Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Неможам да поднесам метал... Јас тоа не го сметам за музика...

Неможам да поднесам метал... Јас тоа не го сметам за музика...

Значи овакви фаци кога ќе се избацат... стварно не ги разбирам. Идете слушајте си што сакате и не кењајте на темава!

Иначе, младичу, што ти сметаш за музика?

Metallica - The day never comes ето парче од новиот албум. Песнава ветува. ОДамна кирк не манал некое соло а во песнава има. Можат да се заприметат влијаниа старите албуми. Ако остатокот од албумов е ваков треба да очекуваме далеку подобар отколу четирите предходни срања :) Да се вратам на песнатта има се чуствуваат влијаниа од песната One. Иначе албумот излегва на 12 септември па ќе видиме шо ќе биди.
Успат да се надоврзам во предходните страни прочитав за сатанистичките текстови на слеер, шо нема баш врска. Атеистички да имаат многу а исто така имаат многу текстови за опшеството лирикс од албумот сизн ин д абјус или пак насилството секако секој ум различно можи да го свати тоа. А ќе забораев и војната е исто така дел од темите на слеер имаат и такви песни. Се на се одличен треш метал бенд со крајс илушен ја иступија малку али нема врска.
Иначе на моја листа се следниве бендови:
Death, kreator, pantera, sepultura, cannibal corpse, nile, immolation, gorefest, iron maiden, judas priset, opeth, destruction, testament, gorgoroth etetc..

Ne mozam na DT da se isfuram kako so mozam na primer na Immortal.Velam,sekoj so svojata definicija i vkus.
другар, за вкусот ок, секој си има свој, ама не можеш ти да дефинираш некоја музика...бар дај аргументи зашто не се метал (и не некои у стил заради гитарите, бубњевите и сл.) кажи што не е метал кај нив. и да знаеш дека покрај black металот постојат и други што бајаги се разликуваат од него, што значи дека ако ти се траскаш на Immortal и Dimmu Borgir, не значи дека само тоа е метал.:smir:

metal ne moze sekoj da slusa. toa ne e muzika za sekogo, zatoa ne e ni cudno sto onie koi ne ja razbiraat imaat predrasudi kon nea.Inaku od metalot najveke cenam speed thrash, osobeno old school od osumdesetite kako Kreator, Sodom, Testament,Tankard, Darkness, Cranium, Exodus,Sepultura, Purgatory i uste mnogu drugi a ima i novi bendovi koi cepaat thrash.Spored mene najbolji pravec vo metalot.

Ne mozam na DT da se isfuram kako so mozam na primer na Immortal.Velam,sekoj so svojata definicija i vkus.

Епа еве по вкус, јас повеќе се фурам на солажите од In the name of God, отколку на било која песна од било кој дет/блек метал бенд.

Затоа се си е релативно. Но сепак, Dream Theater си се метал. Прогресив, ама метал.

Па и мене не ми се дига на комшиката ко што ми се дига на Laura Angel и Simony Diamond, па тоа не значи дека не е јака фуфа! Глуп.

Па и мене не ми се дига на комшиката ко што ми се дига на Laura Angel и Simony Diamond, па тоа не значи дека не е јака фуфа! Глуп.
Glup na nekoj doma kje mu kazes.Jas ne sum ti ni drugar pa da mi zboruvas taka.Nemam so da zboruvam vekje.Si go kazav svoeto.

Не можам, не се глупи. И за другари не го користам тој збор. Го користам само за глупи луѓе кои кажуваат и прават глупи нешта.

Те знаеме тебе од друг форум каде што твоето куродрвење остана во перманентно сеќавање. Fuck you and fuck your onion opinion.

Не можам, не се глупи. И за другари не го користам тој збор. Го користам само за глупи луѓе кои кажуваат и прават глупи нешта.

Те знаеме тебе од друг форум каде што твоето куродрвење остана во перманентно сеќавање. Fuck you and fuck your onion opinion.
Pa nemale da te napravat tebe dokolku e taka.A za kurodrvenjto vo PM procitaj si.

А според тебе не е искористен а? :uvo: Да не му доаѓа допрва времето на Петручи? :pos:

Можда :pos:

Аман се зезав, џон петручи ако не е искористен кој е :nesvest:

Ама не ги обожавам DT ич. :jaj:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom