Млеко и млечни производи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Обичното благо млеко неможам да го пијам без некој додаток во него, неможам да го поднесам кајмакот. Ама млеко со еурокрем или растопена чоколада мммм :)
Го сакам и јогуртот, ама со помала масленост. Сирењето не го обожавам многу иако неможам да кажам дека не го ни поднесувам.
Конзумирам млечни производи ни помалку ни повеќе од доволното.

Sirenje vo Sopska
Mozarella so domati i basilika
Jogurt vo taratur

Jas mleko ic ne pijam.. bljak. Ama pak zato jogurt ...

Ма овчо сирење можам и без ниѓто да го јадам од што ми е вкусно, мешан или кравји кашкавал или гауда или Едамер е ок за во сендвичи , пица и сл кај што треба да се стопи, ама убав сув овчи кашкавал исто така има неверејатно убав вкус, на моменти ме потсеќа на Пармезан , ако не сте јаделе пармезан во парче.
Јогурт, кисела павлака и кисело млеко нема шанси да помирисам а па не пак да пробам, ми се дигаат црева секундарно, млеко немам навика да пијам некогаш со мусли или корнфлекс, ама ако се јаде леб и еурокрем или со путер од кикирики ондак обавезно.

млеко многу многу не пијам али кисело млеко и јогурт, ооооо. кога ќе седнам да си правам попара со кисело млеко од сабајле(зш предходната вечер си цврцнал повечко од што треба) ми е закон , едно канче го јадам ко ништо,абе перверзии

Јогурт, мммммм
Сирења од сите типови и врсти ммммммм
Кајмак ммммммммммм

Просто не можам да и одолема на вакви работи:zlo:

:cheeky2: jogurt, sirenje, mleko(so neskvik), kaskaval...mjami...:cuc:

Се`, (само доколку е кравјо)....Млеко(без кајмак), сирење, јогурти, павлаки, кашкавали, кисело млеко....мммммммм....:)

Mleko ( kravjo , cedeno , so instant kakao ) i jogurt pijam, jadam kaskaval...ama sirenje...BLJAK

доста бе ми се јаде!!!! обожавам сирења, јогурти, кисело млеко, кајмак, кашкавал, ммммммммммм..........

љубам јогурт...млекце(алпско)...сирење...кашкавал...сфе млечно си сакам...и чоколади наравно:)):)):))

Пијам млеко,јогурт.Јадам кисело млеко и павлака.Се давам во сирење и кашкавал. И не ги мешам со чоколади и бомбони.Никако.:)
Кравјо сирење јадам со се,а млеко пијам со сите тестенини.Со сендвичи најмногу сакам јогурт,со спанаќ,сарма и остало-кисело млеко.
Но,со бејкролс (со вкус на лук),јадам кајмак како недоветна.:)

Се млечно обожувам.
Од крава, коза, офца, камила, кобила...а бе се млечно.
Сирење секакво, ајран, кумис, кефир, јогурт, мацони, павлака, матеница, лабан, кајмак, кисело млеко, а бе се, немам збор, да умрам во млеко или јогурт да се удавам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom