Пред година дена на Пелистер - перфектно функционираше. На Шапка - перфектно... Е, сега, јас по планински села не одам, па дури и да нема мрежа таму - ич гајле не ми е.
Пред година дена бев во Хрватска и во Босна и роамингот функционираше ПЕРФЕКТНО.
Овој месец се убив од зборење, не вртам на фиксен (поради Бизнис пакетот), заштедив неколку илјади денари на фиксен, а на мобилен имам мнооогу мал цех (еве, да причекаме и официјално да стигне сметка, да не зборам предвреме).
Најефтината тарифа на Мобимак е 14/7 денара (Мобихит). На Космофон пакетот кој јас го имам е 10,2/6,6 кон Космофон и 11,4/6,6 кон Мобимак и МТ. Имаат и поефтина „минута“, јас сум на основниот бизнис пакет.
Тоа што зборувам за 390 денара бесплатно со 7 други броја (од кој со еден имам мнооогу саати „начукано“ месецов), тоа е друга прича. :kajg:
Пред година дена бев во Хрватска и во Босна и роамингот функционираше ПЕРФЕКТНО.
Овој месец се убив од зборење, не вртам на фиксен (поради Бизнис пакетот), заштедив неколку илјади денари на фиксен, а на мобилен имам мнооогу мал цех (еве, да причекаме и официјално да стигне сметка, да не зборам предвреме).
Најефтината тарифа на Мобимак е 14/7 денара (Мобихит). На Космофон пакетот кој јас го имам е 10,2/6,6 кон Космофон и 11,4/6,6 кон Мобимак и МТ. Имаат и поефтина „минута“, јас сум на основниот бизнис пакет.

Тоа што зборувам за 390 денара бесплатно со 7 други броја (од кој со еден имам мнооогу саати „начукано“ месецов), тоа е друга прича. :kajg:
bibika напиша:Dobro de eve kratko:
-seuste ne se koristi GPRS-ot i MMS-ot,osobeno kon Mobimak,
-nemaat seuste mreza dovolno razviena (mozes da puknes,ama so kosmofon stranstvo nema da fatis i toa blisko stranstvo,pr. Hrvatska),
-im pagja cesto mrezata,
-skapaa od lazenje so koje-kakvi paketi,a vsusnost nikakvi podobri uslovi od Mobimak ne nudat,
-vlezi u tunel so kosmofon i javi mi se (mozda ke ti uspee) ...
-probaj i na planina pa javi mi da ne ziveam vo neznaenje,
ima uste,ama aj pa i drugite neka pisat nesto..
Ova ne e nasoceno kon tebe Acid,samo se obracam kon sekoj Kosmofonec direktno!!! (ke me lincuvaat ama bidna,xaxaxaxaxaaa)