирате.

Може да се каже дека имам мое второ ја ама длабоко во себе

па има и понекогаш ми испливува на површина и после утре дента кога ќе размислам си викам еј од каде ова, не е можно ова јас да го мислам и да го направам не сум таков. незнам али тоа ми се ретки моменти и искрено не ми се допаѓаат кога ќе дојдат

JAS sum JAS. I tolku. Mojata potsvest e moja. Mojata sovest e moja.
A toa sto ponekogas ne se prepoznavam sebesi... Neznam sto e. :)

Normalno deka postoi druga li4nosrt vo nas.Kaj mene gi ima mnogu, dobro devoj4e, mrdnato devoj4e , ludo itn... i uste mnogu na momenti se menjaat koga edno ke izleze na povrsina

Моето второ јас стапува на сцена тогаш кога губам контрола!

po greska glasav za da a imace mislam deka toa se gluposti
Moeto vtoro jas filmski

Hesse vo "Stepski Volk" vika deka imame poveke "jasovci", i totalno se slozvam so toa.. eden den sme vredni kako pceli, drug den sme mrzi, tret den veseli kako deca, nekogas depresivni... toa ne e edna licnost..toa se poveke licnosti koi uspevaat posle dolgi :duel: da se izborat da isplivaat na povrsinata i da vlijaat vrz "nevinoto covecko sustestvo" koe gi ima.. taka da..definitivno, nie sme zbir od mnogu karakteri, samo fintata e kolku gi neguvame i dali ke isplivaat na povrsina..

pssssssssssss nema ftoro jas go slusam od nutra kao veli nema ftoro jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas a bu a inace nema zs da ima toa sum ja i koa sakam se menjam koa sakam praam so sakam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom