Металци, слушате се или имате омилен правец?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
У сите правци прсти измешав, ама некое време веќе gothic, doom & death ми се најблиски и најќеф ми праат, мм.

kakov be metal glavata da me zabole od nego , ne znam sto vidovte ubavo vo metalot

Епа за разлика од тебе,има луѓе што гледаат односно слушаат нешто убаво во металот и што не ги боли главата.Ако не го прочита насловот,да ти го кажам МЕТАЛЦИ слушате се или имате омилен правец,значи да повториме,МЕТАЛЦИ,ако не се пронаоѓаш,не пишуј.

не слушам мек метал... од типот на Heavy,Thrash,Power.... но ако не слушам мек метал не значи дека немам респект кон некои бендови од тој правец...
повеке преферирам Black i Death metal...
а кога сакам да се опуштам малце повеке... фурам и Doom metal... особено кога ме маваат бедови фурам Katatonia :vozbud:

највише слушам thrash, death i melodic death, power, metalcore...шо не значи дека и од друг правец у металот не може да ми се засвиџа некој бенд:) а бтњ имаше нешо за GUT дека се Англичани...е па Германци се као шо ја знам:helou:

Слушам метал скоро секаков
Power Metal
Havy Metal
Nu-Metal

Све Све што ми дои на рака и се што ми се свиѓа .. :helou:

не слушам мек метал... од типот на Heavy,Thrash,Power.... но ако не слушам мек метал не значи дека немам респект кон некои бендови од тој правец...
повеке преферирам Black i Death metal...
а кога сакам да се опуштам малце повеке... фурам и Doom metal... особено кога ме маваат бедови фурам Katatonia :vozbud:

Треш металот е мек?- Па ако слушаш нови ствари Мегадет/Металика, да може мек ќе ти биде :). Земи слушај Testament, Slayer, Sepultura стари албуми. Дет металот колку што знае да биде тежок за слушање, толку знае да биде и смешен со тоа што некои бендови звучат премногу набилдано со true brutal death metal патетикос:D. Има само добра и лоша музика, нема лесна или тешка. На пример не значи дека еден power бенд е геј поради мелодијата која провејува низ текот на цела песна, или па прикаските за змејови ги прават смешни а?:)

Katatonia може има смиреност, прецизност во музицирањети, арно ама имаат болно депремирачки текстови, така ја не би можел да се опуштам целосно:D

Моја препорака за бендови кои опуштаат, земете слушајте Anal Cunt, или Anal Blast...:pos2:

Во последно време Doom, Goth, Progressive, во глобала се шо е квалитетно

Pa gi sakam najvekje
Nu-metal
Trash metal
Heavy metal
Ne mozam da podnesam toa doom metal mn. mi e zdriganje mesto peenje :)

Во doom метал се ждригало наместо да се пее? А да се преиспиташ ти нема да биде лошо а :tapp:.

Pa gi sakam najvekje
Nu-metal
Trash metal
Heavy metal
Ne mozam da podnesam toa doom metal mn. mi e zdriganje mesto peenje :)

А
лоооооооооооооо,е сеа ме накурчи со ова,очигледно чим то го мислиш а сакаш Nu metal до негде и јасно ми е...:s
Јас слушам goregrind па секој втор ден пуштам doom,света музика е то бе,baby...И да слушам многу,ама не се,пред некој ден пуштив црковна музика после то саундртракот од жаде серијана...мммм...

Од Метал само треш и хеви поштувам, металкорот на пример ми е ептен со гроФтања и такви ствари и не ми се свија... Се е до прашање на вкус.

Јас не следам само метал, следам и др стилови, Џез,Блуз, Рок, Рап, Психоделик Транс, а од метал све само овај новиот Емо и New Age не слушам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom