Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
joki напиша:
метал...е спој на сите најубај нешта на светов...гитари+ооодлични вокали(вонглавном)+текст бомба+емоции+квалитет

и техника до негде..

Mesaja напиша:
и техника до негде..
...да...ама до некаде...пошо на металциве многу и не ги интересират баш дали ќе се во чекор со модата...да се разбериме...секој сакат врвен квалитет...али металов е праен пред се од љубов...имат и искомерцијализирани бендој...али се занемарливи...

Metal музиката врши глорификација на човековите емоции, ги крши синџирите кои не држат врзани за црната земја и ја ослободува човековата (дива) природа. Метал поштуем, ама рака на срце не секаков, не сум којзнае колкав металец, онака неколку бендови, но за разлика од рапот (кој пренесува порака) во металот се открива интимата се откриваат емоциите во нивниот најосновен изглед и форма, диви, силни, непредвидливи

EDIT:

Sparkling angel I believed
You are my savior in my time of need.
Blinded by faith I couldn't hear
All the whispers, the warnings so clear.
I see the angels,
I'll lead them to your door.
There's no escape now,
No mercy no more.
No remorse cause I still remember

The smile when you tore me apart.
You took my heart,
Deceived me right from the start.
You showed me dreams,
I wished they turn into real.
You broke a promise and made me realise.
It was all just a lie.

Едни од (барем за мене) најтажните лирикс. Икад. See what i mean?

Jas ke kazam samo edno da ziveeeeee metalot.
metal4ny.jpg

zakon se!

metallica se edna od najdobrite heavy metal grupi na site vreminja...
muster of puppets,fuel,wherever i my roam,baterry..... super pesni!

Metallica се закон!Уствари каков закон...нема зборови за нив...најдобри,најфеноменални и се нај нај...:)

Темата не е за металика алоооооо....општо е за метал.

аку де нек си кажет луѓето шо мислет за металика ее..

Metal vladaaaaa ---metallica se zzzzaaakonnn...

Металот владее али Металика се едни од бендовите кои го предадоа. Да знам, ова ќе го нападнат многумина ама размислете. Дали Металика уште прават метал? Дали би го пуштиле тоа срање што сега го прават за да ви свири кога сакате да бангате и да ја истрошите целата негативна енергија? Бендовите како Металика, кои оставија толкава длабока трага а после тоа се продадоа за пари и МТВ слава не ги почитувам воопшто! И да дојдат во Скопје два пати ќе размислам дали да одам...

Koga gi vidov so krzno se otkazav od niv ne seakam luge sto ubivaat zivotni a muzikata im e dobra

Najtesko e da se ostane `dobar` metal bend. Pod dobar se misli na ona sto Anastazija go kaza, deka Metallica go prodale metalot. Tocno e toa deka albumite posle Black Album se poveke komercijalni albumi, ama sto napravile albumite kako Master of Puppets na prvo mesto, Kill `em all, i Ride the Lightning za metalot? Koga togas metal bend `ke se prodade`... Nekoi go narekuvaat toa prodavanje, nekoi mozebi eksperimentiranje i potreba za povtorno pronaoganje na sebesi vo muzikata. Covek nemoze cel zivot da pravi eden ist vid na muzika, toa e i besmisleno donekade. Ako na nekoj mu se sviga muzikata koja e stavena na eden album, super, neka si go slusa toj album, a covekot koj go napravil toa, nemora da e vrzan da go pravi istoto celiot negov preostanat zivot (posebno kako sto e slucajot so Metallica, koi nivnite (spored mene, a i spored mnogumina) remek dela gi napravile koga bile relativno mladi).

I kako sto ednas rekol eden golem mislitel, Bob Dylan `Ako vi se sviga mojata muzika, jas ne vi dolzam nisto.`

p.s.
Da, St. Anger sucks! :D

Металот сеа има друга димензија, сеа и токио хотел се металци, а истовремено и Канибал корпс:nesvest:

Анастазија напиша:
Металот владее али Металика се едни од бендовите кои го предадоа. Да знам, ова ќе го нападнат многумина ама размислете. Дали Металика уште прават метал?
Добро, кажи ми еден постар бенд што го слушаш а да не е комерцијален(метал)?
Еден само?
Не ги бранам нешто Металика,ама такви фрази-се продадоа,ги купија ми се отрцани.
Во случај да ги слушаш,да ти се свиѓаат не би ти значело тоа ништо.
Сигурен сум.

whatever! seedno mi e

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom