Моето прво Audio CD

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.167
Поени од реакции
703
После времето на владеење на лонгплејките (за помладите - плочи) и хром касетите, во целиот свет се појавија компактните дискови, CD или цедеа. Вистински револуционерни носачи на звук. 10 години после светската промоција, дојдоа и кај нас....

Првите 4 диска кои беа купени и вртени дома кај нас беа:

1. Whitney Houston - The Bodygard Soundtrack
2. Grammy's Greatest Moments
3. Al Bano & Romina Power - Greatest Hits
4. Gipsy Kings - Best Hits

И нив ги купи мајка ми :) Првото цеде што сум го пазарел со мојот џепарац беше некоја бугарска компилација со име Chart Hits '97, а првата песна на дискот, ради која и ја купив компилацијава беше Elegantly Wasted на INXS.

Доста за мене. Вие? Кое е вашето прво цеде?

Хехе, епа хм...

Значи прво це-де кое сум го имал во мојата колекција, првото парче со кое почнала ете да речам традицијата е:

100% Classics(Dreams and Passions) 1995 - поклон од татко ми, купено во Бугарија. Како мал обожавав сериозна музика и знам дека бев многу среќен тој ден, кога го видов цеде-то. :)

Првите цедиња (три купив наеднаш, заедно со тато:)) беа Ерос Рамацоти, Дино Мерлин и Гарбиџ.

Се` уште ми се едни од поомилените.

Blur една компилација поради Song 2
Metallica- Kill em all
Janis Joplin

Од Mariah Carey. Штета го дадов на некој и се изгуби.

Првите три аудио CDа беа „Best of the 80's“, волијум 1, 2 и 3, од на некој саем знам ги зедов. :)

880f.jpg

Првото аудио цеде шо го купив беше демото на Embryotomy - Entombent Of Fallacy..тоа беше пред две години,а инаку немав купено аудио цеде туку снимав музика на мп3ки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom