Microsoft го купи Skype!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јеј, помалце иконки на desktop. :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Јеј, помалце иконки на desktop. :)
Каква разлика ти прави фактот дека Microsoft e сопственик на Skype?
Онака информативно ме интересира дека многу глупава реакција од твоја страна барем така изгледа дека е без некоја причина или само колку да се напише нешто :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Мајкрософт сигурно не го купува ова заради профит, напротив само да биде нивно и да се шират.

Ејпл FaceTime
Гоогле GoogleTalk
Мајкрософт Skype

#winning

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не е уште официјално, ама кај и да е ќе објават наскоро дали з(д)елката е успешна или не.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Каква разлика ти прави фактот дека Microsoft e сопственик на Skype?
Онака информативно ме интересира дека многу глупава реакција од твоја страна барем така изгледа дека е без некоја причина или само колку да се напише нешто :)
You know what is joke, right? Е де, јасно е каква ми е реакцијата. Уништувач на конкуренција е Microsoft. Сеа само Skype ќе го имплементира во Windows Live Messenger. Монструм ќе направат.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Не е уште официјално, ама кај и да е ќе објават наскоро дали з(д)елката е успешна или не.
Официјално Microsoft го купи Skype за 8.5 милијарди долари

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Лош потег ама и неизбежен. Пак се се сведува на гугл и мајкрософт. Е сега истото се зборуваше и во време кога гугл го купи Јутјуб. Како и да е скајп како име ќе остане ионака мсн губи корисници од ден на ден се повеќе па тука некако ќе пробаат да се спасат.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
You know what is joke, right? Е де, јасно е каква ми е реакцијата. Уништувач на конкуренција е Microsoft. Сеа само Skype ќе го имплементира во Windows Live Messenger. Монструм ќе направат.
Додај дека то ќе биди интегрирано во Winfdows 7 Phone, а поддржано од Nokia... па наместо да се јавуваш класично, можно е во иднина мобилните уреди да пренесуваат говор без потреба од GSM мрежа (јебига, ќе треба некоја поинаква за интернет конекција). Така да бизнисот на телекомот како провајдер за телекомуникациски услуги полека но сигурно умира. Се се ориентира кон интернет...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Шит, Очекувајте следната верзија на скајп да чини едно $50

Г

Грејвдигер

Гостин
Не им е доволен месенџерот, па сега и Скајп?
Microsoft Acquires Skype for $8,5 Billion и ќе биде интегриран во сите уреди од Microsoft.

Толку од Скајп за ГНУ/Линукс :/

V

Vollstandig

Гостин
Одсекогаш сум сонувал за програма, која ќе ја има функционалноста, стабилноста, брзината, и дизајнот на скајп, и која ќе ја има намената (забавата, слики, цртање итн) што ги нуди месенџерот.
Ако ги спојат тие две во едно ќе стане нај топ програма на сите времиња.
Гугл талк, ејпл фејс тајм , ICQ и ред други се катастрофи како што се скајп и Windows Live Mesenger

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
сега ќе почне да се плаќа и за да го симнеш :)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Не им е доволен месенџерот, па сега и Скајп?
Microsoft Acquires Skype for $8,5 Billion и ќе биде интегриран во сите уреди од Microsoft.

Толку од Скајп за ГНУ/Линукс :/
Грешка си, Скајп заработува од повиците на корисниците, така да нема да се намали бројот на подржувачки платформи.

Г

Грејвдигер

Гостин
Грешка си, Скајп заработува од повиците на корисниците, така да нема да се намали бројот на подржувачки платформи.
И кога MS ќе го купи Скајп уште ќе го развиваат Скајп за Линукс? I don't think so...
MS да работи на софтвер за Линукс нема да го видеш ни во Sci-Fi филм :)

Kajgana Shop

На врв Bottom