Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Summer Slaughter турнејата почна уште во март месец во Австралија, а ќе трае до Јули месец, така да ваљда и тогаш ќе влезат во студио. Најверојатно ќе го издадат до крајот на оваа година.

Не бе...баш глеав плакати на мајспејсот нивни, почнува на 5 јуни...барем така видов. Иначе овој кажуваше дека ќе ја користат турнејата за промоција на албумот. Мајке му ми се слуша нешто ново од нив.

Овој Џанго Рајнхарт е луд , еј како свири џез со два прста , Томи Ајоми се инспирирал од него да продолжи да свири по неговата несреќа.

Аха, одличен гитарист е и покрај таква повреда партал прави на тоа гитарчето. Има и еден друг не ми текнува како се викаше...слеп е и свири акустична, одличен гитарист, има своја џез/фанк верзија на Летот на Бумбарот.

ЕДИТ:
Еве го.

Тоа на 5ти јуни е за на запад. Во Австралија и Нов Зеланд ја почнаа турнејата, пошто таму нели порано е летото. :)
http://www.last.fm/music/Necrophagist/+events

А Џанго Рајнхард е многу добар музичар, има негови дела во MAFIA играта, кој ја играл мора да ги знае песните, јас така се заразив со него :)

Тоа на 5ти јуни е за на запад. Во Австралија и Нов Зеланд ја почнаа турнејата, пошто таму нели порано е летото. :)
http://www.last.fm/music/Necrophagist/+events

А Џанго Рајнхард е многу добар музичар, има негови дела во MAFIA играта, кој ја играл мора да ги знае песните, јас така се заразив со него :)
Мафија е многу добра игра, а и музиката во играта е супер :)
За Некрофагист ноу комент :vozbud:

Заради провокации aleksandarreal е баниран од темата. Предупредување до DeathControlmk, колку и да провоцира, сепак мораш да се воздржиш од навреди и именување имиња (глуп и слично.) Овој пат само првиот е баниран заради постојано тролување на темата, но нареден пат и двајцата ќе сносите санкции.:smir:

Slayer го објави името на новиот албум :"World Painted Blood" ,
California thrashers Slayer have set "World Painted Blood" as the title of their new album, tentatively due late summer via American Recordings/Columbia Records. The forthcoming CD is being produced by Greg Fidelman and will include the album's title track and "Psychopathy Red".
Уште да го измиксаат и да чуеме што ни спремиле.

Со душа го чекам новиот албум на Слејер.

Јас мислам дека пак ќе ме разочараат Slayer.

Абе не дека ке се разочарам од албумов пошо знам дека ке биде добар треш ама кога се работи за Slayer тоа не е доволно...

Aj bidejki gledam malce tivka temava, resiv da ve nasmeam pa moze i nekoj muabet da otvorime bidejki ova e seriozno, ne e za smeenje za placenje e :kesa::pos2:

" Hang Banging "

" Hugging the trees, and running through the river " (so zabeguvaat malce na power)

Bez navreda do Fanovite na Black metalot. Poentata me e ZASTO vakvi videa???

Ја мислам дека претераја со ова металната музика. Ги глеам децата на клипо и не си верувам на очите. Исцртани по лицата унаказани, обесени по дрва, до колења в вода зацапани се тресат ко збрлаени режат и гргорат.
Убо си беше порано само рок музика на почетоко ко си беше Киќо Слабинац, Бајага, Црвена Јабука или денес шо ги пејат изворните рок песни Жељко Самарџиќ или или од странските Бијонс.
Ја не знам на тие металски песни дал може публиката да запее со се вокално инструменталнио состав ко на пример на концерто на Мишо Ковач сите заедно в хор ко ќе запееме “ПРИЧАШ МИ О СВЕМУ, ХОООДАМО ПОЛАКОО, ОДАВНО СЕ НИСМО ИСПЛАКАЛИ ТАКО.... ОСТАЛА СИ УВЈЕК ИСТААА, И ОВЕ СУЗЕ НА ЛИЦУУУ МООО ООМ.....“

емоции се тоа бе.

Сакаш да знаеш зошто?

Па добро бе мајке му...цел метал е само жалење и бунење против нешто...малце комедија мора. Глеј го чоекот си земал акустичната и бенга ли бенга...партали праи, успут тапанарот е фатен у ептен кежуал моменат, полека натенане си ја тера работата, додека басистот (истиот чоек што свири акустична и електрична) трча низ нива као позади него крај на светот да е.

Ени веј...блек металци се....иди па свати ги. Главна цел им е да пејат против црква, на што е можно по неквалитетни снимки. Или против црква или ќе си фатат Толкин, Лавкрафт, Краули и нешто од нив инспирирано ќе запеат.

Шала на страна луѓето ако се од Норвешка, Финска Шведска и тн и тн, бааги муки си имале со црквата и религијата. Не за џабе толку палења имале и имаат. Само не ги сваќам зошто мора да се толку уфилмани, немора до толку trve да се биде. Не боли да снимаш у студио или ако немаш пари у студио барем обиди се да направиш асална снимка...па коа пееш за некоја цел луѓето што ќе те слушаат барем да те разберат.

Албум кој би им го препорачал на тие што не го слушнале I - Between Two Worlds. Го слушнав пред некој месец, а песните сеуште ми се врткаат во глава. Се работи за проект бенд составен од неколку познати музичари од блек метал сцената, меѓу кои за мене музичкиот гениј Абат од Имортал. Стилот на албумот може да се опише како хеви метал со примеси на блек метал:drk:.

Песни за одвојување: The Storm I Ride, Battalions(мојата омилена), Between Two Worlds, Days Of North Winds.

Edit: Сега ги видов клиповиве погоре, стварно се смешки :D Мислам дека на блек метал состав не му се потребни вакви видеа, сепак нема да се вртат на MTV сигурно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom