Милко Калајџиев

Да ти ебам темата, саат време на јутуб вртам бугарски турбо фолк песни, да видам пеачките од пред 10 години шо ги гледавме на Планета до каде стигнале. Или е многу фотошоп и пластика или овие стварно не остаруваат.

Инаку слабо е претставено новото творештво (со строго социален фокус) на бат Милко каде се погодени важни за општеството теми како корупцијата во образовниот систем.

Како и вечната тема за тагата по загубената љубов
Мега хит од вселенска величина. Дури јас како хард фан на Whitesnake, Skid Row и Mötley Crüe можам да го слушам по еден литар вино и половина шише ракија.

Последно уредено:
hqdefault.jpg

Најпрепознатливиот спот на Милко...Му фали уште златен зуб...

Инаку омилена песна од мего ми е Камените падат...Има еден одличен стих мора да го цитирам:
-"Ка ка ка камените падат"[DOUBLEPOST=1445507717][/DOUBLEPOST]

^Иска ми се Ленче... Сишташ ли се Ленче на Боровец Ленче...
- На чичко ми омилената песна :D

Дај не зезај :) нормално дека е. Гледаш дека цел пост е сатира :D
Тоа ти е коа нема да го прочиташ постот а сакаш да се праиш паметен ќе испаднеш глуп....како мене :icon_mrgr:

Инаку слабо е претставено новото творештво (со строго социален фокус) на бат Милко каде се погодени важни за општеството теми како корупцијата во образовниот систем.

Како и вечната тема за тагата по загубената љубов...
Мега хит од вселенска величина. Дури јас како хард фан на Whitesnake, Skid Row и Mötley Crüe можам да го слушам по еден литар вино и половина шише ракија.

Ја спомнавме „Професор“ горе. Песната беше многу слушана во Македонија за време на студентските протести.

Штом си обожавател на Whitesnake, веројатно ја знаеш веќе, исто така гореспоменатата, „Шофьорски блус“.

Патем, специјално за сите металци, рокаџии, даркери и останати дрогираши, Милко во една прилика направи хеви метал преработка на неговата можеби најпозната „К’де си батко“.

Милко - Елате, пиленца, при батко (Heavy metal)

:roker:

Ја спомнавме „Професор“ горе. Песната беше многу слушана во Македонија за време на студентските протести.

Штом си обожавател на Whitesnake, веројатно ја знаеш веќе, исто така гореспоменатата, „Шофьорски блус“.

Патем, специјално за сите металци, рокаџии, даркери и останати дрогираши, Милко во една прилика направи хеви метал преработка на неговата можеби најпозната „К’де си батко“.

Милко - Елате, пиленца, при батко (Heavy metal)

Сега сум веќе импресионирана.

На времето кога почнаа да ја пуштаат на нашиве телевизии Планета ТВ знаев неколку песни од Милко ама и од сите други по толку... Еј Малката ми беше главна... :D

Бате Милко е великан. Лоша дума против него ке ме разлути сериозно. :) Каj нас е популарен како Фолк Императорот. :cuc: Капи долу пред гениот на Милко. Негово могучество г-н Калајџиев е измислил турбо фолкот во Бугариjа. :bravobe:
Има големи заслуги за зголемуване на прирастот во Балкан. Многу деца са направени на неговите песни. :icon_mrgr:

Еве еден от вонземjанските му хитове.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom