Mitsubishi Lancer Sportback

• Креатор на темата Креатор на темата Helex
  • Време на започнување Време на започнување
^ Создравје да си го возиш, догодина EVO :D
и успат шо ја кампузите Lu тука? и ја да би купил лансер и ја би се фалел бреее. А шо е супер кола е > факт. Еднаш стариот мој запна Фабиа да зема ја го малтретирав за лансер па се искаравме и уште ќе го тропам југово :) (мада супер ми е хахахаха)

Фала, да Lancer Evolution (EVO) е ѕвер,али јас и со обичниот Лансер сум си презадоволана :smir:
И штом толку многу посакуваш Лансер, сенадевам дека еден ден ќе го убедиш таткоти да си земете Лансер,верувај ќе го направите вистинскиот избор :smir:

А тоа што зборат другите дека имал бојлер одоздола или тврда пластика, мене воопшто нема да ми влијаат на моето мислење за Лансер, затоа што јас си го сакам најмногу на свет, и плус тоа не сум човек кој што лесно се нервира и потпаѓа под туѓи влијаниа, затоа лошите зборови упатени кон лансер мене не ме навредуваат, оти знам дека колата си е одлична, и лошите зборови се кажани кој од љубомора кој од провокација и сл.

Фала, да Lancer Evolution (EVO) е ѕвер,али јас и со обичниот Лансер сум си презадоволана :smir:
И штом толку многу посакуваш Лансер, сенадевам дека еден ден ќе го убедиш таткоти да си земете Лансер,верувај ќе го направите вистинскиот избор :smir:

А тоа што зборат другите дека имал бојлер одоздола или тврда пластика, мене воопшто нема да ми влијаат на моето мислење за Лансер, затоа што јас си го сакам најмногу на свет, и плус тоа не сум човек кој што лесно се нервира и потпаѓа под туѓи влијаниа, затоа лошите зборови упатени кон лансер мене не ме навредуваат, оти знам дека колата си е одлична, и лошите зборови се кажани кој од љубомора кој од провокација и сл.

A koj i poso realno e taka

A koj i poso realno e taka

А што лош да не е Лансер случајно?
Единствени негативности му се
-Тоа што се гледа лончето (мада ова е ствар на вкусови и мене воопшто не ми пречи,одлично ми изгледа)
-Има потврда пластика
-Има појака бучава од што треба на поголема брзина

Јас само овие негативности му ги најдов.

А каде се позитивните работи?
-Има одличен основен мотор 1.5 и одлично си ја влече каросеријата и одлично забрзува
-Има одлична опрема
-Одличен дизајн (барем од напред,за одпозади е ствар на вкусови)
-Има одлична вожња (ниту тврда - ниту мека) златна средина, јас лично не сум го возела но сите викаат дека има одлична вожња
-И нуди најмногу во однос платено - добиено (изглед,перформанси,опрема...)

Па всушност што сакате за 13.000 евра некој вселенски брод,нормално дека има негативности но и позитивности, за парите си е одличен и вреди за секој денар даден за него.

Почнаааа :pos2:

Добро бе девојче како тврдиш дека има одлична вожња кога не си ја возела.

И како тоа 13.000 еври сакаш да кажеш дека е ефтино (нормална е цената), погоре еден дечко убаво ти напиша, стар модел од 2006/07 само задницата сменета,

Jas ti rekov tie so zborat za negativnostite ne zborat samo od ljubomora i zavist nego deka i stvarno gi ima, nemora da skokas odma i da me ubeduvas deka lancerot e najdobra kola, nikade ne spomnav deka e los, jas iskreno ako se prasuvam koga bi zimal na novo, pa i na staro bez razmisluvanje bi zel golf. A vise koa iam 13 000 evra na raspolaganje znaes li kakov Mercedes ke brmci za tie pari, lancerot nema da moze za zivanata da mu se fati so izvinenje, so ako imal pominato 150 000 koa taa masina ako se vozi domakinski i se servisira redovno moze da pomine i preku 500 000 km. Malce zabegav od temata ali zborot mi bese nemoj odma da se nafrlas na site so ke kazat nekoj los zbor za lancerot i da gi ubeduvas deka e najdobar. Ima ovdeka luge so imaat mnogu poveke iskustvo i znaenje od tebe, koj vozele mnogu poise koli, na koj nemozes da im prodavas pamet. Nemozes da bides tolku ubedena vo nesto ako ne si gi isprobala i drugite konkurenti, koa ke sednes da provozis da receme nekoj ford, golf ili so ti ja znam sea koj tamo use ke vidis deka nadvor od lancerot imalo i drugi koli kaj koi tehnologijata otisla daleku ponapred. Ne za dabe go vikaat golfot kral na negovata klasa i ne go steknal toa ime preku nok. Nemoj da me svatis pogresno ne sum nekoj golem golf fan ali zboram realno.

Вери вери вери биг офф-топик:

Да не знаете каде се продава фиат УНО ново?

ОН:
Како што рече некој погоре копирано е од субаруто, но стајлингот рул :)

Почнаааа :pos2:

Добро бе девојче како тврдиш дека има одлична вожња кога не си ја возела.

И како тоа 13.000 еври сакаш да кажеш дека е ефтино (нормална е цената), погоре еден дечко убаво ти напиша, стар модел од 2006/07 само задницата сменета,

Ај прочитај ми го уште еднаш постот.
И јас самата истото го реков дека го немам возено, но многу искусни луѓе што се разбираат од коли и по форуми исто така велат дека има супер вожња ни тврда ни мека).
Инаку Лансерот спортбек се продава во Македонија од деќември 2009, овој модел е од 2009 а не од 2006/7

--- надополнето ---

ОН:

Фиат уно не се произведува повеќе.

Deckoto sakase da kaze deka na kola od 2006 i ja smenile samo zadnicata i ja prodavaat po cena na novo auto, a se e isto kako sedanot od 2006

Ај прочитај ми го уште еднаш постот.
И јас самата истото го реков дека го немам возено, но многу искусни луѓе што се разбираат од коли и по форуми исто така велат дека има супер вожња ни тврда ни мека).
Инаку Лансерот спортбек се продава во Македонија од деќември 2009, овој модел е од 2009 а не од 2006/7

--- надополнето ---

Фиат уно не се произведува повеќе.

Знам дека не се произведува уште одамна, но како и фичото сега и УНОТО има нов модел :)

Jas ti rekov tie so zborat za negativnostite ne zborat samo od ljubomora i zavist nego deka i stvarno gi ima, nemora da skokas odma i da me ubeduvas deka lancerot e najdobra kola, nikade ne spomnav deka e los, jas iskreno ako se prasuvam koga bi zimal na novo, pa i na staro bez razmisluvanje bi zel golf. A vise koa iam 13 000 evra na raspolaganje znaes li kakov Mercedes ke brmci za tie pari, lancerot nema da moze za zivanata da mu se fati so izvinenje, so ako imal pominato 150 000 koa taa masina ako se vozi domakinski i se servisira redovno moze da pomine i preku 500 000 km. Malce zabegav od temata ali zborot mi bese nemoj odma da se nafrlas na site so ke kazat nekoj los zbor za lancerot i da gi ubeduvas deka e najdobar. Ima ovdeka luge so imaat mnogu poveke iskustvo i znaenje od tebe, koj vozele mnogu poise koli, na koj nemozes da im prodavas pamet. Nemozes da bides tolku ubedena vo nesto ako ne si gi isprobala i drugite konkurenti, koa ke sednes da provozis da receme nekoj ford, golf ili so ti ja znam sea koj tamo use ke vidis deka nadvor od lancerot imalo i drugi koli kaj koi tehnologijata otisla daleku ponapred. Ne za dabe go vikaat golfot kral na negovata klasa i ne go steknal toa ime preku nok. Nemoj da me svatis pogresno ne sum nekoj golem golf fan ali zboram realno.

Точно дека има негативности,и јас самата ги напишав негативностите,но всушност и не постои совршен автомобил без ниедна негативност.
Абе и јас би зела голф да имам 15-16 000,али голфот е поскап од 13.000
Да,апсолутно се согласувам дека за 13.000 има и тоа како многу моќни коли ,Мерцедес Ц , Е класа Ауди А4,А6 и сл и нормално дека се далеку подобри од лансер,али тука правиме муабет стрикно за ново возило а не за старо.
И уште еднаш ќе повторам,јас никаде не реков ниту пак убедувам некого дека лансер е најбоља кола у свет,али мое мислење е дека за цената си е таман.

Pa iskreno da ti kazam koga vise davam 13 000 evra za novo auto ke stisnam gz ke soberam use 2 000 ke si zeam neso so e so generacii provereno deka nema utka bar jas bi igral taka :smir:

Deckoto sakase da kaze deka na kola od 2006 i ja smenile samo zadnicata i ja prodavaat po cena na novo auto, a se e isto kako sedanot od 2006

Не е се исто,сите велат дека бучавоста е каде каде намалена во спортбекот заразлика од седанот.
Да сеуште е бучав спортбекот на поголема брзина,но сепак е намален звукот од седанот.
И лансерот седан е од 2007 а не од 2006

--- надополнето ---

Pa iskreno da ti kazam koga vise davam 13 000 evra za novo auto ke stisnam gz ke soberam use 2 000 ke si zeam neso so e so generacii provereno deka nema utka bar jas bi igral taka :smir:

Да,али желбите се едно можностите се друго.:toe:
На нас буџетот ни беше лимитиран до 13.000 и мислам дека го направивме вистинскиот избор за оваа цена.

ОН:

Јави им се на момциве тука, они се официјалниот дистрибутер за гамата на Fiat во Македонија, само ако сум добро информиран Uno-то моментално се продава само на јужно америчкиот континент, но ете прашај па информирај не и нас овде дали знаат нешто за доаѓањето на тој модел и кај нас, инаку услужливоста им е лоша страна, земав возило од нив.. :)

Седанот е од 2008-ма. Инаку, не сум слушнал некој прозведувач да вади нови модели на 2-3 години. Исто така, не знам што очекуваш - можеби да го продаваат по цена на три години стар половен автомобил?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom