Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Сега сум во расположение за овие два албума:celtic frost-monotheis и energetic krusher-path to oblivion.енерџетик крашер се олдскул блек метал,албумов е мислам 89 и е многу добар.кој сака панкерски блек метал,ете му.

Зашо на блитзкриг ми ја лапнаа веста за бурзум?:toe:

Зашо на блитзкриг ми ја лапнаа веста за бурзум?:toe:
Зошто ме банираа од еден руски форум? :uvo:

Шо има врска блицкриг со кајгана? Си има блицгриг администратор, контактирај го, ќе ти одговори зошто ти ја бришале новоста.

Да не бидам и јас оф топик, да прокоментирам нешто за Бурзум:
Типот е најголемиот блек метал антиталент шо го знам. Албумот му е катастрофа, миди албумите му се срање. Плус типот е влезен во некој тежок филм, па и „музиката“ негова ја слушаат само позери демек еве и ние блек метал слушаме.

Зошто ме банираа од еден руски форум? :uvo:

Шо има врска блицкриг со кајгана? Си има блицгриг администратор, контактирај го, ќе ти одговори зошто ти ја бришале новоста.

Да не бидам и јас оф топик, да прокоментирам нешто за Бурзум:
Типот е најголемиот блек метал антиталент шо го знам. Албумот му е катастрофа, миди албумите му се срање. Плус типот е влезен во некој тежок филм, па и „музиката“ негова ја слушаат само позери демек еве и ние блек метал слушаме.

Уствари работата беше што јас постирав вест за Бурзум и после еден ден гледам истата вест ама од друг ставена(администраторот). Онака глупо ми дојде...не ми беше баш сеедно, а на сајтот немаш можност да искажеш мислење...бидејки нема форум, па некое алтернативно решение ми дојде кајгана.

Мислам не си офтопик, темава е метал, па ваљда се што е напишано во врска со металот не може да е офтопик:nenene:

Не те сфатив баш за кој албум мислеше дека е катастрофа, а смешно ми дојде ова дека позери го слушаат бурзум. Бог да чува кој може да го слуша Бурзум со сила жити се, чоеку?

Уствари работата беше што јас постирав вест за Бурзум и после еден ден гледам истата вест ама од друг ставена(администраторот). Онака глупо ми дојде...не ми беше баш сеедно, а на сајтот немаш можност да искажеш мислење...бидејки нема форум, па некое алтернативно решение ми дојде кајгана.

Мислам не си офтопик, темава е метал, па ваљда се што е напишано во врска со металот не може да е офтопик:nenene:

Не те сфатив баш за кој албум мислеше дека е катастрофа, а смешно ми дојде ова дека позери го слушаат бурзум. Бог да чува кој може да го слуша Бурзум со сила жити се, чоеку?

Тоа за блицкриг треба да го контактираш администраторот таму, овде никој не може да ти одговори. Инаку за бурзум, разбрале некои дека типот палел цркви и ги гледаш утредента со бурзум маици демек види колку сме јаки ние. :tapp:

Тоа за блицкриг треба да го контактираш администраторот таму, овде никој не може да ти одговори. Инаку за бурзум, разбрале некои дека типот палел цркви и ги гледаш утредента со бурзум маици демек види колку сме јаки ние. :tapp:

Да, тоа е глупо. Да се правиш интересен со Бурзум маица....не бива:nerv:

Шедоу, ај кажи кој позер слуша Бурзум :) Позери знаат само Диму и Кредл...

Шедоу, ај кажи кој позер слуша Бурзум :) Позери знаат само Диму и Кредл...
Види на last.fm - над 5 милиони слушања има типот. Ваљда не го слушаат заради „музиката“, или? :uvo:

Е да ти кажам не сум приметил ова :))) Мада музиката му е срање... демоата се појаки, а тие со сајзерот се катастрофа :)

Види на last.fm - над 5 милиони слушања има типот. Ваљда не го слушаат заради „музиката“, или? :uvo:

не знам кој е муабетов,мислам стварно не го разбирам..мислам,и јас мислам дека одредени луѓе го слушаат само за да изгледаат тру и да се вклопат само во тој блек метал шаблон,ама не знам што има врска со тоа колку го слушаат и дека не го слушаат заради музиката..очигледно,не сум те разбрал како што треба.

навраќање на темата,еден голем поздрав до сите со morbid angel,bolt thrower и weedeater.

Па типот е голем антиталент, не знае ни на гитара да свири како што треба, а и како музичар е срање. Затоа се чудам како може некој да го слуша заради тоа што му се допаѓа музиката негова. Сеа разбирам секој има различен вкус, ама да слушаш Бурзум е веќе смешно. :)

Па типот е голем антиталент, не знае ни на гитара да свири како што треба, а и како музичар е срање. Затоа се чудам како може некој да го слуша заради тоа што му се допаѓа музиката негова. Сеа разбирам секој има различен вкус, ама да слушаш Бурзум е веќе смешно. :)

ок,имаме донекаде спротивни ставови..мене не ми доаѓа во ум кога слушам музика,дали е сето тоа комплексно исвирено(далеку од тоа дека слушам само бендови кои свират просто,но не давам толку голема важност на тоа)еве,пример.iron maiden свират перфектно за тоа што го свират,супер музичари се,не можат да направат лоша песна за тоа што го свират,ама мене ми се ужасно досадни.Јас не сум некој фан на бурзум,уствари и не го слушам,ама знам луѓе што го слушаат баш поради музиката и им се допаѓа =)некако,не се слагам со твојата констатација(да слушаш бурзум е веќе смешно)Смешно е да слушаш бендови како Atack,atack,brokencyde,trivium,bfmv..да ти се допаѓа бурзум и не е така смешно =)

ок,имаме донекаде спротивни ставови..мене не ми доаѓа во ум кога слушам музика,дали е сето тоа комплексно исвирено(далеку од тоа дека слушам само бендови кои свират просто,но не давам толку голема важност на тоа)еве,пример.iron maiden свират перфектно за тоа што го свират,супер музичари се,не можат да направат лоша песна за тоа што го свират,ама мене ми се ужасно досадни.Јас не сум некој фан на бурзум,уствари и не го слушам,ама знам луѓе што го слушаат баш поради музиката и им се допаѓа =)некако,не се слагам со твојата констатација(да слушаш бурзум е веќе смешно)Смешно е да слушаш бендови како Atack,atack,brokencyde,trivium,bfmv..да ти се допаѓа бурзум и не е така смешно =)
Нема врска комплексноста на музиката со квалитетот, тука си во право, ама најважно е музиката да е добро склопена. Еве на пример и Блек Сабат имаат песни со 2 рифа шо се повторуваат цело време, па и покрај тоа се еден од најквалитетните метал бендови. Исто и за текстовите, многу бендови свират инструментална музика, заради тоа што се свесни дека не ги бива за пишување на добар текст. Е од тие што не се свесни дека не ги бива, а пишуваат добиваме нешто вакво:

This is for her, War!

I lie wounded, on wintery ground
With hundreds of corpses, all around
Many wounded, crawl helpless around
On the blood, red snowy ground

War!
War!
War!
War!

Cries of death (ha) - Suffering sound
Cries for help, to all their dead mom's

War!
War!
War!
War!

Many hours, of mu-music
Many drops, of blood
Many shiverings, and I am... DEAD!
And still, we must never give up

War!
War!
War!
War!

PS. Уште не ми се јасни тие 5 милиони слушања на last.fm :)

Нема врска комплексноста на музиката со квалитетот, тука си во право, ама најважно е музиката да е добро склопена. Еве на пример и Блек Сабат имаат песни со 2 рифа шо се повторуваат цело време, па и покрај тоа се еден од најквалитетните метал бендови. Исто и за текстовите, многу бендови свират инструментална музика, заради тоа што се свесни дека не ги бива за пишување на добар текст. Е од тие што не се свесни дека не ги бива, а пишуваат добиваме нешто вакво:

This is for her, War!

I lie wounded, on wintery ground
With hundreds of corpses, all around
Many wounded, crawl helpless around
On the blood, red snowy ground

War!
War!
War!
War!

Cries of death (ha) - Suffering sound
Cries for help, to all their dead mom's

War!
War!
War!
War!

Many hours, of mu-music
Many drops, of blood
Many shiverings, and I am... DEAD!
And still, we must never give up

War!
War!
War!
War!

PS. Уште не ми се јасни тие 5 милиони слушања на last.fm :)

да,сега и се согласуваме до некаде..важно е групата да знае како да го склопи материјалот,покрај се =)

да,сега и се согласуваме до некаде..важно е групата да знае како да го склопи материјалот,покрај се =)
Па и тоа е проблемот овде, Burzum е проект на еден човек, нема која група да го склопи добро материјалот, па најчесто идеите ваквите one-man бендови завршуваат со катастрофални резултати. Но и ова не мора да значи, се разбира дека има исклучоци како што е Old Man's Child - соло проект на гитаристот од Dimmu Borgir, којшто според мене е 100 пати подобар од сите дела на Borgir заедно.

Кога сме веќе кај Old Man's Child:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom