Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од тоа што успеав да го видам во Италија Милано ми остави најслаб впечаток, иако беше најголем град што го посетив. Навистина за толкав град и нема што да се види со оглед на тоа што во Италија и најмалите градчиња се прекрасни.
Е сега секако за вкусови не се расправа особено оние што имат вишок пари и се љубители на шопинг ќе си го најдат есапот во Милано, јас мојот есап во Италија го најдов во Џенова и Венеција.
Ај некој што бил да каже отприлика како се цените пример во пицерија пица колку пари, пиво и слично? Ме интересира доколку некој се има возено со такси да ми каже искуство, какви се цените, јас ќе одам на два дена, ама сепак ми треба превоз од централната станица до хотелот, не е многу километража, околу 5km. Исто ме интересира ако некој бил со Wizz Air колку е од Бергамо аеродромот до центарот, ради тоа што на google maps не може убаво да се виде, има повеќе патишта.
1. Какви се цените за метро и се чека ли многу ?
2. Градот има ли одредени безбедни зони за туристи, најверојатно има квартови налик Чаир кај нас кај што не е препорачливо да се шета.
3. Безбедно ли е за шетање и возење у метро после 12 ?
4. Како идат цените за исхрана? Не зборам за ресторани, туку фаст фуд нешто у движење да се земе.
5. Што да се види за 5 дена во Милано освен Сан Сиро, Дуомо и Ф1 Маринело ?
6. На што највеќе да се внимава ?
@Дињата на Анчо
@Џонтра Волта (знам ти скоро беше на Интер)
И другите кои биле во скоро да кажат. Фала![]()
Па јас кратко бев, 2 дена. Се возевме со метро, е сеа не можам точно да се сетам колку беше карта ама не повеќе од 3 или 5 евра во два правци. Дома мислам дека ја чувам картичката да проверам ќе ти кажам. Иначе не се чека многу, 10 мин макс. Ќе си пазиш на новчаник тоа си знаеш.1. Какви се цените за метро и се чека ли многу ?
2. Градот има ли одредени безбедни зони за туристи, најверојатно има квартови налик Чаир кај нас кај што не е препорачливо да се шета.
3. Безбедно ли е за шетање и возење у метро после 12 ?
4. Како идат цените за исхрана? Не зборам за ресторани, туку фаст фуд нешто у движење да се земе.
5. Што да се види за 5 дена во Милано освен Сан Сиро, Дуомо и Ф1 Маринело ?
6. На што највеќе да се внимава ?
@Дињата на Анчо
@Џонтра Волта (знам ти скоро беше на Интер)
И другите кои биле во скоро да кажат. Фала![]()
Со виз-ер ќе идеш?Не бе авионски ќе си идам, новчаник ќе си пазам ама ќе носам и фото опрема и тоа највеќе ми е за навечер. У 1 саат со фото опрема у метро странец не знам баш како се одвиваат работите. За Сан Сиро иам мерак и ќе го посетам заедно со Маринело. Горе доле тие се информациите што ги барав освен некој да каже за квартовите и шетањето сам навечер![]()
Со нив матер им ебам лопофска. Пред 4-5 дена го резервирав билетот 4500 повратна. Плус 3200 за багаж (1550 у еден правец). Ќе си доплатиш по 100 денари од правец т.е. 200 за седиште. Со бус Аеродром-Милано-Аеродром 900 денари пошто нели 50км е разликата и 1000че административна такса. Чекирањето онлајн ќе ми е пошто не планирам да им дадам и за тоа 600 денари.Со виз-ер ќе идеш?
Ме интересира колку е карта и смештај таму у некое хостелче.
Планираме за септември-октомври да идеме пак, со авион овојпат, па да имам претстава отприлика како се цените.
Со нив матер им ебам лопофска. Пред 4-5 дена го резервирав билетот 4500 повратна. Плус 3200 за багаж (1550 у еден правец). Ќе си доплатиш по 100 денари од правец т.е. 200 за седиште. Со бус Аеродром-Милано-Аеродром 900 денари пошто нели 50км е разликата и 1000че административна такса. Чекирањето онлајн ќе ми е пошто не планирам да им дадам и за тоа 600 денари.
За хостел/хотел ќе те информирам коа ќе резервирам. Уште немам резервирано, никако да најдам некој што ми одговара или е предалеку од центар и нема у близина метро или е дупка. Ти викам ќе носам фото опрема и многу ми е важно да не е хостел кај што вратата од промаја се отвара и да ме украдат. Фиромјанска работа бе за 12.000 сакам да најдам у сред центар![]()
Епа ако 20% попуст од 17 евра е 12 тогаш и лани било истото.17 евра е турата низ стадионот оваа година