Металци, слушате се или имате омилен правец?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
MaRiNa`Oh напиша:
До ден денес неможам да разликвам Speed од Thrash. Мислев исто е..

Speed е стар назив за thrash... Ваљда...

па според ја што се разбирам или сум сфатил, не баш

поише трешто го сфаќам како еволуција у нов жанр

Слушам исклучиво Death Metal

па се разбира, готик, дум, прогресив (некои групи се исклучоци), горе, грајнд и кор ни на крај памет не ми пага памет да слушам. Дум слушав додека бев со анастазија, ама не слушав оти сакав туку ке пуштеше и не смеев да и мрчам. хаха...

абе не сум металец, ама слушам метал - да не ме разберете погрешно нешто.

mRnO напиша:
Темава е јасна,дали ви е битно само да е метал,или обожувате некој посебен правец?Кој е тој и зашто баш него?
PA VAKA NEMAT SANSI SEKOJ METAL PRAVEC DA MOJT DA TI SE SVIGAT ZS SEKOJ SI IMAT SVOJ VKUS NA PRIMER MENE NAJMNOGU MI SE SVIGAT TRASH METAL SLUSAM I DRUGI PRAVCI AMA TOJ NAJMNOGU ME RASPOLOZVIT I BRAVO ZA TEMAVA:zver:

па.. black,death i gothic ми се најомилени .. иначе слушам се што ми е убаво, па и муизка надвор од металот :)

Gothic, heavy, doom, progressive. Некогаш знам и да забегам од тоа, ама тие се најомилени жанрови. Се разбира слушам и рок и друга музика која ми се допаѓа. :)

slusam po nesto skoro od site pravci ali najmnoga mi se sviga black i melodic death :wink:

А бе се живо слушам сега-помина времето на бирање, рака нс срце индутриал метал малце не ми прави мерак со чест на икључоци!

Инаку мислам дека разлика меѓу speed и thrash е што во треш металот звукот е подисторзиран, погруб. Спид металот е почист и поостар звук (некогаш и побрз). Лично мислење :)

слушам ги сите правци ама највеќе THRASHот ми праве највеќе ќеф
Thrash and beer till death:music3: \m/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom