Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Камерата на Redmi 4 Prime е многу полоша, споредена со горниве 2 модели. Не знам каква е на Redmi 4 / Redmi 4 PRO, немаат ставено samples на GSMArena. На пр. Redmi 3S Prime има полоша камера од Redmi 3S (донесов заклучок користејки ја алатката за споредба на камери на GSMArena). Не знам дали е ова генерално "правило", да Prime моделот има малку подобар Chipset, али па полош image sensor. Исто така не знам која е разликата во квалитет на сензор меѓу основниот модел и PRO моделот, и дали има некое генерално "правило".[DOUBLEPOST=1483456742][/DOUBLEPOST]
Redmi 3 Pro има камера со квалитет ептен блиску до Mi 4C.[DOUBLEPOST=1483457330][/DOUBLEPOST]Многу збунувачка номенклатура, некаде се рачуна дека пр. Redmi 4 = Redmi 4 PRO, некаде пак има посебни модели, пр. Redmi 3S Prime, Redmi 3S, Redmi 3S PRO.Ако сакаш добра камера купи си не кинески телефон. Или Mi4c.
http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=8007&idPhone2=7512Нема шанси да е многу блиску.
Точно, ама сепак можеш да добиеш некој генерален заклучок за квалитетот, па затоа се водам според ова на GSMArena. Инаку се сложувам дека камерата на Mi 4C > R3P, ама сепак според ова што го гледам на GSMArena, блиску се. Според тебе, доколку си имал искуство од прва рака, кој Xiaomi би рекол дека во однос на квалитет на камера, е најблиску до Mi 4C во ценовен ранг до 12.500?Тоа е само една споредба, ти кажувам од прва рака. Во тие споредби не се зема у предвид,
Брзината на фокус
Брзината на откинување
Брзината на процесирање на фотографијата
Стабилизацијата
Сатурацијата и експозицијата
HDR
Mi4c > R3P (за камера) ама останува на тебе.
претпоставувам дека твојот е Ј5!Вчера со еден другар пиевме кафе и баш сакав да ги споредам камерите на самсунг галакси Ј5 и Ми4. Доста слични слики вадат, со тоа што тие на Ј5 се малку пооштри, а тие на Ми4 посветлени, но можно е во моментот кога сликав со Ми4 да имаше малку повеќе сонце(како се појавуваше и се губеше од зад облаците). Нормално процесорот и РАМ-от се на страна на Ми4 и тоа за дупло(8 јадрен према 4 јадрен и 3 према 1.5 гига)
Сликите се во оригинална резолуција , само се кропнати да не би се изгубило на квалитет. Оригиналните слики се нормално во покрупен кадар опфатени:
![]()
Точно, ама сепак можеш да добиеш некој генерален заклучок за квалитетот, па затоа се водам според ова на GSMArena. Инаку се сложувам дека камерата на Mi 4C > R3P, ама сепак според ова што го гледам на GSMArena, блиску се. Според тебе, доколку си имал искуство од прва рака, кој Xiaomi би рекол дека во однос на квалитет на камера, е најблиску до Mi 4C во ценовен ранг до 12.500?
Телефоните беа подесени на автоматско, а сликите во гро план се големи и неможат дирекно да се постираат, а ако им се намали резолуцијата се одзема на квалитет. Затоа им пресеков по еден детал и така во оригинал ги ставиве па си требал на другар ти телефонот малку сетап на камера, па дај ни реална слика!
ДаОд било која серија?