Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Гижо напиша:
што значи тоа C#, објасни ми го малце ова што сум го напишал не се разбирам у акорди :)
С# или цис ти е повишен тон од С (це) или до

Гижо напиша:
што значи тоа C#, објасни ми го малце ова што сум го напишал не се разбирам у акорди :)

Се чита Цис..Цис е повишено Ц..

И Цис штимот би идел... C# F# B E G# C#

и му дава каков тон? кажете ми со пример, со некоја песна :)

Гижо напиша:
а бе не ти треба пример...нели имаш скала до ре ми фа сол ла си до
и цис е нотата помеѓу С(до) и D(ре) т.е. повишено ЦЕ или снижено ДЕ

Гижо напиша:
Пер, незнам песна со овој штим...а иначе какоф тон вади, ќе ти покажам коа ќе се видиме некат.. :)

:)

у секој случај Браво за легендата Тони Иоми од Блек Сабат

jas ja staam na D...taka po siba basot....:music3: :music3: :music3: :music3: :music3: :music3:

LouWeed напиша:
jas ja staam na D...taka po siba basot....:music3: :music3: :music3: :music3: :music3: :music3:

Drop D :music3::music3::music3:

Metalicca se definitvno zakon grupa i edna od najdobrite grupi na site vreminja i sekogas gi slusam so merak iako ne sum nesto posebno po metalot.

Пораснав со Metallica и секогаш со ќеиф ќе си ги слушам иако во последно време признавам се поретко поради професионални обврски со слушање друг тип на музика (не мислам на Турбо фолк).

Луѓеееее!!!
Темава не е за металика!
Туку е општо за метал, а металика е стаено у заграда како, прво нешо шо те асоцира на метал.

Металот е многу добра музика ама секој си има свој вкус кој е во граница на нормала се додека на тој вкус му се допага рокот

dali nekoj moze da mi pomogne gi brkam slednite pesni od sepultura:arise.dead embrionic cells,desperate cry,murder,subtraction,altered state? vie se nogu stari pesni pa ako nekoj gi znae,da mi kaze zasto sakam da gi najdam!

M-I-L-A напиша:
dali nekoj moze da mi pomogne gi brkam slednite pesni od sepultura:arise.dead embrionic cells,desperate cry,murder,subtraction,altered state? vie se nogu stari pesni pa ako nekoj gi znae,da mi kaze zasto sakam da gi najdam!
ако имаш шеринг програмче таму мора да ги најдеш иначе вака тешко

метал...е спој на сите најубај нешта на светов...гитари+ооодлични вокали(вонглавном)+текст бомба+емоции+квалитет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom