МЕТАЛ vs РАП

МЕТАЛ или РАП

• Вкупно гласачи
    146
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја не ги сакам ни металците ни раперите али барем раперите личат на луѓе и се капат редовно.

Ја не ги сакам ни металците ни раперите али барем раперите личат на луѓе и се капат редовно.
Лет3 не лупај знаеме дека слушаш метал и си сеирџија дај сериозно малце или оди во историја па таму провоцирај ги во твој стил
Да раперите ги носат пантоломите како да си ја зеле веце шољлата со нив

Јас уште не ви го сфаќам муабетов со потписот на ArhangelOFDeath. Кој к*рац го мешате тоа со музиката која ја слуша? Еве Let 3 слуша метал, а во потпис го имитира господ. :)

<=-- Normalnata
<=-- So akustichna gitara

Ima Tonchie eden ton ljubovni metal pesni, sea me mrzi da dvojam i da pastiram, ni temata ne e za toa.

I sea, poftorno, sekoj so svoj vkus, mene povekje mi se svigja ovaa, tebe povekje ti se svigja snoop dog.

метал рулз и готово енд оф стори
Креатор
Бондед бај блод
Тортуре сквад
енсиферум
мунсору
корпиклаани
слушнете рапери и затворете ги муцките

метал рулз и готово енд оф стори
Креатор
Бондед бај блод
Тортуре сквад
енсиферум
мунсору
корпиклаани
слушнете рапери и затворете ги муцките

Ме импресионираше да ти кажам отсега слушам метал :vozbud::vozbud::tapp:

Oд метал само ги признавам Дуран Дуран и дуетот Каџа и Гугу

Еден сериозен осврт на темата:

Метал vs. Рап, по мене тепа метал.

Прво, од аспект на музика, рапот не е ништо друго освен „туп тц тудуп туп тц“, семплови со кои сестра ми си игра за занимација, а е осмо одделение. Нема голема интелектуална моќ вложено како прво, музиката се склопува за два саати сила.
Металот од друга страна, од музичка страна е еден од најјаките правци во светот, со рокот заедно. Моќни сола, склопени од врвни генијалци за музика, во комбинација со виртуози на гитара/тапани, едноставно доживуваш нирвана додека ги слушаш солата.

Од аспект на текстови:

Hey bitch, move out of da way, yo!
Yo my niggaz yo, JJ peace out hey hey!
We don't need no water let the motherfucker burn!!!

vs.

Moving on is a simple thing
What it leaves behind is hard
You know the sleeping feel no more pain
And the living all are scarred...

Уште милион споредби да напрајме, истото е. :helou:

Ај прочитај се самиот себе си повторно, и повторно....

Се прочитав и прочитав , барам васпитна зошто стварно несваќам ..

Зарем со збогатување на речникот нема да станеме поинтелигентни на тој начин што всушностќе можеме да разбереме што зборува другиот?

MEETTTAAALLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

imaat 100 pati bolji textovi od raperite, metal e nekoj vid na umetnost i za da se napravi 1 metal pesna treba mnoooggguu da se trudish, ima milion vidovi na instrumenti, a da napravish edna rap pesna ti trebaat najveke 1 sat. :toe:

MEETTTAAALLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

imaat 100 pati bolji textovi od raperite, metal e nekoj vid na umetnost i za da se napravi 1 metal pesna treba mnoooggguu da se trudish, a da napravish edna rap pesna ti trebaat najvek 20 min. :toe:

Зависи и за Рап песна е потребно време бидејќи текстовите им се прилично долги , меѓутоа во однос на инструменталниот дел бидејќи немаат инструменти не се замараат до толку:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom