Мигрантите низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата GoD.HateUSaLL
  • Време на започнување Време на започнување
Во солидарност со заборавените кај Идомени, против нови нееднаквости!
Левичарското движење „Солидарност“ остро ја осудува неодамнешната одлука на земји долж балканската рута да го користат државјанството како критериум за премин и пристап до право на азил. Во услови на експлоатација во рамките на еден глобален економски и политички систем, арбитрарните одлуки за тоа кој има пристап и право да поднесе барање за азил се причината за создавањето на нови неправди и нееднаквости.

Ги повикуваме македонските граѓани да се солидаризираат со мигрантите и бегалците заборавени на границите, потсетувајќи дека глобалниот економски систем кој ги создава е и причината поради која илјадници наши сограѓани ја напуштија нашата држава. Македонија, како земја која и самата е предмет на периферализација и нови колонијални практики, и македонските државјани кои и самите „бегаат“ поради социо-економски и политички причини од земјата, во голема мера споделуваат слична судбина со луѓето од Блискиот Исток и Африка кои сега се заглавни пред нашите граници.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: :гомце:

Ова се педери у душа.
Не се леваци, не се либерали. Овие се недораснати, неизградени личности, без ни најмало чувство за одговорност (само за стомакот се работи), кои немаат храброст да излезат меѓу народот и да поттикнат протести, побуни, револуции против нееднаквата распределба на богатството и неговата концентрација во мал број криминалци и манипулатори. Овие се неразумни и неписмени одработувачи на интернационални организации кои функционираат слично на религиозните култови.

Крајната идеолошка цел на овие ванаби-бољшевици не се разликува од таа на ИСИС - глобален хаос. Тие мислат дека само со потполно рушење на се што постои можат да го наметнат своето влијание. Ама самите лично немаат јајца да се спротивстават ниту на обичен претседател на селски комитет на некоја од нашите партии, а не пак да рушат нешто поголемо и да се изборат за поголема праведност. Затоа се шлепаат на незадоволството на било која друга група.

Уште се и лицемери пошто во најголем процент они во животот воопшто не осетиле неправда, туку се мамини и татини мази кои се напушиле трева, се залапале со истополов партнер за да напраат селфи и ај, ќе се борат против угнетувањето и неправдите.

На таквите како сиротана неебана може само трошоци да им се покриени. Тие што се со нејзе во кола се фино платени.

Кои се овие ликови? Оној назад ми личи на пеачот на Фолтин, ама изгледа не е тој.

Кои се овие ликови? Оној назад ми личи на пеачот на Фолтин, ама изгледа не е тој.
Јасмин Реџепи и неговите другарчиња. Евреите тогаш ги испоапсија во турскиот “хуманитарен“ брод што одеше кон Газа, ама за жал ни ги вратија назад.

Јасмин Реџепи и неговите другарчиња. Евреите тогаш ги испоапсија во турскиот “хуманитарен“ брод што одеше кон Газа, ама за жал ни ги вратија назад.

А ха, ок. Се сеќавам на настанот со бродот, ама не знаев дека овие биле на него.

А ха, ок. Се сеќавам на настанот со бродот, ама не знаев дека овие биле на него.
Јасмин Реџепи беше сигурно. Тој до него е некој си Хадис Алија хуманитарец, позади се Лазар Симеонов кој е фотограф за АлЏезеира сега за Балкан, а предходно и на Блиски Исток, и Габриела, која е Габриела...

Последно уредено:
На таквите како сиротана неебана може само трошоци да им се покриени. Тие што се со нејзе во кола се фино платени.
Постои ли начин/можност да им се забрани на сите невладини/хуманитарни организации пристап во Гевгелија, бидејќи додатно ја компликуваат ситуацијата? Оваа ги учела да лажат, плус знаела протестов доста време однапред, дури и испишани пароли на македонски и српски видов, кои најверојатно од невладините ги добиле.

И, мислиш дека Хелсиншки и сличните собираат некој денар што помагаат околу имигрантиве (мислам на поглавните фаци таму, ко Уранија)?

Постои ли начин/можност да им се забрани на сите невладини/хуманитарни организации пристап во Гевгелија, бидејќи додатно ја компликуваат ситуацијата? Оваа ги учела да лажат, плус знаела протестов доста време однапред, дури и испишани пароли на македонски и српски видов, кои најверојатно од невладините ги добиле.

И, мислиш дека Хелсиншки и сличните собираат некој денар што помагаат околу имигрантиве (мислам на поглавните фаци таму, ко Уранија)?
Може тајните служби да ја земат во гепек две три воспитни една уцена и ќе ја снема ама не се замараат очигледно.

Јасмин Реџепи беше сигурно. Тој до него е некој си Хадис Алија хуманитарец, позади се Лазар Симеонов кој е фотограф за АлЏезеира, сега за Балкан, а предходно и на Блиски Исток и Габриела, која е Габриела...
Габриела е новата "партизанка".
Изгледа го чула вицот како партизаните ја измислиле љубовта, па и се присакало.:)

Смејте и се вие, утре ќе ја видите на телевизија како експерт за човекови права, а вие ќе си останете Кајгана-сезнајковци..:lut:

Мислам дека не постои. Дури и при воена состојба, Црвен крст и хуманитарните организации имаат право на пристап на боиште, доколку сами си го сносат ризикот. Паролите им се поделени од грчките невладини, кои соработуваат со нашиве.

Пари добиваат сите невладини. Нема таму многу хумани луѓе. Има луѓе што тераат агенда.
Габриела е новата "партизанка".
Изгледа го чула вицот како партизаните ја измислиле љубовта, па и се присакало.:)

Смејте и се вие, утре ќе ја видите на телевизија како експерт за човекови права, а вие ќе си останете Кајгана-сезнајковци..:lut:
Супер си е Габриела. Проблемот е во нејзиното друштво. Не може да очекуваш нормален развој, ако треба да бара мигранти за да си задоволи основни биолошки потреби.

Може тајните служби да ја земат во гепек две три воспитни една уцена и ќе ја снема ама не се замараат очигледно.
Тешко изводливо сценарио, затоа што и активистите се под закрила на други тајни служби што нив ги штитат. Службите највеќе се инфлитрани во медиуми, амбасади и невладини. Законски нема основа да се ограничат да не влегуваат во граничниот појас, а за возења во гепек рековме уживаат заштита. Ванаби хуманитарци се претежно одработувачи на странски пари.

Единствено ефективно оружје е да извадиш медиумска артилерија и да им го демистифицираш лажниот хуманизам. Упропасти и кариера да не може да улица да искочи. Само јавно жигосување.

@Raziel

Во право си за се во коментарот, освен за едно, платени се, може не колку што тие би сакале, но платени се дефинитинво.

Друже, не се платени. Добро е, искрено, што не се многу, па за добри 80% од лични сознанија можам да те демантирам дека не се. Повеќето се одлично ситуирани. Деца на транзициски профитери. Да бев празноверен, ќе речев карма е.
Тие што не си плаќаат сами за превоз, Јасмин, муџото наш скриен во јагнешка кожа ги носи. А тој е итекако платен.

Денес цел ден ми помина во расправии кој ми го расипаа денот, па го побарав линкот и ја изгледав емисијата.
Од старт се гледа дека е по нарачка, за состојбата во Македонија за да се заплаши населението, но јас сум уморен од вакви глупости.

Доколку е вистина 50%, еве во овој момент цел имот со возила го продавам за 1 милион евра, пошто се толку дарежливи, и се селам во некоја од државите на Јужна Америка, Нов Зеланд или на Хаваи и не сум во план да се замарам пошто цел живот ми помина во срања од типот: војни, кризи, рамноправност, знамиња на малцинства и триста други срања што не сум во план и во иднина да си го губам времето со прост и глуп народ како што имаме во државава па уште да доаѓаат да живеат тука морони и да живеам со нив, и се одново да тераме и да биде реприза. Повторно ќе ни биде наметнато наместо да збориме за спорт, култура и сите убави нешта, ќе треба да се замараме со кретени кои прошле илјадници километри за да создаваат нови држави и да наметнуваат вери и традиции.

Фала јас не сум дел од таков филм, и ме боли к... за државава ако дошло ред јас да ја бранам кога други ја уништија и се напунија со наши пари и фамилиите им се прселени во други земји, викајте ме предавник и како сакате но не се замарам веќе кога преку 20 години стоиме во место додека другите одат напред.

(y):bravobe:

Gabriela Andreevska
Slobodan profilov e sozdaden isklucivo za begalcite i povrzuvanje so aktivisti (megju koi i mnogu internacionalni aktivisti) Bidejki tie zboruvaat angliski, se sto postiram ke bide na angliski. Isto taka, se sto postiram se levicarski postovi, ako slucajno sum prifatila nekoj desnicar vo prijateli - slobodno neka se brisat sami, nemam vreme da gi brisam. Jas ne sum makedonka i nemam nikakvo poznavanje od nacionalen identitet. Pozdrav.Like · 4 · November 26 at 1:11pm
11954773_173289583004768_8729258151328563893_n.jpg
Не треба повеќе да говориме за оваа особа.По ова што го прочитав,исто како да излегла од калапот на Фрчковски кој не му смета да има и Премиер Албанец или како Зајо кој отворено кажува дека би бил задоволен ќерка му да учи албански јазик или оној Геро шашавиот кој јавно пишува дека посакува федерализација на Македонија.Тоа е,Македонија отсекогаш страдала од овакви изроди,гомнени фигури кои не личат на човечки суштества,кои на оваа држава и го копаат гробот,само да ги остварат своите бедни цели за власт.Да не дозволиме да дојде до крах на оваа држава,ова е смислен план за дестабилизација на Балканот со измена на демографската структура.

Последно уредено:
Друже, не се платени. Добро е, искрено, што не се многу, па за добри 80% од лични сознанија можам да те демантирам дека не се. Повеќето се одлично ситуирани. Деца на транзициски профитери. Да бев празноверен, ќе речев карма е.
Тие што не си плаќаат сами за превоз, Јасмин, муџото наш скриен во јагнешка кожа ги носи. А тој е итекако платен.
Ако не се работи за пари, тогаш се работи за психолошка состојба. Нема друго објаснување. Чуствата на самоуверена праведност и санкцимонија во психологијата се опишуваат како толку интензивни и благопријатно адиктивни што предизвикуваат слеп патолошки алтруизам што се манифестира со одбивање да се прифатат какви било логични аргументи. Toa e искрен обид да им се помогне на другите на своја директна штета . Многу опасно и суицидно однесување предизвикано од емоционална и когнитивна пристрасност. Најчесто ваквата болна емпатија се јавува кај хуманитарци и борци за политичка коректност. Тој нивен слеп алтруизам ќе ги убие, само криво ми е што ќе не убие и нас што не патиме од нивните ментални состојби.

Последно уредено:
Тој од Студентски Пленум, беше член на форумов.
Мислиш Мариглен Демири ??[DOUBLEPOST=1448997374][/DOUBLEPOST]
^^
тролајте вие, ама таквите како нејзе вака завршуваат :D
No Borders’ Activist Gang Raped By Migrants
Не треба да ја жалиме зашто сама се бутка во дувлото на волците. Никој не и е крив шо е глупа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom