Минато или иднина?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Каде би заминале?

• Вкупно гласачи
    206
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Веб-сајт
www.demirhisar.gov.mk
Кога би имале Time Machine и шанса да одбирате пат до минато или иднина, што би одбрале?
Би се вратиле назад за да поправите некои грешки?
Би заминале во иднината за да видите што ќе се случи за 10,50,100 години?

ова инспиративно од новонастанатата ситуација?

Не, го прегледував Back to the future - трите дела, и ми текна на темава пред една недела...

Јас би заминал во Иднината... поинтересно е... некаде 400 години

Би видел каде би напреднало човештвото, или колку би се уништило..
Не би се враќал во минатото... тоа што поминало, нека остане таму, во минатото...

Би останал токму тука, кај што сум. Сакам сите конци на играта сеуште да се во мои раце, јас одлучувам, јас ке ги сносам последиците, какви и да се!

Nemam potreba da odam ni napred ni nazad vo vremeto :)
Ednostavno sakam da ziveam vo zivotot onaka kako sto jas ke posakam i na nekoj nacin sam da si ja kreiram i da vlijaam na mojata idnina i na idninata na moite najbliski, ma kakva i da bide taa ...
A sto se odnesuva do minatoto, hmmmm, pa ona sto se slucilo bilo i pominalo, loso ili dobro smetam deka treba da ostane samo vo spomenite!

Tuka napolno se soglasuvam so mislenjeto na "Gravity..." od prethodniot post :)

Минатото

Димитар напиша:
Кога би имале Time Machine и шанса да одбирате пат до минато или иднина, што би одбрале?
Би се вратиле назад за да поправите некои грешки?
Би заминале во иднината за да видите што ќе се случи за 10,50,100 години?
Минатото дефинитивно, но не за да поправам сопствени грешки, туку за да имам можност за да ја истражувам историјата.:raz:

Idnina zaradi brat mi i zaradi osnovno a minato za da pocnam porano so kosarka:uvo:

Сега за сега не гласам,затоа што е можам да се одлучам.
Од една страна не сакам да го менувам минатото од едноставна причина - што било-било,односно било поминало крај.
А не сакам да ја видам иднината од причина што се плашам од тоа што ќе го видам,не знам дали позитивно или негативно.
Ама сепак мислам би одела во минатото,ама не да менувам грешки,туку да разгледам некои ситуации и да се смеам на моите реакции на тоа...

Jas ke si ostanam tuka-vo segasnosta o d prosta pricina sto ako smenam i najmala sitnica vo minatoto mozam totalno da ja zaebam segasnosta,a vo idninata neam potreba da odam,zasto ne me interesira sto ke se sluci-ZIVEAM DENES!!!!

Јас би одбрал иднина затоа што сакам брзина во технологијата а сакам минато затоа што тогаш се било просто и едноставно, а ја сакам сегашноста затоа што сеуште сум Жив!

Abe ja ke go odberam minatoto, ama ne da popravam greski, nego da idam u starite vreminja, vo praistorijata itn. A idninata si ja pravime samite i taa se menuva so sekoja sledna nasa postapka. Zatoa ako ja vidam idninata ke mi se zezne cela segasnost.. Ako me sfativte so sakam da kazam..:raz:

Во однос на мојот живот, не би мрдала никаде. Што е тука е, нема потреба да се враќам за да поправам било какви грешки, или да одам во иднината за да видам што ќе биде со мене понатаму. Сегашноста ми е доволна.

Инаку би се вратила во минатото, да посетам некои места, да присуствувам на некои важни дати, да видам важни случувања. 50, 100, 500, 1000 години наназад... Чисто онака, историски осврт. :)

засега ми е добро тука. а доколку би имал како шо вика димитар Тime Machin би се вратил малку назад за да испрам нешо!

Би го избрал минатото да видам што е уствари тоа минато зашто неможам да отидам таму, а за иднината лесно е тоа секој ден е иден ден така да одиме во иднината а иднината ја живееме како сегашност, а минатото? Се губи

Би се вратила во минатото,само да им кажам на одредени личности колку ги сакам,дур сеуште ја имам таа можност,дури и по цена по вторпат да ја доживеам болката на нивната загуба.

Во иднината не би отишла,постои веројатност да видам нешто поради кое би ја изгубила надежта за живот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom