Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Новиот албум на absu е добар слушнете го ако го немате слушнато.

А и овие не се лоши:

Фјунерал Дум, брао Хипик :D Баш сакав и ја да турам некој дум.

погоре Funeral doom има спомнато,не сум баш ногу преслушал ,али пробав да слушам такви работи едно време , имаше нешто интересно Funeral ми се бендисаа, Shape of Despair исто се ок, Mordor не беа лоши, е сеа оние Nortt ми идат на нерви, мамојебачки досадна музика, светот ми се преобрна наопоко додека преслушав еден албум, 1 саат како 3 дена ми се виде.

Сакате за замарам со некои стонери? :)

Бенд кој во последно време ме фасцинира со својата музика е Ensiferum. Многу доследни на својот стил. енергични и интресни. Последниот албум им е издаден во 2007. не знам дали подготвуваат нешто ново ... Не можам да издвојам ни еден од албумите сите се совршени според мене.
(Се надевам некој ден ќе научам фински - секси е јазикот )

Еве по нешто од секој албум

Ensiferum - Treacherous Gods

Eternal wait

Ensiferum-Lost In Despair

Dragonheads

ad victoriam

Бенд кој во последно време ме фасцинира со својата музика е Ensiferum. Многу доследни на својот стил. енергични и интресни. Последниот албум им е издаден во 2007. не знам дали подготвуваат нешто ново ... Не можам да издвојам ни еден од албумите сите се совршени според мене.
(Се надевам некој ден ќе научам фински - секси е јазикот )
Е оваја сестра ми од сабајле со енсиферум ме отече xD

Олдскул дет

Ти да досташ :vozbud:

Инаку уш еден сличен бенд на Енсиферум кој шо исто така го обожавам е и moonsorrow. Ете од штетава над мене разбраф оти и господари на мочуриштето ги викале .. Постојат од 95 .... и овие на фински пеат :back:
имаат издадено 6 албуми .

Sankarihauta

Pakanajuhla

Врло креативно... ама јако сум се смеел. :pos2:

НОВОСТИ​

Heaven And Hell - Детали за новиот албум​
heavenhell.jpg

Траклистата за "The Devil You Know", следниот (4-от по ред) албум од Heaven And Hell ќе биде следнава:

01. Atom & Evil
02. Fear
03. Bible Black
04. Double the Pain
05. Rock & Roll Angel
06. The Turn of the Screw
07. Eating the Cannibals
08. Follow the Tears
09. Neverwhere
10. Breaking into Heaven

Албумот треба да излезе на 24 Април од страна на via Rhino

И коверот:

devilyouknow_leakedart.jpg

Decapitated - Бараат нов Line Up​
decapitated_biopic.jpg

Waclaw "Vogg" Kieltyka, гитаристот на Decapitated објави коментар за поставата на бендот:

"Јас размислував за тоа дека веќе долго време и е стварно тешка одлука за мене. Но јас одлучив да продолжам со овој бенд и да го зачувам Decapitated жив. Јас знам дека нема да биде истото повеќе, но јас сакам да пробам и сум сигурен дека тапанерот Witold "Vitek" Kiełtyka и вокалистот Adrian "Covan" Kowanek ќе ме подржат и ќе бидеме среќни за тоа.
Значи јас сакам да кажам дека ако некој од тапанерите и вокалистите чуствуваат дека тие можат да го продолжат она што Witek и Covan го направија и да ја дадат цела енергија и сила и да живееме некое време со бендот, контактирајте ме......

Штета голема е за бендов...:nesvest:

Убо што се прекрстија со оваа постава во Heaven And Hell. Ако се викаа Black Sabbath ќе му титтт внуката на дио :)

Decapitated - Бараат нов Line Up​
decapitated_biopic.jpg

Waclaw "Vogg" Kieltyka, гитаристот на Decapitated објави коментар за поставата на бендот:

"Јас размислував за тоа дека веќе долго време и е стварно тешка одлука за мене. Но јас одлучив да продолжам со овој бенд и да го зачувам Decapitated жив. Јас знам дека нема да биде истото повеќе, но јас сакам да пробам и сум сигурен дека тапанерот Witold "Vitek" Kiełtyka и вокалистот Adrian "Covan" Kowanek ќе ме подржат и ќе бидеме среќни за тоа.
Значи јас сакам да кажам дека ако некој од тапанерите и вокалистите чуствуваат дека тие можат да го продолжат она што Witek и Covan го направија и да ја дадат цела енергија и сила и да живееме некое време со бендот, контактирајте ме......

Штета голема е за бендов...:nesvest:

омг... зар је могуче :nesvest: ... страва група се!! ај амин и за уште еден закон бенд... ццц

омг... зар је могуче :nesvest: ... страва група се!! ај амин и за уште еден закон бенд... ццц

Ако добро го прочитате текстот, колку и да е мизерно преведен (трејдмарк Мина Џуниор, сега Аладин), Вог кажува дека решил да продолжи со бендот и покрај загубите а не дека бендот се распаѓа. Мислам самата вест е дека се бараат бубњар и вокал (замена за Витек кој загина и Кован кој беше сериозно повреден).

И Аладин, Витек е мртов побогу, како може да користиш „ќе ме подржат“ за некој што не е меѓу живите... :) Јбг, буквално преведување без да се знае ништо за бендот си го прави своето.

Ако добро го прочитате текстот, колку и да е мизерно преведен (трејдмарк Мина Џуниор, сега Аладин), Вог кажува дека решил да продолжи со бендот и покрај загубите а не дека бендот се распаѓа. Мислам самата вест е дека се бараат бубњар и вокал (замена за Витек кој загина и Кован кој беше сериозно повреден).

И Аладин, Витек е мртов побогу, како може да користиш „ќе ме подржат“ за некој што не е меѓу живите... :) Јбг, буквално преведување без да се знае ништо за бендот си го прави своето.
Затоа некако не ми е логично она што е напишано гледам никако не се совпаѓа една реченица со друга

Затоа некако не ми е логично она што е напишано гледам никако не се совпаѓа една реченица со друга

Обожаваш да го буцкаш муцено xD треба рефреширање на темава
Спор Death ама квалитетен до тука бива

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom