ММФ - Економски Шок во Македонија

атомска мравко, gut dass du so viel weisst... мојот стил на пишување е таков, полн со иронија... а воа татарите со коњските репови ме нервираат, па можеби од нервоза малку лоше се изразив... а исто и овие изроди Македонски кои за пари газот си го продаваат... ај нивниот газ, ама ја распродадоа и мојата татковина...

атомска мравко, gut dass du so viel weisst... мојот стил на пишување е таков, полн со иронија... а воа татарите со коњските репови ме нервираат, па можеби од нервоза малку лоше се изразив... а исто и овие изроди Македонски кои за пари газот си го продаваат... ај нивниот газ, ама ја распродадоа и мојата татковина...

Bidejki tie se vo EU da gi prasame kako tie izlegoa od krizata i da go prevzememe i nie nivniot model pa da ne se sluci finansiska kriza kako kaj niv sto bese posledniot pat koga imase golema inflacija...

Kako dosega da cvetaa rozi ovde pa ni najavuvaat kriza :pos2::pos2::pos2:

Izvini tipce,jas sum Makedonec,da ne imas nesto protiv mene?Samiot tvoj nick kazuva se za tebe,prevedeno bukvalno od Germanski na Makedonski tvojot nick znaci DUPKATA NA GAZOT...

анастазија доста јадеш... обичниот народ Македонски не може подолу, само мафијата која си ги наполни џебоите може да падне долу, само откако тој, НАРОДОТ, ќе се свести...

атомска мравка, и јас сум Македонец, и барем знам да пишувам кирилица... кој ти е виновен кога не разбираш што сакал да каже авторот... изроди Македонски се мисли на татарите, демек одродени Македонци со испран мозок... ај млад си, ќе научиш да читаш меѓу редови... инаку Arschloch значи газ, или што би рекле некои скопјани... чмар... кога сме веќе кај преведуење од германски на Македонски...

Не знам за вас ама кај мене во маало arschloch го викаме ниту дупка на газот ниту чмар туку ШУПАК.

А по темата: Премногу очигледно е дека ММФ го прави тоа што го прават пазарџиите, едноставно се обидуваат да најдат нешто со што ќе го убедат потенцијалниот муштерија да купи нешто од нив, или во конкретниот случај ММФ се убедува да ја убеди македонија дека нема да се справи со економската криза за да и „продаде“ еден кредит.

Дека Владава се онадуе со наши пари, се онадуе.
Можда на Грујо му праат прикаски дека се е стегнато ама јас гледам многу паразити, пијавици, камелеони, истетовирани лавови врз ружи, дебилчиња, мафијашчиња околу него.
Па поготово со енергијата што бизнис разви баткана од Јапан, маме еба, ја мислам 15% дефицит само од него е.
Да му провереше некоја сметка приватна, банкарска.

Не знам за вас ама кај мене во маало arschloch го викаме ниту дупка на газот ниту чмар туку ШУПАК.

А по темата: Премногу очигледно е дека ММФ го прави тоа што го прават пазарџиите, едноставно се обидуваат да најдат нешто со што ќе го убедат потенцијалниот муштерија да купи нешто од нив, или во конкретниот случај ММФ се убедува да ја убеди македонија дека нема да се справи со економската криза за да и „продаде“ еден кредит.

Vo vid na promena na ime...

Па секојдневно од ММФ на властиве им велат:

-А да ви шитнеме едно кредитче,што губиш?:pos2:

Не не тоа е друг трговец кој сака да продаде илузија за еу во која тече мед и млеко во замена за човеково право за самоидентификација.

Trgovijata e mnogu gavolska rabota,eve na primer ti odis vo dukan i baras toaletna hartija a prodavackata ti vika deka nema ama ima glanc papir,dali me svati sto sakam da kazam,ako ne zememe kredit ke morame imeto da si go smenime...

Trgovijata e mnogu gavolska rabota,eve na primer ti odis vo dukan i baras toaletna hartija a prodavackata ti vika deka nema ama ima glanc papir,dali me svati sto sakam da kazam,ako ne zememe kredit ke morame imeto da si go smenime...

Исто ти иде и ако земеме,само што тогаш ќе имаат причина повеќе да бараат да си го смениме името.:toe:

Ne ste svesni luge sto ke ne snajde do godina:)ke placeme site zedno prvo nie privatncite pa posle rabotnicite i na kraj administracijata.Olujata tek pocna.Uste inflacija ako pocne e go obravme bostanot.Krizata e pocnata tie sto rabott privatno go znaat toa i go osekaat.Sega golemiot bran ke ni dojde.Pred nekoe vreme bese nas kriza ne ne faka amerika e toa.Se smeev na izjavata na min.Sepak nie sme del od svetot prasanje e na vreme koga ke pristigne a sakale veruvale ili ne na vrata ni e .|Mesto da stegame kai nie pustame.p.s.pridonesite neka gi plati sekoj nema oprostuvanje na tie sto ne gi platile.sto e ova ke sa zajbavame kako sakame.Epa aj i nie da ne plakame 10 godini pa da ni oprostat.Se geniji sme be u p.m. tropaat na forumov lugevo za mmf ko da pravat milioni i se razbiraat.Cekajte tek ke placeme,slusajte mi go zborot meseci se vo prasanje!

Abre naivni vmrovci :pos2: Koga ve predupreduvaa za dvocifrena inflacija i porast na domashnite proizvodi kako rezultat na nesposobnata prerodbenichka politika na Dvocifren Slavevski vikavte SDSM i komunjarite shpekuliraat,potoa koga se ostvari dvocifrenata inflacija vikavte deka SDSM i komunjarite ja uvezoa ili drugata prikazna deka ostanala nasledena od SDSM i komunjarite :tv: E aj neka kazhe nekoj kako mozhe chovek da ne se smee so vakva shlaknata vlada,sega istoto se sluchuva so MMF,ili pak kje dojde ona staro dpBneovsko obvinuvanje deka SDSM i komunjarite se krivi za Ekonomskiot Shok ili deka MMF se komunjari da ja sprechat prerodbata.:pos2::tv: HAHAHA!

I jas toa kje velev de,ama komunjarive ne mi veruvaat :pos2:

... инаку Arschloch значи газ, или што би рекле некои скопјани... чмар... кога сме веќе кај преведуење од германски на Македонски...

Arsch e gaz, a Arschloch e dupkata na gazot t.e. cmar
imas na nekoj nacin pravo
no postoi razlika megju gaz i cmar

sto se odnesuva do MMF i svetskata banka, toa se 2 institucii na koi opstanokot vo ili po globalnata ekonomska kriza im e vo prasanje, a toa se takvi glomazni strukturi sto tesko ke se adaptiraat. ne mislam deka ke isceznat, mislam deka ke opstojat no vo nekoja druga forma, koja na niv nema da im odgovara. se nadevam deka toa ke bide forma so koja nema da drzat 90% od covekoviot vid na planetata zemja vo siromastija

slicno mislam i za EU. takva shizofrena struktura vo slednite 15-tina godini ako ne i porano ke implodira od vnatre t.e. kako i sekoe shizofreno fizicko lice, taka i ovoj shizofren "praven subjekt" ke se rascepka na (po moja zelba sto e mozno) poveke delcinja.

dovolno sme shizofreni samite kako narod, sto rascepkani po afiniteti kon zapad ili istok, sto rascepkani na partiska osnova, pa uste nova licnost kako eu vo nasiot makedonski "sindrom na poveke licnosti" ne ni treba. samo ke ni ja vlosi dijagnozata

tokmu toa e i problemot sto go zloupotrebuvaat birokratite od eu, t.e. ja zloupotrebuvaat nasata shizofrenija sto po mene e ednakvo so nemanje identitet. ne deka jas licno nemam identitet, zboruvam za nas mamkedoncite kako nacija. nie megjusebno pridonesuvame za toa nabljuduvacite od strana, pa duri tie i da se dobronamerni, da ne percepiraat kako nesto bez identitet.

Poentata mi e da rabotime ne na jaknenje tuku na sozdavanje na makedonskiot identitet koj ke bide prepoznatliv za sekogo odvnatre i koga taka ke nastapime, i onie odnadvor ke go prifatat toj fakt. i togas ke stanat sosema nerelevantni bilo kakvi diskusii za promena na ime ili bilo sto, sto e povrzano so nasiot makedonski identitet.

i togas grcite ke nemaat prijateli za toa prasanje, a svoite frustracii mozat da si gi lecat kaj sakaat po niven izbor, pa neka bide toa i sarkozy ako im odgovara, niven sloboden izbor

izgleda gi izmesav temite, ama site ovie temi se preklopuvaat

Ако владата не подпадне под притисокот за кредит од ММФ, големи се шансите да падне (ако му се верува на Зеитгеист: Атендум). :D

Толку.

Sto ne odi MMF da i soli pamet na USA, samo vo noemvri imaa 600000 ispustanja od rabota. Nevrabotenosta im e na najvisoko nivo vo poslednite 34 godini. Bankarskiot sektor vo kolaps, industrijata vo recesija...
Daj neka i pomognat malku na USA so nekoj aranzman, dosta samo na Makedonija i drobat i solat pamet....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom