ММФ - Економски Шок во Македонија

ММФ се можеби препотентни еврејски старчиња но си ја знаат професијата.
Да ММФ се легални криминалци но факт е дека ако Владата продолжи да троши како што троши ќе има голема криза и девалвација на денарот.
Мислам дека со изгласувањето на најголемиот буџет досега во време на рецесија само ќе стават точка на сегашната криза.
Оваа влада можеби направи нешто ама тоа е површно и нема да има никакви ефекти.
Влада која се рекламира себеси:pos2: ма дајте. Многу е просто Владата троши пари што ги нема, а на тоа плус објавува најголем буџет досега за кој нема пари да го покрие. Таа ќе го покрие ама од џебот на граѓанинот. Од кој било аспект да се гледа народот губи и тоа губи 17 години.
Ниедна влада досега не работела за народот. И тоа е така секаде. Затоа постојат синдикати и други институции кои одржуваат рамнотежа во општеството. Ајде поз:helou:

ММФ се можеби препотентни еврејски старчиња но си ја знаат професијата.
Да ММФ се легални криминалци но факт е дека ако Владата продолжи да троши како што троши ќе има голема криза и девалвација на денарот.
Мислам дека со изгласувањето на најголемиот буџет досега во време на рецесија само ќе стават точка на сегашната криза.
Оваа влада можеби направи нешто ама тоа е површно и нема да има никакви ефекти.
Влада која се рекламира себеси:pos2: ма дајте. Многу е просто Владата троши пари што ги нема, а на тоа плус објавува најголем буџет досега за кој нема пари да го покрие. Таа ќе го покрие ама од џебот на граѓанинот. Од кој било аспект да се гледа народот губи и тоа губи 17 години.
Ниедна влада досега не работела за народот. И тоа е така секаде. Затоа постојат синдикати и други институции кои одржуваат рамнотежа во општеството. Ајде поз:helou:

Drugar sekoja ti e na mesto samo sto toa nema koj da go cue i nikoj ne saka da go priznae.Ama so da se pravi se dodeka vo ovaa drzava ima SDSM-ovci i VMRO-ovci ke go strizat narodot do gola koza i na kraj ke go ostavat bez drzava.
Zalosna e taa drzava sto nema organizirani sindikati i gragjanski zdruzenia koi ke krenat glas protiv samovolieto na politicarite i oligarsite vo Makedonija koi 18 godini mu ja cicaat krvta na ovoj napaten narod.
Devalvacija sigurno ke ima bidejki trgovskiot deficit samo do noemvri bil 2,7 milijardi dolari koi ne mozat od nikade da se pokrijat, plus emisiite na devizi koi gi prakjaat gastarbajterite se prepoloveni vo odnos na minatata 2007 godina sredstva koi go cinea budzetot so celi 30% ako ne i povekje.
Ne znam sto ke ne snajde no dobro ne ke e sigurno kako toa ovoj narod ne go gleda ne mi e jasno site pokazateli se tuka prasanje e na denot samo koga ke trgne galopirackata inflacija.

Турете кур на вакви изјави од ММФ.

Пред да се раздолжиме и расчистиме со нив пишуваа дека Македонија е ТИП ТОП со економијата. Ваква било онака било - СЕ БИЛО СУПЕР.

Си го вративме долгот и расчистивме се еднаш засекогаш со овие гниди крлежи кои се last resort за една земја, бетер него ЛИХВАР, одма почнаа да пишуваат како тоа ШОК ќе сме имале.

Глупости. Не потпаѓајте на вакви провокации, ММФ си бара врата да се врати за да ПИЕ И ЈАДЕ од македонската економија и да ни кажува како да ги распоредуваме средствата.

Уште од СДС гнидите и крлежите да се ослободиме ....

Долга и широка е приказната за тоа како да се справиш со економска криза , а сите знаеме како одговорија владите на западните дрзави на сегашнава ек. криза...со финансиска помош и ТРОШЕНЊЕ пари, САД- 700 милијарди долари, ЕУ преку 1000 милијарди ЕУР како и дури со национализирање на компании .... ама тоа не им е познато на СДСМ-јавноста.

Kako ufrluvate temi za SDSM koga VEMERO pravi kiksevi i gluposti toa chudo neshto.Svaka vi chast najdobri ste :pos2:Ti mora da si onoj shto raboti na fotokopirot ili nekoj plaketolepach vo Strumica od dpBne shtom si vaka zagrean na forumive.

Долга и широка е приказната за тоа како да се справиш со економска криза , а сите знаеме како одговорија владите на западните дрзави на сегашнава ек. криза...со финансиска помош и ТРОШЕНЊЕ пари, САД- 700 милијарди долари, ЕУ преку 1000 милијарди ЕУР како и дури со национализирање на компании .... ама тоа не им е познато на СДСМ-јавноста.

батали ја сдсм-јавноста него кажи дали тебе ти е познато за што тие влади ги трошат парите
и спореди со нашиот случај

да не идам многу далеку на запад, во минатата порака пишав за словенија, можам и за хрватска да ти пишам, ама нема потреба, можеш и сам да провериш, а провери и за србија (намалување на јавната потрошувачка)

само ние ко да живееме на марс а не на земјата

батали ја сдсм-јавноста него кажи дали тебе ти е познато за што тие влади ги трошат парите
и спореди со нашиот случај

да не идам многу далеку на запад, во минатата порака пишав за словенија, можам и за хрватска да ти пишам, ама нема потреба, можеш и сам да провериш, а провери и за србија (намалување на јавната потрошувачка)

само ние ко да живееме на марс а не на земјата

Nie i ziveeme na Mars,tamu nema nisto i ovde nema nisto...

Nie i ziveeme na Mars,tamu nema nisto i ovde nema nisto...

кај нас барем има вода,
додуша и на марс има ама не е за пиење, може само во водка да ја ставаш или да пиеш "jack on the rocks"

Во услови кога цел свет мака мачи да ги реши финансијско-економските проблеми кој го спопаднаа сиромашниот и средниот слој на луѓе Македонската власт зафатена од ХИПОКРИЗИЈА го дуплира административниот мега-буџет,ја таргетира администрацијата како сигурно гласачко тело,ги мултиплицира своите пропагандни “Гебелс-активности“,и сето тоа само со единствена цел за себерекламирање,а секако и добро ги “нафатира“ медиумските локални магнати за да си обезбеди медиумска покриеност на предстојните локални избори.
Впрочем тоа е шемата насекаде во светот,само со 10пати помал интензитет,и во што понеочигледен обем,затоа што политичарите во светот знаат дека скоро перверзното саморекламирање секогаш носи контра ефекти.Не е далеку денот кога одпуштените работници во металската,текстилната па и другите индустрии ќе согледаат дека од познатото “остваруваме“ им остана само едно големо “О“,со кое ќе мора да се соочат при средба со своите деца и фамилии,кога нема да им стигне досегашната и онака мала но колку-толку редовна плата,која сега е пренасочена кај комшијата локален,свежо вработен по партијска линија,административец.:toe:

Едно се знае ќе има голем шок во Македонија во 2009 но не од светската економска криза туку од внатрешната криза која Владата успешно ја сокрива со реклами.
Концептот на Владата е добар но е прескап за наши услови.
Премногу ги трошат нашите пари, а ние тоа го гледаме и не реагираме.
Епа сфатете го тоа вака, замислете како сите политичари без разлика на партија ве среќаваат на улица и ви чепкаат по вашите џебови и крадат пари.
Посликовито од ова амин.
Треба да се прават сметки и да се одговара пред народот за потрошените пари.

Едно се знае ќе има голем шок во Македонија во 2009 но не од светската економска криза туку од внатрешната криза која Владата успешно ја сокрива со реклами.
Концептот на Владата е добар но е прескап за наши услови.
Премногу ги трошат нашите пари, а ние тоа го гледаме и не реагираме.
Епа сфатете го тоа вака, замислете како сите политичари без разлика на партија ве среќаваат на улица и ви чепкаат по вашите џебови и крадат пари.
Посликовито од ова амин.
Треба да се прават сметки и да се одговара пред народот за потрошените пари.

Ние го гледаме сето тоа,ама не реагираме затоа што чепкањето по нашите џебови се прави посредно,индиректно,со малку попрефригани методи,пософтицирано,со нови законски акти,казни и даночни зафаќања.Токму затоа изгледа,како да не сме засегнати токму ние како граѓани,барем во моментот,што секако ќе резултира подоцна со реакции на некои следни избори,кога веќе ќе биде доцна работите да се поправат.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom