Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Зошто црната раса избегава метал? Вака ме мачи и чудно ми е, зошто Црнците не слушаат рок,метал... има некој идеја? Па еве и рапот е "црна" музика па пак има еден тон белци кој рапуваат и слушаат рап.. од друга страна Метал ниту свират ниту слушаат црнците :confused:
еве ти нешто као црнечки метал :D

Иначе стварно не го знам одговорот, веројатно има врска со нивото на интелегенција/еманципираност во општеството, образованието итн. Нешто слично као кај нас - си сретнал панкери/металци - албанци,роми? И да има се еден во илјадници.

Пост метал, малку поразлично од досега постираното.

Не сум ги слушала до сега овие Rhapsody of fire. Mи се свиѓаат и ќе им посветам поголемо внимание штом ми завршат колоквиумите :)
Ех Рапсоди (ја уште така си ги викам :) ), класика power metal. Обавезно да ги преслушаш. Башка и со Саруман имаат соработувано :D

Ја би забранил 2 жанра у металот, металкор ( поше е lame ) и power metal ( пошо е геј :icon_lol:)

Пошо у темава ни еден пост не е без клип да не останам покус

Се работи за германски Power метал бенд формиран во 2005 година. До сега имаат еден албум, When Worlds Collide, издаден во 2010 година. Песната што ја поставив е од тој албум, слушнете ја, па ако ви се свиѓа слушнете го и албумот. :)

Интересно е тоа што бубњар на Sinbreed е Frederik Ehmke, бубњарот на Blind Guardian. Од 2012, со бендот во живо настапува и ритам гитаристот на Blind Guardian, Marcus Siepen. Пред некое време Marcus беше официјално претставен како постојан член на бендот и ќе биде дел од поставата што ќе го снима новиот албум, кој треба да излезе оваа година. Па ќе видиме како ќе испадне новиот. :)

Оваа песна ми е омилена од метал
Метал слушам чат пат имам неколку омилени песни
Метал почнав да слушам од PhatomL0rd кој гледа ЛоЛ стримс знае коj e

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom