TheSunCries
фак.......i am dead!
За мене се што има Max Cavalera во состав е јакоCavalera Conspiracy се зверои
епа,добро.јас не сум некој фан баш на ниту еден од бендовите во кој е инволвиран,ама ова ми е најдолно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За мене се што има Max Cavalera во состав е јакоCavalera Conspiracy се зверои
Нема ништо лошо да стават кор елементи во нивната музика... јас лично не ги сакам тие елементи (освен кај Тотем..не за друго Тотем ти се најбоље наш бенд). Повеќе сакам мелодии ( НЕ СОЛАЖИ ЕБАГО ДОСТА СО ТОА ЦЕЛА ПЕСНА ИМ Е СОЛАЖИ!!!!) значи мелодии измеѓу рефрен и строфа. Некој breakdown тек тук и не е лошо добра енергија има (штета кај нас глупи металци на брејкдаун се шуткаат место да бенгаат), ама нив сите песни исти им се... а ни самите не биле свесни што свират. Тоа што они го прават е далеку од мелодичен дет.... нема ништо мелодично во него.
А иначе ми се свиѓаат Кавалера Конспираси... не се нешто посебно... исто ко стара сепултура... ваљда и тоа сакале да постигнат.
Епа све е до вкус де, ти сакаш брутален вокал ово оно, ја па сакам прогресивна музика, посебно у последно време прогресивен дет. А иначе Сепултура више не се добри...ептен сакаат како Arise да праат албуми ама не им иде. Плус па и нема ни еден оригинален член...а така не е интересно.
Чим збориш за оригиналниот состав...дефинитивно. Ништо не ги тепа Roots, Arise, Refuse Resist и уште многу други песни.од моментот кога се распаднаа па наваму се тапа, ја ти збореф за времињата кога беа фул состав...
Чим збориш за оригиналниот состав...дефинитивно. Ништо не ги тепа Roots, Arise, Refuse Resist и уште многу други песни.