Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
леле, не идете оф топик. не го памтите коментарот на ристе?

Абе озбилно дај не само постајте видео
еве на пример си постнал песна од Maiden и сеа кажи што
е добро според тебе што не е во тој бенд
зашто и како си почнал да ги слушаш па некој ќе се надоврзе
и ќе направиме дискусија

...епа спотот ми се многу допага вокалот исто така некако така добра глас и ритамот е перфект многу ми се допага :vozbud:

Рифчето на почеток звучи добро инаку вокалот баш и не ми се допаѓа
звучи некако black melodic black што и баш не ми се допаѓа

You all know it and you all love it
Prog metal!!!!
Дефинитивно најдобриот метал поджанр
Инаку бендов ми е еден од омилените траел кратко али тој еден албум што го извадиле е стварно звер
Посебно песнава која ми е една од омилените воопшто се карактеризира со ненормално добри рифови ментално добар вокал а за пофалба е и басистот на бендот.
Инаку една од причините поради кои го запознав бендов е Rusty Cooley кој го сметам за еден од најбрзите(ако не е и најбрз)и најразвиени технички гитаристи воопшто.
Значи вонземски брзите сола динамичните рифови и добриот вокал
тема на разговор
СЕГА!

БОНУС:
Solo masterpiece на Rusty Cooley

Знам дека е оф топик али сакам да знам дали има тема за дискутирање џез
не можев да најдам

Лееле овој Кромкд... Само сере за блек... чоече не си чул доста затоа сереш... Ја се од метал слушам и најмалце сакам блек и пауер, али добар бенд си е добар бенд... Има некој забегани али незначи сите се исти... И доста се по Ристе идеш, остај го чоекот на Мира... АЛООО! (hh :D Се шалам, лично го знам ДЕТЕНЦЕТО :D):pos2:
Btw нели нешо Anata ке вадеа нов албум? или грешни шпекулации сљушам? :pipi:

Абе некој филм вака за металци, кај шо газат и тако даље да глеам имате препорака освен оној Steel Dragon? Да се палам малце хах ? :) Пошо ми се глеа некој таков?

Како би звучел бенд со членови од Cynic и Textures кои пробуваат да направат некој спој од прогресивен метал и џез?

Одговорот е Exivious, бенд кој го издаде нивниот истоимен деби албум оваа година. Бендов го препорачувам на сите оние кои обожаваат квалитетна и комплексна музика, пошо гледам на претходниве страници беа спомнати премногу бендови чија музика се базира исклучиво на рифови, па да разбијам малку монотонија од таквата едноставна музика. :)

Повелете:

Како би звучел бенд со членови од Cynic и Textures кои пробуваат да направат некој спој од прогресивен метал и џез?

Одговорот е Exivious, бенд кој го издаде нивниот истоимен деби албум оваа година. Бендов го препорачувам на сите оние кои обожаваат квалитетна и комплексна музика, пошо гледам на претходниве страници беа спомнати премногу бендови чија музика се базира исклучиво на рифови, па да разбијам малку монотонија од таквата едноставна музика. :)

Повелете:

Znam be Tymon od Cynic, i tapanarot od Textures...

Inaku nekoj da mi prati neso od Hall Of Sins, nemoga da nadzem hh???:smir:

DeathControlmk напиша:
Znam be Tymon od Cynic, i tapanarot od Textures...

Inaku nekoj da mi prati neso od Hall Of Sins, nemoga da nadzem hh???:smir:

Inace ovoj Cromkd, Cromid - Kromid vikajte go :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom