МИЈАЦИ! Има ли?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Еве уште еден Мијак во друштвово....
с.Рио де ОСОЈ...близу Могорче Сити..под општина Палма де Дебор :helou:

Сум бил во ОСОЈ кога им е тој празникот на селото (не се сеќавам кој беше точно, милсма свети Илија ама не сум сигурен:)). Си поминав супер:) На враќање накај Мелничани ни излезе лисица на патот :)

Шериф бе хахахахахах многу ми е смешно името :) Иначе звер чоек :) А знаеш како стварно се вика? И кај имаш куќа? :)

Od furnata porano kaj so bese ides nagore prema gorno malo neli, epa neli patot se razdvojuva levo i desno, desno e za gorno malo, kukata moja e odma u celo tuka zolta e :) po patceto levo se ide so ti kazuvam :)

Kazi od koe selo be ajde :)

Баба ми и дедо ми од страната на мајка ми се од Долно Мелничани а баба ми од страната на татко ми е од Лазарополе :) Али во Лазарополе не сум бил никогаш за разлика од Мелничани каде што сум оставил голем дел од моите летни распусти како помал :)

Od furnata porano kaj so bese ides nagore prema gorno malo neli, epa neli patot se razdvojuva levo i desno, desno e za gorno malo, kukata moja e odma u celo tuka zolta e :) po patceto levo se ide so ti kazuvam :)
А ти од која фамилија си? Не те разбирам баш добро :) Дали на првата лево или кај чешмата? кај куќата на Коста - Малборо? :) Ја сум ти над куќата на Јосе ( мора да го знаеш најубава куќа во село има :) ) Горно маало :) Ја сум Дракуловски:)

А ти од која фамилија си? Не те разбирам баш добро :) Дали на првата лево или кај чешмата? кај куќата на Коста - Малборо? :) Ја сум ти над куќата на Јосе ( мора да го знаеш најубава куќа во село има :) ) Горно маало :) Ја сум Дракуловски:)

aha znam kaj si otprilika, ti od golema familija si bil, ja od Mircevci sum :))

aha znam kaj si otprilika, ti od golema familija si bil, ja od Mircevci sum :))

Tапа сте и двајцата:baeh::pos: Јас сум од лозата на Груевци :pos: Пејачов Благоја Груевски му е прв братучед на татко ми :pos:

Pozdrav do site Mijaci so poteklo od Osoj i pravnuci na baba Miljana i dedo Krsto!!!

Сум бил во ОСОЈ кога им е тој празникот на селото (не се сеќавам кој беше точно, милсма свети Илија ама не сум сигурен:)). Си поминав супер:) На враќање накај Мелничани ни излезе лисица на патот :)

8-ми Август во Осој...св.Петка.....дружба за мерак...
28-ми Август во Гари... св.Богородица..
Понатаму нека дополни некој...

Ја сум могорчанец :)

ти човече , али имаш играно фудбал на Ковачишта ?:helou:
или имаш доаѓано коде нами пред црков ?
Поздрав,

Гарчанка :)
Од Могорче црквата ни ја праеја на сред село.
Поздрав до сите мијаци!

Од Лазарополе тука :helou:
од страна на татко ми.
Али не сум била едно 3-4 години може :(

Tапа сте и двајцата:baeh::pos: Јас сум од лозата на Груевци :pos: Пејачов Благоја Груевски му е прв братучед на татко ми :pos:
На татко ми чичко му е Симон Дракул, биста на заслужен граѓани на Лазарополе:mist: :pos2::pos2: Тапа сииии :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom