Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
За мене се што има Max Cavalera во состав е јако :) Cavalera Conspiracy се зверои

епа,добро.јас не сум некој фан баш на ниту еден од бендовите во кој е инволвиран,ама ова ми е најдолно.

Нема ништо лошо да стават кор елементи во нивната музика... јас лично не ги сакам тие елементи (освен кај Тотем..не за друго Тотем ти се најбоље наш бенд). Повеќе сакам мелодии ( НЕ СОЛАЖИ ЕБАГО ДОСТА СО ТОА ЦЕЛА ПЕСНА ИМ Е СОЛАЖИ!!!!) значи мелодии измеѓу рефрен и строфа. Некој breakdown тек тук и не е лошо добра енергија има (штета кај нас глупи металци на брејкдаун се шуткаат место да бенгаат :tapp:), ама нив сите песни исти им се... а ни самите не биле свесни што свират. Тоа што они го прават е далеку од мелодичен дет.... нема ништо мелодично во него.

А иначе ми се свиѓаат Кавалера Конспираси... не се нешто посебно... исто ко стара сепултура... ваљда и тоа сакале да постигнат.

Jamey Jasta, околу Cephalic Carnage.

Они важат за едни од најзаебантските бендови у металот на кои текстовите пола и више им се за пушење трева. А спотот ти што го остави им е најголема заебанција за металкор и насловите на тие песни - Dying will be the death of me.

Нема ништо лошо да стават кор елементи во нивната музика... јас лично не ги сакам тие елементи (освен кај Тотем..не за друго Тотем ти се најбоље наш бенд). Повеќе сакам мелодии ( НЕ СОЛАЖИ ЕБАГО ДОСТА СО ТОА ЦЕЛА ПЕСНА ИМ Е СОЛАЖИ!!!!) значи мелодии измеѓу рефрен и строфа. Некој breakdown тек тук и не е лошо добра енергија има (штета кај нас глупи металци на брејкдаун се шуткаат место да бенгаат :tapp:), ама нив сите песни исти им се... а ни самите не биле свесни што свират. Тоа што они го прават е далеку од мелодичен дет.... нема ништо мелодично во него.

А иначе ми се свиѓаат Кавалера Конспираси... не се нешто посебно... исто ко стара сепултура... ваљда и тоа сакале да постигнат.

ти на пр. се палиш по тоа (мелодии) ја се палам на брутални рифчиња, брутален вокал и брејкдаунче... секој си има различен вкус...
и по 100ти пут,молим ве не пишувајте нешто што не е напишано и не е мислено бидејки лесно доаѓа до провокации...
иначе Дфл се добри бе! можат да ти направат атмосфера, да те орасположат, а музички гледано и не се сложени(у споредба со остали)
А кавалера конспираси се серен бенд! тапа... немат ни 0.000001% од убавината на сепултура, кога сме кај нив - СЕПУЛТУРА ВЛАДЕАТ човече, одамна ги слушам и сеуште ја немат изгубено својата вредност кај мене!

Епа све е до вкус де, ти сакаш брутален вокал ово оно, ја па сакам прогресивна музика, посебно у последно време прогресивен дет. А иначе Сепултура више не се добри...ептен сакаат како Arise да праат албуми ама не им иде. Плус па и нема ни еден оригинален член...а така не е интересно.

За сите заинтересирани за пријавување на Metal Battle што ќе се одржи во Хавана да се пријавата за учество. Повеќе информации на http://epitaphxi.blogspot.com/

Епа све е до вкус де, ти сакаш брутален вокал ово оно, ја па сакам прогресивна музика, посебно у последно време прогресивен дет. А иначе Сепултура више не се добри...ептен сакаат како Arise да праат албуми ама не им иде. Плус па и нема ни еден оригинален член...а така не е интересно.

од моментот кога се распаднаа па наваму се тапа, ја ти збореф за времињата кога беа фул состав...

од моментот кога се распаднаа па наваму се тапа, ја ти збореф за времињата кога беа фул состав...
Чим збориш за оригиналниот состав...дефинитивно. Ништо не ги тепа Roots, Arise, Refuse Resist и уште многу други песни.

Чим збориш за оригиналниот состав...дефинитивно. Ништо не ги тепа Roots, Arise, Refuse Resist и уште многу други песни.

у тај период беа најбоље бенд у свет, дефинитивно...
не се само тие песни, скоро сите се заебани! :vozbud:

Шо би ми препорачал од вија Kingdom of sorrow????

Еден албум имаат, Kingdom of Sorrow се вика, го има по торентине :)

ок,фала...Че проверам на mediaportal.ru(исто така добра страничка,нема што нема од музиче.Провери:wink:)

Ќе проверам, фала, ја од bunalti.com најчесто симнувам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom