Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Ауф , незнам зашто , многу ги харесвам ДФЛ .
Знам , свесен сум дека повеќето песни се look-a-like ама првиот албум им е страв.
И на сцена ебаваат матер.
Али јебига, мое мислење си е . :)
И да , спотот на One More е исто така многу страхотен.

ја лично си ги поштувам ДФЛ.онака ок ми се ..у живо ми се допаѓат..енергија ..интересен дет призвук..понекое core-че..

Ги неам слушано у живо,али вака неми се нешо посебно...Не ми се по Фкус

Новиот спот на DFL, го видов на Epitaph па викам да го ставам тука може има фанови. Ја лично не ги свиѓам... исти ми се песниве.... али јебига деткор...000 000 000 000.

Јесте да Металкор/Деткор......знаеш како известија они,шо свират?

Рекоа МЕЛОДИЧЕН ДЕТ МЕТАЛ........

еве ви и од мене нешто... бендот има доста големи шанси да се најде меѓу омилените на мојата листа...
ме освоија, вокалот е страшен,брутален, добар е спотот и музиката е страва!
поздраф и останете Br00tal!

watch

Закон!

Јесте да Металкор/Деткор......знаеш како известија они,шо свират?

Рекоа МЕЛОДИЧЕН ДЕТ МЕТАЛ........

Е тоа де тоа. Си реков еј закон ќе иаме колку толку луѓе што се разбираат од музика малце мелодии ова она не само шутки и breakdown. И коа веќе барем кај мене ставија така висок стандард и не успеаа да го стигнат, реков ај зеаби. Си имаат фанови нека си ги слушаат ја лично ич несакам ни хардкор ни ништо со хардкор... ептен е просто, исто, мутаво дури.

Е тоа де тоа. Си реков еј закон ќе иаме колку толку луѓе што се разбираат од музика малце мелодии ова она не само шутки и breakdown. И коа веќе барем кај мене ставија така висок стандард и не успеаа да го стигнат, реков ај зеаби. Си имаат фанови нека си ги слушаат ја лично ич несакам ни хардкор ни ништо со хардкор... ептен е просто, исто, мутаво дури.

а што има лошо што ке убацат некој деткор,хардкор,металкор елементи у музиката што ја свират?
немат солажи, но не е тоа најпотребното нешто за еден бенд да биде одличен!

Ај пак да не почињаме ХК версус Метал:smir:
Сакаше да каже дека нивното познавање од музиката е на толку ниско ниво шо и самите не знаат што свират и како свират.

Ова со ДФЛ и Мелодик Детот ти е исто како со Булет и Хеви Металот...Звучи агресивно,бубањ,гитара,граул вокали,скрим....па си рекле ова мора да е дет метал...а бидејќи има мелодични ствари во нивната музика...Мелодик Дет....чуле нешто не дочуле...иронично е.....
Немаат доволно познавање од музиката па да создадат нешто уникатно.....а они више викат дека са создале:D

Ај пак да не почињаме ХК версус Метал:smir:
Сакаше да каже дека нивното познавање од музиката е на толку ниско ниво шо и самите не знаат што свират и како свират.

Ова со ДФЛ и Мелодик Детот ти е исто како со Булет и Хеви Металот...Звучи агресивно,бубањ,гитара,граул вокали,скрим....па си рекле ова мора да е дет метал...а бидејќи има мелодични ствари во нивната музика...Мелодик Дет....чуле нешто не дочуле...иронично е.....
Немаат доволно познавање од музиката па да создадат нешто уникатно.....а они више викат дека са создале:D

ја не рече дека са уникатни...само рече дека нема ништо лошо што убацуват некои кор елементи у музиката...
молим те наредн пут не цитирај нешто што не см га пишал и не га ни мислим...
а и кај виде дека см пишал дека са мелодик дет метал?

Хехе не пизди бре човек....Нели гледаш дека ја пиша дека се нарекујат Мелодик Дет...не ти нападна ништо твое..:smir:

Е луѓе до сега листав нешо околе ДФЛ да видам дали баш чисто така се нарекле Мелодичен Дет Метал.Бидејќи тоа не е некој нов правец кој им свирнал во главата...па викам можда имаат некое влијание....ја пуштам случајно

и некако овие рифовите мн познато ми делуваа у пм....та и вокалот шо го писка овој Огнен Кумановецот познато ми делуваше......мислам,мислам и :nesvest:

Ипак во грешка сум бил...Не чисто така се нарекле Мелодичен Дет Метал....иако не се.

Али ова не ги прави поквалитетни и еволутивни туку подееволутивни и понеквалитетни...
По начинот на кој ги рециклираат лириките и музиката ме потсеќаат баш на Ес Ај Леј Даинг кои го правеа тоа истото со Ин Флејмс..

:smir::smir::tv:

Појче пати ги иам постирано али песнава во последно време ми е хит. Разор ремек дело мамојебечки дет метал му се изнаслушувам ми дигаат адренали дотука бива.

Мн ми се свиѓаат

одвратно.се обидуваат да се вратат на стари патеки,ама свират излитена и пресвирена музика.да се појавеа 92 ќе беа нешто ново и минливо,ама барем ново.

Хехе не пизди бре човек....Нели гледаш дека ја пиша дека се нарекујат Мелодик Дет...не ти нападна ништо твое..:smir:

Е луѓе до сега листав нешо околе ДФЛ да видам дали баш чисто така се нарекле Мелодичен Дет Метал.Бидејќи тоа не е некој нов правец кој им свирнал во главата...па викам можда имаат некое влијание....ја пуштам случајно

и некако овие рифовите мн познато ми делуваа у пм....та и вокалот шо го писка овој Огнен Кумановецот познато ми делуваше......мислам,мислам и :nesvest:

Ипак во грешка сум бил...Не чисто така се нарекле Мелодичен Дет Метал....иако не се.

Али ова не ги прави поквалитетни и еволутивни туку подееволутивни и понеквалитетни...
По начинот на кој ги рециклираат лириките и музиката ме потсеќаат баш на Ес Ај Леј Даинг кои го правеа тоа истото со Ин Флејмс..

:smir::smir::tv:

Пер не вреди за волку глуп бенд(ови) да пишуваш. Остај ги.

одвратно.се обидуваат да се вратат на стари патеки,ама свират излитена и пресвирена музика.да се појавеа 92 ќе беа нешто ново и минливо,ама барем ново.

За мене се што има Max Cavalera во состав е јако :) Cavalera Conspiracy се зверои

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom