Минато или иднина?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Каде би заминале?

• Вкупно гласачи
    206
Ако машинчево работи на принцип, одма у иднина/минато, и се враќам у сегашност, а имам да бирам само еднаш, би одел во минатото.
Бидеќи преку минатото, можеш да ја разбереш сегашноста и да ја предвидеш иднината.

Пример(не ми замерувајте де ) :

Ако знаеш дека во минатото се појавиле две линии една наспроти друга, и почнале да се движат, ќе сватиш зошто сега се толку блиску, и ќе предвидеш дека во иднина ќе се судрат.

Минатото...ако успеам да поправам грешки од минатото ке ја променам на подобро сегашноста а со тоа и иднината

Минато... 65-75та
незнам зошто... иако би ми недостасувале песните што се 76 до 89 ... да може и тие со мене да си ги носам...

ех... да може...

ама коа неможе... гледам сегашноста да ми е како што им било на нив... едноставно, убаво, топло.

Добро ми е сега за сега ....па натаму ке вииме :smir:

не гласав на анкетата зошто сакам да се вратам во минатото и да се борам за Македонија,а и сакам да одам во иднината зошто сакам да видам како ќе биде технологијата,човештвото и др.

Многу ме копка тоа што ќе биде во иднината.Премногу сакам да го знам тоа.Ама сепак најдобро ми е сега, во овој момент, да го живеам тоа што е мое.Не мрдам, си останувам овде, сега:)

Јас би отишол во иднина, ама во блиска иднина само некои 3 години напред.

Во минатото не сакам да одам,,но затоа во иднината со задоволство би пошла..онака од љубопитност,,сигурно би ми било поинтересно хехеххехе:helou:

би ја одбрала иднината,да видам каков би бил светот во иднина,дали луѓето ке станат подобри или полоши????Да видам кај сум јас во таа иднина,што би се случило и ако можам тоа да го спречам да се случи ако не ми се допаднало!во минатото не сакам да одам,зш?знам шо било-поминало и таму треба да остане,а оние кој викаат не би отишле во идннината,се лажат,кој би одолеал бар на минут да види шо би било за некоја деценија на пр??

Гласав за сегашност, бидејќи добро стојам.

Сум правел грешки во минатото, секако, но баш тие грешки ме на правиле ова што сум, ваковк каков што сум.

Не вреди да се плаче по минатото, туку да се направи иднината подобра, со тоа што ќе се направи сегашноста најдобра.

Јас би заминал во иднина да видам како ќе биде што ке има, како ке живеат лугето, колку напреднала технологијата...

Би одбрала минато...не е интересно да се дознае предвреме што ќе се случува во иднината

Забога милога, минато не...може да ми стои како пофалба за сите глупости и неглупости што сум ги поминала...
Иднина рулз, секогаш! А, сега не е ни сега:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom