Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
A kako da proveruvam vrz koja osnova? Samo verzija na ROM, ili ima i nekoj drug pokazatel?

Дали некој има порачано телефон првенствено од aliexpress или geekbuying ме интересира отприлика за колку време стасува, каква е процедурата за плаќање на ддв(дали на некој му се посреќило па се извлекол :) ) и како сте задоволни од уредот кој сте го купиле? Бидејќи има голема ценовна разлика на пример на aliexpress МИ5 чини 208$ = 12165 ден + 18% ддв би излегло некаде околу 14355 што е скоро 7000 ден помалку од кај нашите дистрибутери или Редми 4 Прајм/Про овде разликата е помала околу 3000 ден што е разумно со оглед дека тие нудат гаранција и треба да платат данок, плати итн.

Oпштo зaдoвoлен oд мoделoт? Се мислaм меѓу негo и Нoте 4 сaмo ме мaчи штo тој е мтк, a трoјчетo е снaпдрaгoн(зa мене пoприфaтлив). А нa изглед четвoркaтa е пoубaв
Да. Мислам дека и на секој Note 3 Pro ќе му ги задоволи потребите во поглед на брзина и батерија и изгледот ми е ок.

Дали некој има порачано телефон првенствено од aliexpress или geekbuying ме интересира отприлика за колку време стасува, каква е процедурата за плаќање на ддв(дали на некој му се посреќило па се извлекол :) ) и како сте задоволни од уредот кој сте го купиле? Бидејќи има голема ценовна разлика на пример на aliexpress МИ5 чини 208$ = 12165 ден + 18% ддв би излегло некаде околу 14355 што е скоро 7000 ден помалку од кај нашите дистрибутери или Редми 4 Прајм/Про овде разликата е помала околу 3000 ден што е разумно со оглед дека тие нудат гаранција и треба да платат данок, плати итн.
Досега најдобри се Top-One digital и Goldway. Со царински и други скриени трошоци разликата ќе е уште помала. А додека да ти стигне може во Хај ќе му падне цената. Е не само гаранција плус ти е техничката поддршка.

Јас го земав од Сетек па еве нема проблеми со апдејти. Уште првиот ден симна и инсталира 1.1 гб голем апдејт. Сега андроидот е 6 а не 5.1.1.

Поздрав дечки, пред 2-3 месеци прашував за телефониве и се одлучив за Red Mi 3S со 3gb ram ,го купив од Hi-Store и сум презадоволен за овој период додека го користам.
Задоволен од мојот телефон другар си купи Red Mi 4c на попуст од сет-тек,но премногу кочи,лагува и некои апликации сами се затвораат и прават ерори.
Дали постои некое решение за овој проблем ?

Да. Мислам дека и на секој Note 3 Pro ќе му ги задоволи потребите во поглед на брзина и батерија и изгледот ми е ок.
МКД подршка има или дали може да се инсталира мкд тастатура?

Дечки само да се пријавам и да ви честитам празиници, сите по ред, па се читаме од нареднава 2017-та :)

Sent from my MI 5

Не се разбирам до толку, бројов ми е пред 3-4 години, картицата ми е сечена за да бере у телефонов.... нова стара појма неам :D
Nano

Другар земал Xiaomi Mi 4C од SETEC, батеријата во stand-by се трошела премногу брзо, му го смениле вчера, па сега чека да види како ќе биде вториов телефон. Којзнае какви чкартови шиткаат, може и refurbished модели да продаваат...

На нивниот сајт гледам Xiaomi Mi 4C скоро на пола цена го даваат од 14.000 на 8000 ден. Иначе тој модел е за Кинески маркет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom