Металика во Софија

• Креатор на темата Креатор на темата The Macedon
  • Време на започнување Време на започнување
А некој да ми каже дали уште има карти??
Оти слушнав дека биле распродадени...

ја купив у саботата мислам дека има уште, во секој случај ако мислиш да идеш купи си побргу :helou:

значи кој и кој идеме?

Ќе се даваат 10 карти и преку наградна игра организирана од една минерална вода, не ми текнува во моментов која беше, вчера видоф по весници реклама.
Ама ова НЕ е решение :)

И јас купив во сабота карта и имаше уште, ама уште колку останале незнам :toe:

глеам идат луѓе на Металика :) епа и ја ке ви се придружам:)

Ќе се даваат 10 карти и преку наградна игра организирана од една минерална вода, не ми текнува во моментов која беше, вчера видоф по весници реклама.
Ама ова НЕ е решение :)

Добра Вода по 5 капачиња :)

posle plovdiv vo 90'tite,metallica pristignuva i vo sofija.
mnogu mi e milo se nadevam deka mnogu ke ne ima tamu ,no jas nema da odam.
bidete pozdraveni site koi nameravate da odite i top da si pominete

Каков концерт... јако...многу јако...

Master Of Puppets
[media]http://youtube.com/watch?v=p2JxyiJmCAI[/media]
One
[media]http://youtube.com/watch?v=rMkHrqHgltA[/media]

Прво да кажам,сите што не беа а имале шанса и сакале да одат се зафркнале гадно,ова не беше концерт,ова беше...покољ:vozbud:

Е сега импресиите да ги споделам...значи,концертов нема збор што може да го опише,беше не знам,божествено,особено кој почна дожд да врне:vozbud:
Уште кој почна Extazy of Gold публиката почна да ја пее,се чувствуваше ОГРОМНА еуфорија тогаш,и туку излезе Ларс и почна Creeping Death,како што очекував.Публиката лом се правеше,бенгање на секоја страна,заврши песната и Џејмс извика Give me fuel,give me fire give me that which I desire и одново се,рипање,бенгање,шуткање,пеење едногласно.Трета на ред беше Ride the Lightning,душава ми се наполни,уште не бев при себе дека сум таму,и дека тоа се Металика.Во моментов не ми текнува која беше следна,ама ги иссвиреа Lepper Mesiah,Master of Puppets,For whom the bell tolls,And Justice for all,Welcome home(Sanitarium),Wherever I may roam,Nothing else matters,One,Motorbreath,Enter Sandman,Sad but true иииии FADE TO BLACK.
Кој почнаа со Sanitarium,мислев дека нема да ја свират Fade to black,и малку ми опадна расположението,ама ептен малку,и после некоја песна,ја почнаа.Е тогаш беше...врхунац,душата ми остана таму,омилената песна ја слушам у живо од нив:vozbud:...
Јаки моменти беа на One-почетокот како и секогаш со тоа пукањето,па кој ги фрлија тоа ко огномети-ракети шо беа,имам снимка,може ќе аплоудирам,исто и на Enter Sandman беше јако со огинот,додуше се беше јако,ама овие се издвојуваат.
И на крај си заминаа,ама ги вративме,и ни ги иссвиреа уште Stone cold crazy,Last caress,и нормално Seek and destroy.
Концертов,немам зборови,уште не можам да поверувам дека бев таму,да можам одма ќе се вратам,ама нема...
Кој бил знае како беше:vozbud::vozbud::vozbud:

Едит:еве видео од почетокот на One најдов на ЈуТјуб

Концертот беше... најјака вечер во мојот живот. Незнам шо да кажам се е кажано од Desire над мене, само јас ќе потврдам оти беше стварно лудница. Јака пиротехника, јака атмосфера со дождот... Закон концерт.

Абе ова не реферати, ништо не може да го опише концертов... тоа е чувство невидено... феноменално беше...не знам веќе кој збор да го употребам за да опишам...

Desire многу убаво има објаснето се... и навистина ми е криво за сите коишто сакаја да дојдат ама немаја шанса...им посакувам на нареден концерт меѓу првите да се најдат... заедно со мене :vozbud::vozbud: зашто ја уште милион пати би отишла да ги гледам... ЦАРЕВИ СЕ...

едит: Да дождот беше моментот... концерт на отворено, ноќ, дожд и омилениот бенд... сонот ми се оствари ... сега и да умрам не ми е криво...

Ај ако најде некој торенти од концертот нека постира линкови. Ова мора да остане документирано. Супер беше еј, сакам пак!

За мене да ви кажам и момент беше и кој ја изгубив картата пред последниот влез(пошто имаше појќе додека да стигнеш до местото за кај шо си купил карта),е тоа каков момент билооо :pos:Ама среќа сестра ми ми ја најде :)
Зошто сум домааааааааааа?????
Кој има за рентање Time Machine да ми позајми :)

4L6A5762.jpg

4L6A5759.jpg

4L6A5873.jpg

4L6A5950.jpg

4L6A6202.jpg

4L6A5956.jpg

zx500_530928.jpg

Creeping Death
Fuel
Ride The Lightning
For Whom The Bell Tolls
Welcome Home (Sanitarium)