Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Абе и Obituary се едни од подобрите ако не и најдобар Death Metal бенд па нејкеш да постнам lyrics од нив, имаат една реченица од текст во некои песни. И неможеш да кажеш на некој дека не го бива кога фактите друго кажуваат. Варг има 6 албуми од кои 90% се на негов грб, на првите 2 албуми има помош од продукциска куќа за другото e "сам свој мајстор". Тебе лично ако ти е срање тоа е веке друга работа.

Зашо на блитзкриг ми ја лапнаа веста за бурзум?:toe:

Не си ја пуштил никогаш новоста, си ја зачувал како драфт, никогаш не стигнала до админите.

Ја ставив твојата наместо таа на Турпис, друг пат припази дали ти е испратена ок? :)

Инаку има фидбек копче на сајтот за вакви работи...

П.С. Се извинувам за офтопикот...

И официјално!!! Новата песна од Dying Fetus :vozbud:

П.С. видеото е од моја страна направено и прикачено на Youtube

И официјално!!! Новата песна од Dying Fetus :vozbud:

П.С. видеото е од моја страна направено и прикачено на Youtube

Ехее, веќе цела недела кај што ја има песнава на нивниот мајспејс.
Осеќам дека овој албум ќе биде феноменален.

Генерално очекувам дека овој албум ке биде еден од најдобрите во 2009 заедно со Blood Oath-Suffocation и Darkest Day-Obituary....

ајде металци како ви се свига :devil3: мене ми се многууууууу свига
ајде и ова од мене :vozbud:

Од Crest of darkkness имам нешто ситно слушнато и екстра се...а вторите кога ќе ми дојде трансвер на 1ви тогаш ќе видам:D

Ова е стварно ЛУДА техникалија....ова се басистот и гитаристот од нов технички дет метал бенд од америка по име VIRAEMIA, а формирани се во 2008 и имаат издадено едно демо и едно еп (еп-то е јануари оваа година)...

Многу луд бенд!!! Ми го препорачаа, се скренав и мора да го слушните бендов :vozbud:
Старооооооооооооо :)
Па типот е голем антиталент, не знае ни на гитара да свири како што треба, а и како музичар е срање. Затоа се чудам како може некој да го слуша заради тоа што му се допаѓа музиката негова. Сеа разбирам секој има различен вкус, ама да слушаш Бурзум е веќе смешно. :)

Ама за тоа треба да немаш вкус.

Абе и Obituary се едни од подобрите ако не и најдобар Death Metal бенд па нејкеш да постнам lyrics од нив, имаат една реченица од текст во некои песни. И неможеш да кажеш на некој дека не го бива кога фактите друго кажуваат. Варг има 6 албуми од кои 90% се на негов грб, на првите 2 албуми има помош од продукциска куќа за другото e "сам свој мајстор". Тебе лично ако ти е срање тоа е веке друга работа.

Абе остај ти Обичуари. Тие се закон (без разлика на лириките) зашо имаат моменти шо се ептен на филинг напраени!

Не си ја пуштил никогаш новоста, си ја зачувал како драфт, никогаш не стигнала до админите.

Ја ставив твојата наместо таа на Турпис, друг пат припази дали ти е испратена ок? :)

Инаку има фидбек копче на сајтот за вакви работи...

П.С. Се извинувам за офтопикот...

Стварно не се сеќавам дека само сум ја зачувал пораката:uvo:

Извинете, моја грешка нема да се повтори :D

Погрешното сваќање на блек идеологијата и скурченоста на блекерите от дет метал сцената не треба да биде причина за серење врз стилот :nenene::smir:

pozz

Погрешното сваќање на блек идеологијата и скурченоста на блекерите от дет метал сцената не треба да биде причина за серење врз стилот :nenene::smir:

pozz

Која идеологија бе брат, Satan my Master? Монотони стануваат веќе, сите бендови истото го пеат.
cp112.jpg

Btw, ова на се' личи, само на човек не. :pos:

Блек идеологијата денеска е веќе тотално извртена. Правата блек идеологија е борба против црквата таква каква што е, институција која го лаже народот,го контролира со глупави приказни, и ја злоупотребува религијата,не ги вреднува правите вредности на религијата. Вие што мислите,тие горе скандинавците се мрднени? Та виделе што прави црквата, не им изгледало некако логично и се решиле да читнат библија ово оно...виделе што е всушност религијата, христијанството, па што е црквата....пишувале тешка и мрсна музика,пишувале двосмислени лирики често пропратени со иронија, запалиле некоја црква во знак на револт и ги прогласиле за сатанисти...е ваквата пропаганда придонела поновите блек бендови стварно да имаат сатанистички идеологии.

Во едно интервју gaahl од Горгорот самиот изјави нешто вака,не ме фаќајте за збор....- ''Блек металот претставува војна против христијанството такво какво што е сега, ако размислите подобро има добра логика во ова, секој блек метал бенд што не го следи овој пат воопшто и не е блек метал бенд''...и фино си ја објасни симболиката на крвавите концерти,проследени со тјагнешки глави, човекот на крст ово оно...

А што велиш,да веќе е испеан...монотон е...

Палењето на било какви објекти е вандализам, а мислам дека доволно е револтот да биде прикажан исклучиво преку музиката. Е заради тие таквите ретарди, сите ние сме прогласени за сатанисти и наркомани од простата народна маса. Е затоа ги мразам тие уфилманите „музичари“.

Во едно интервју gaahl од Горгорот самиот изјави нешто вака,не ме фаќајте за збор....- ''Блек металот претставува војна против христијанството такво какво што е сега, ако размислите подобро има добра логика во ова, секој блек метал бенд што не го следи овој пат воопшто и не е блек метал бенд''...и фино си ја објасни симболиката на крвавите концерти,проследени со тјагнешки глави, човекот на крст ово оно...

Да, само што типот е атеист и педер.

Позер.

Ни самиот не знае зашо го правел тоа што го правел.

Да, само што типот е атеист и педер.

Позер.

Ни самиот не знае зашо го правел тоа што го правел.

Епа изгледа не го знаеш доволно:nenene:...тој е мн поголем верник од оние што денеска жмијат по црквите,постат ово оно...ја гледа правата страна на религијата...расчитај некои ствари околе него...

А ристе,па би се сложил и со тоа....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom