Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Само што го порачав , доста добри рецензии прочитав, а и многу ми значи дуал симот, да видиме за колку време ќе ми го испорачаат од hi store па да пишам импресии а и проблеми со кој ќе се соочам сигурно како за прв пат корисник на андроид телефон, досега користев стриктно Лумиа, па ајде да промениме, иако сум презадоволен и ќе си ја чувам како бек ап.

Redmi Note Pro 4G - 1GB / 8GB - Snapdragon 410
10,900 ДЕН.

Само што го порачав , доста добри рецензии прочитав, а и многу ми значи дуал симот, да видиме за колку време ќе ми го испорачаат од hi store па да пишам импресии а и проблеми со кој ќе се соочам сигурно како за прв пат корисник на андроид телефон, досега користев стриктно Лумиа, па ајде да промениме, иако сум презадоволен и ќе си ја чувам како бек ап.

Redmi Note Pro 4G - 1GB / 8GB - Snapdragon 410
10,900 ДЕН.
Одлично, со здравје да си го арчиш :) Со МИУИ 7 телефонот е одличен.. Сигурно утре ќе го пратат, ден за ден оди најчесто..
Па пиши импресии од целиот пакет хардвер / софтвер..

Ако има некој поупатен да подобјасни.
сакам да купам редми ноте 2 но има две работи поради кои се двоумам едната е лошите критики за батеријата а втората е тоа што не ми се допага усер интерфејсот на miui па дали може да се рутира/инсталира stock андроид или cyanogen на него и дали со тоа батеријата би се подобрила со оглед на тоа што самиот miui интерфејс/тема ја трошела батеријата?

Ако има некој поупатен да подобјасни.
сакам да купам редми ноте 2 но има две работи поради кои се двоумам едната е лошите критики за батеријата а втората е тоа што не ми се допага усер интерфејсот на miui па дали може да се рутира/инсталира stock андроид или cyanogen на него и дали со тоа батеријата би се подобрила со оглед на тоа што самиот miui интерфејс/тема ја трошела батеријата?
Здраво, ај вака сега. Прво за батеријата, таа си е сосема солидна, како кај претходните модели, но оптимизацијата сеуште не е на највисоко ниво, поради новиот процесор на МТК, како и поради лошата база на Андроид 5.0.2. Значи се работи на нејзино подобрување, а со промената на базата на 5.1.1. ќе биде уште подобра. Таа база треба бргу да се имплементира.. И плус сорсот на МТК излезе пред 2 дена, така да и од таа страна ќе има оптимизации и подобрувања..
Второ, за МИУИ, тоа е веќе работа на вкус. На нас сите ни е супер, поради тоа што има све што е најдобро од сите системи, плус безбедноста му е на највосоко ниво. Но да знаеш дека МИУИ нема везе со трошењето на батеријата или нешто трето, системот е супер респонзивен и лета..
Инаку, има веќе супер портови на АОСП за него, а ќе има и уште повеќе во иднина, така да ако си мераклија на Vanila Android, ќе можеш и така да го користиш. Гаранцијата не се губи што и да ставиш на телефонот :) затоа се Ми единствени во тој поглед. Се надевам мојот одговор ти беше доволен за да се одлучиш..

Како ви се даваат толку пари за телефони, не можам да сфатам стварно...o_O

Kolku casa na ekran so web browsing drzi mi4c I dali ke IMA nadgradba za android M

Kolku casa na ekran so web browsing drzi mi4c I dali ke IMA nadgradba za android M
Незнам точно, не сум го тестирал лично, но според корисници кои ги знам, треба да биде околу 6-7ч сигурно.. Андроид 6.0 ќе добие сигурно, веќе е на 5.1.1.

Sent from my MI NOTE Pro using Tapatalk

Другар иам неколку прашања.. Прво Hi.com.mk им пишав на ФБ не одговараат.. Заинтересиран сум за MI 4C, бев во ТНТ во Охрид и ги прашувам зошто ако сте партнери на hi.com.mk цените на телефоните ви се повисоки? Ми вика, цените таму се без ДДВ.. Дали е точно? Од каде од друго место може да го земам телефонот? Што би избрал меѓу MI 4 vs MI 4C? Ќе добие ли 4C официјален андроид 6.0? Благодарам :)

Другар иам неколку прашања.. Прво Hi.com.mk им пишав на ФБ не одговараат.. Заинтересиран сум за MI 4C, бев во ТНТ во Охрид и ги прашувам зошто ако сте партнери на hi.com.mk цените на телефоните ви се повисоки? Ми вика, цените таму се без ДДВ.. Дали е точно? Од каде од друго место може да го земам телефонот? Што би избрал меѓу MI 4 vs MI 4C? Ќе добие ли 4C официјален андроид 6.0? Благодарам :)
Јас го земав од Тнт во Рамстор Редми 1с и беше иста цена како и на hi.com.mk. Нешто да не мафтаат таму или можеби сами си ја качиле цената. Јас би земал Ми4, иако е постар модел на 3 декември добива официјален windows 10 rom.

Јас го земав од Тнт во Рамстор Редми 1с и беше иста цена како и на hi.com.mk. Нешто да не мафтаат таму или можеби сами си ја качиле цената. Јас би земал Ми4, иако е постар модел на 3 декември добива официјален windows 10 rom.
Што значи тоа windows 10 rom? 4C ми се свиѓа повеќе ради тоа што има Snapdragon 808 и Double Tap funktion :) Најверојатно ќе одам на него

Што значи тоа windows 10 rom? 4C ми се свиѓа повеќе ради тоа што има Snapdragon 808 и Double Tap funktion :) Најверојатно ќе одам на него
Windows phone 10 OS, веќе има и Андроид 6 за него колку што читам на en.miui.com така да што сакаш ќе си инсталираш. Пример користиш еден месец windows, па бришеш и инсталираш андроид.

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=189012&extra=page=1&mobile=2

http://m.gsmarena.com/windows_10_mobile_for_xiaomi_mi_4_launching_this_week-news-15278.php

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom