Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
јеа рајт... сеќаш ли се, кога зборефме за Арч Енеми, и нешто колку добра била вокалистката... ххх... не глеам таа да е у нешто подобра од оваа од Валс оф Џерико(тешка тапа е у споредба со оваа другава)...
вие металците, кога видите нешто што не е метал, пљукате по него, а кога видите наставка метал на крај го возвишувате тоа...Валс Оф Џерико да свиреа музика која има наставка метал.... сите ке викавте дека цурата е најбоље... ама ај... тоа е...
ти сфати дека неквалитетноста на музички план не ја прави ЦЕЛАТА МУЗИКА неквалитетна.... има пуно (музичко-технички квалитетни) бендови, ама едноставно крајниот звук не им е добар...

брат ај сега... да не се лажеме... да речеше 10-15(највеќе 20) ке прифатеф(за саб-хардкор бендови, т.е бендови со кор наставка), ама 100 :uvo:
ти луд ли си??? освен Бајохазард и уште 2-3(знам дека една од нив беше 7 Angels 7 Plagues) чист хардкор, немаш... молим те... :wink:

Undisputed Attitude.... случајно налетав на ова хардкор кавер издание... мислим дека сите го знаете бендот кој го напраил... СЛЕЕР... значи ипак, колку вие и да не се согласувате, металот има доста големо влијание од хардкорот....

п.с Аркејнџл ти у колку саат стануваш?? :pos2::pos2:

Ајде ајде...кога зборевме за Арч Енеми ти кажа дека биле брутал НЕЛИ?..А братче вокалистката на Арч е неспоредлива со онаа на Џерико....На Арч се познава дека пее со некоја техника во гласот додека кај оваа од Џерико се гледа само едно обично драње од кое душа и испада сигурно (нема некоја (никаква) техника на пеење)....

И уште нешто...Цело време зачитај дека не ти викам за музиката дека е срање него дека е нискоквалитетна, не сум спомнал ништо за идеологијата,културата,лириките итд итд.......

Па брат ај да не се лажеме сега ке ти ги набројам -

(3 MIle Scream,7 Angels 7 Plagues,13 Bleed Promises,13 Killings,25 Dollar Massacre,A Black Rose Brutal,''A Life Once Lost'',A Love Ends Suicide,A Plea For Purging,Abel Is Dying,Adora,Aferimage,After Rising Sun,After The Brutal,Akaname,All That Remains,An End To Flesh,Angels Beneath Me,''Anterior'',As Cities Burn,As I Lie Dying,''As We Figh',Azriel,''Becoming The Archetype'',''Belie My Burial'',Carpathian,Catherine,Cholera,''Darkness Dynamite'',Descend To Rise,Eternal Lord,Every New Day,For The Fallen Dreams,From Idle Hands,Hatebreed,''Heaven Shall Burn'',I Killed The Prom Queen,I Watched Her Die,Impetigo,In Fear And Faith,Inhale Exhale,It Dies Today,''Killswitch Engage'',''Kingdom of Sorrow'',Liferuiner,Light This City,Many Things Untold,Maroon,Myproof,Napalm Death,No Way Out,Parkway Drive,Pig Destroyer,Protest The Hero,Requiem In Agony,Silence Is Deafening,Sonic Syndicate,''Sorgsen',Stemm,The Agonist,The Autumn Offering,The Black Dahlia Murder,The Devil Wears Prada,The Exploited,Throwdown,Unearth,''Trivium'',Worth The Pain)

Eте ова е е се што имам од кор и поврзано со кор без лажење...
Али брат тоа за хардкорот и дееволуцијата додека сериозно не фатиш инструмент нема да го сватиш...И ЦЕЛО ВРЕМЕ ТИ ЗБОРУВАМ НА МУЗИЧКИ ПЛАН.....ајде идем на школо

Ајде ајде...кога зборевме за Арч Енеми ти кажа дека биле брутал НЕЛИ?..А братче вокалистката на Арч е неспоредлива со онаа на Џерико....На Арч се познава дека пее со некоја техника во гласот додека кај оваа од Џерико се гледа само едно обично драње од кое душа и испада сигурно (нема некоја (никаква) техника на пеење)....

И уште нешто...Цело време зачитај дека не ти викам за музиката дека е срање него дека е нискоквалитетна, не сум спомнал ништо за идеологијата,културата,лириките итд итд.......

Па брат ај да не се лажеме сега ке ти ги набројам -

(3 MIle Scream,7 Angels 7 Plagues,13 Bleed Promises,13 Killings,25 Dollar Massacre,A Black Rose Brutal,''A Life Once Lost'',A Love Ends Suicide,A Plea For Purging,Abel Is Dying,Adora,Aferimage,After Rising Sun,After The Brutal,Akaname,All That Remains,An End To Flesh,Angels Beneath Me,''Anterior'',As Cities Burn,As I Lie Dying,''As We Figh',Azriel,''Becoming The Archetype'',''Belie My Burial'',Carpathian,Catherine,Cholera,''Darkness Dynamite'',Descend To Rise,Eternal Lord,Every New Day,For The Fallen Dreams,From Idle Hands,Hatebreed,''Heaven Shall Burn'',I Killed The Prom Queen,I Watched Her Die,Impetigo,In Fear And Faith,Inhale Exhale,It Dies Today,''Killswitch Engage'',''Kingdom of Sorrow'',Liferuiner,Light This City,Many Things Untold,Maroon,Myproof,Napalm Death,No Way Out,Parkway Drive,Pig Destroyer,Protest The Hero,Requiem In Agony,Silence Is Deafening,Sonic Syndicate,''Sorgsen',Stemm,The Agonist,The Autumn Offering,The Black Dahlia Murder,The Devil Wears Prada,The Exploited,Throwdown,Unearth,''Trivium'',Worth The Pain)

Eте ова е е се што имам од кор и поврзано со кор без лажење...
Али брат тоа за хардкорот и дееволуцијата додека сериозно не фатиш инструмент нема да го сватиш...И ЦЕЛО ВРЕМЕ ТИ ЗБОРУВАМ НА МУЗИЧКИ ПЛАН.....ајде идем на школо

не ме разбра... извини брат ако сум те навредил нешто, ама ти лошо ме сфати... сакав да ти кажем дека многу малку кор бендови имаш детално ислушано, сфаќаш? (овој неможеш да га одрекнеш :wink:), додека за метал ти ги давам двете руки :wink:
не се љути....
иначе ја кажа дека вокалистката на Арч Енеми е брутал, а вокалот и е ко сигурно да е надрогирана до трт, и ко да повраќа у шоља, ете така ми пее...
еве бе брат, ја цело време си прифаќам дека посложена е метал музиката(на музички план), ама не ја прави тоа поквалитетна од некој друг вид, сфаќаш, тој сакам да ти га кажем цело време...
и ај батали расправија више... не бива вака...
имало е многу вакви расправии меѓу нас, и многу сме се карале на оваа тема, така да, не вреди расправија више...

не ме разбра... извини брат ако сум те навредил нешто, ама ти лошо ме сфати... сакав да ти кажем дека многу малку кор бендови имаш детално ислушано, сфаќаш? (овој неможеш да га одрекнеш :wink:), додека за метал ти ги давам двете руки :wink:
не се љути....
иначе ја кажа дека вокалистката на Арч Енеми е брутал, а вокалот и е ко сигурно да е надрогирана до трт, и ко да повраќа у шоља, ете така ми пее...
еве бе брат, ја цело време си прифаќам дека посложена е метал музиката(на музички план), ама не ја прави тоа поквалитетна од некој друг вид, сфаќаш, тој сакам да ти га кажем цело време...
и ај батали расправија више... не бива вака...
имало е многу вакви расправии меѓу нас, и многу сме се карале на оваа тема, така да, не вреди расправија више...

Ок де...од тие горе ХК бендови што ги постирав имам некаде околу 10 детално преслушано, другите како што пишав во некој од предходните постови ги имам преслушано по 1-2 пати (што е доволно за проценка)

Добро дека е посложена,е посложена.Туку само да потсетам што постирав предходно - Не е некоја музика квалитетна ако е сложена...итн итн...(ке најдете назад што сум штампал,ме мрзи сга)А сега секоја музика си влече различна култура позади себе, а на културите не може да се мери квалитетот :D:D...И ајде доста беше околу ова....

Дајте ми некој коментар за

ej овој муабет треба на тема ХЦ вс МЕТАЛ да се праи (да се отвори таква тема)

Ajде малце пауза ХЦ-то
Што викате за бендовиве??

Ќе кажам само дека Енсиферум се закон а другиве неможам да ги слушнам ме ремети звуков нешо :@ За нив онака од порано ти кажуем :)

Ajде малце пауза ХЦ-то
Што викате за бендовиве??

иако не сум по ваков стил на музика, ќе искоментирам
4-то видео ти се енслејвд и се доста добри, 3-то енсиферум (кои веќе сите ги знаат), 7-то се финтрол (многу познат бенд), 8-то се батори и последното корпилани со добро познатата песна пиво, пиво:helou:.
Сите овие бендови се повеќето познати на метал сцената, а останатите што си ги ставил не ги знам.

Што мислите за ова?
Demogorgon - Kill False God

Мина дај не ми квари расположење дај нешто викинг а не.....Да не коментирам

Викинг... од кај го најдовте тоа бе ајде.. тоа ти е било кој метал со Викинг лирикс.. ај сеа за војна ќе пишам само и вор метал ќе бидам? Или ќе пишам за цицките на комшиката моја (кој се топ бај д веј) и бубис метал ќе бидам? Тоа си е на пример Дет метал шо пишува за викинзи... (пример амон амарт слушнав викинг биле... не ми текиња мислам за нив се збореше)!

Викинг... од кај го најдовте тоа бе ајде.. тоа ти е било кој метал со Викинг лирикс.. ај сеа за војна ќе пишам само и вор метал ќе бидам? Или ќе пишам за цицките на комшиката моја (кој се топ бај д веј) и бубис метал ќе бидам? Тоа си е на пример Дет метал шо пишува за викинзи... (пример амон амарт слушнав викинг биле... не ми текиња мислам за нив се збореше)!

Викиншкиот метал е фузиран жанр на метал музиката и се однесува пред сè на тематиката на песната, а не нејзината музика

Пуки, слушни ги овие, друго незнам што да ти понудам
Bathory - Blood Fire Death (1988)
Einherjer - Blot (2003)
Falkenbach - Ok Nefna Tysvar Ty (2003)
Thyrfing - Vansinnesvisor (2002)
Vintersorg - Ödemarkens Son (1999)
Windir - Likferd (2003)

еве уште едно метал издание кое ми се допаѓа...мелодични се, моќ, енергичност,
интересно трешче у секој случај, со добра мелодија и енергичен вокал...
ајт слушнете го ова, па убацете некој коментар за групава...

еве уште едно метал издание кое ми се допаѓа...мелодични се, моќ, енергичност,
интересно трешче у секој случај, со добра мелодија и енергичен вокал...
ајт слушнете го ова, па убацете некој коментар за групава...

на музички план добри се, али вокалот е катастрофа и некако не му одговара на музиката
пс. групава мислам дека свири дет метал и е од филипините

на музички план добри се, али вокалот е катастрофа и некако не му одговара на музиката
пс. групава мислам дека свири дет метал и е од филипините

мислам дека беа од индонезија, ама нема веза тоа...
за локален бенд(и тоа метал) маме ебат.... а и вокалот е добар, некако испунуе ги моите критериуми...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom