Прво да кажам,сите што не беа а имале шанса и сакале да одат се зафркнале гадно,ова не беше концерт,ова беше...покољ
Е сега импресиите да ги споделам...значи,концертов нема збор што може да го опише,беше не знам,божествено,особено кој почна дожд да врне

Уште кој почна Extazy of Gold публиката почна да ја пее,се чувствуваше ОГРОМНА еуфорија тогаш,и туку излезе Ларс и почна Creeping Death,како што очекував.Публиката лом се правеше,бенгање на секоја страна,заврши песната и Џејмс извика Give me fuel,give me fire give me that which I desire и одново се,рипање,бенгање,шуткање,пеење едногласно.Трета на ред беше Ride the Lightning,душава ми се наполни,уште не бев при себе дека сум таму,и дека тоа се Металика.Во моментов не ми текнува која беше следна,ама ги иссвиреа Lepper Mesiah,Master of Puppets,For whom the bell tolls,And Justice for all,Welcome home(Sanitarium),Wherever I may roam,Nothing else matters,One,Motorbreath,Enter Sandman,Sad but true иииии FADE TO BLACK.
Кој почнаа со Sanitarium,мислев дека нема да ја свират Fade to black,и малку ми опадна расположението,ама ептен малку,и после некоја песна,ја почнаа.Е тогаш беше...врхунац,душата ми остана таму,омилената песна ја слушам у живо од нив

...
Јаки моменти беа на One-почетокот како и секогаш со тоа пукањето,па кој ги фрлија тоа ко огномети-ракети шо беа,имам снимка,може ќе аплоудирам,исто и на Enter Sandman беше јако со огинот,додуше се беше јако,ама овие се издвојуваат.
И на крај си заминаа,ама ги вративме,и ни ги иссвиреа уште Stone cold crazy,Last caress,и нормално Seek and destroy.
Концертов,немам зборови,уште не можам да поверувам дека бев таму,да можам одма ќе се вратам,ама нема...
Кој бил знае како беше

Едит:еве видео од почетокот на One најдов на ЈуТјуб