Еве уште еден Мијак во друштвово....
с.Рио де ОСОЈ...близу Могорче Сити..под општина Палма де Дебор :helou:
Сум бил во ОСОЈ кога им е тој празникот на селото (не се сеќавам кој беше точно, милсма свети Илија ама не сум сигурен

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тие у Лазарополе што ми ја праат куќата од Могорче сеЈа сум могорчанец![]()
Jas sum mijak po strana na majka mi![]()
Тие у Лазарополе што ми ја праат куќата од Могорче сеЕдниот Рамче друиот Шериф :pos2::pos2::pos2:
Шериф бе хахахахахах многу ми е смешно иметоSerif e legenda be i mene mi ja praese kukjata![]()
Шериф бе хахахахахах многу ми е смешно иметоИначе звер чоек
А знаеш како стварно се вика? И кај имаш куќа?
![]()
Kazi od koe selo be ajde![]()
А ти од која фамилија си? Не те разбирам баш доброOd furnata porano kaj so bese ides nagore prema gorno malo neli, epa neli patot se razdvojuva levo i desno, desno e za gorno malo, kukata moja e odma u celo tuka zolta epo patceto levo se ide so ti kazuvam
![]()
А ти од која фамилија си? Не те разбирам баш доброДали на првата лево или кај чешмата? кај куќата на Коста - Малборо?
Ја сум ти над куќата на Јосе ( мора да го знаеш најубава куќа во село има
) Горно маало
Ја сум Дракуловски
![]()
А ти од која фамилија си? Не те разбирам баш доброДали на првата лево или кај чешмата? кај куќата на Коста - Малборо?
Ја сум ти над куќата на Јосе ( мора да го знаеш најубава куќа во село има
) Горно маало
Ја сум Дракуловски
![]()
aha znam kaj si otprilika, ti od golema familija si bil, ja od Mircevci sum)
Сум бил во ОСОЈ кога им е тој празникот на селото (не се сеќавам кој беше точно, милсма свети Илија ама не сум сигурен). Си поминав супер
На враќање накај Мелничани ни излезе лисица на патот
![]()
Ја сум могорчанец![]()
На татко ми чичко му е Симон Дракул, биста на заслужен граѓани на Лазарополе:mist: :pos2::pos2: Тапа сииии :pos2:Tапа сте и двајцата:baeh:Јас сум од лозата на Груевци
Пејачов Благоја Груевски му е прв братучед на татко ми
![]()