Месечината, дали навистина слетавме?

• Креатор на темата Креатор на темата Trancer4e
  • Време на започнување Време на започнување

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 227 50,9%
  • Не

Гласови: 219 49,1%

• Вкупно гласачи
    446
Како и да е поентата на таквите филмови е да се обелодени лагата на НАСА дека сите наводни „слетувања на Месечината" се лажни односно дека се снимени во телевизиско студио.
Film ko film :toe:

524602725_611692698651418_4242045109128576809_n.jpg
„...астронаутите на Аполо стапнале на Месечината во 1969 година и оставиле видливи отпечатоци во лунарната прашина каде биле сèуште на исто место до денес, со одговор дека немало атмосфера, немало ветар, немало воздух, немало вода, немало ерозија, немало дожд , реки што би ги измиле и остраниле трагите кои би опстанале како такви милиони години.“ :D

... зошто гледаме само два отпечатоци од стапала, како тоа слетнал на површина и веднаш полетал?
... дали на Месечината има земја или песок ?
... нема ѕвезди ниту сонце, туку само полуосветлена Земјата?
... нема траги на спуштениот ровер на Месечина!

пршање:
... како знаеле дека тие отпечатоци се сеуште таму кога не се вратиле таму од 1969 година? :shok2:
... како воопшто можеле да остават отпечатоци кога нема гравитација на Месечина и како воопшто дошле на Месечина со која сила и со која сила се вратиле!
... зошто после толку технолошки напредок никој не отишол повторно на Месечина?
... нема атмосфера, нема воздух, ама има прашина?

Последно уредено:
1754797093617.jpeg
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Бреј шо ти прави радијација...
На сите астронаути животот им го продолжи :rolleyes:

Зошто цело време апсолутно нула се збори за руските и кинеските мисии?
Никој не кажуе дали Кинезите и Русите исто така не пратиле летала таму.

Зошто цело време апсолутно нула се збори за руските и кинеските мисии?
Никој не кажуе дали Кинезите и Русите исто така не пратиле летала таму.
Не смее народот да дознае дека САД се победени во било што од одвратната комуњара . Они во све се најдобри и најјаки.
Гледаш дека дегениве овде и после 4 години војна у Украина уште мислат дека САД ќе ги пуштат авенџерс на помош на украинците и дека ќе победат со филмски пресврт у 94 минута.

Искрено на темава не сум се заинтересирала повеќе. Ама секогаш сум викала, ако тогаш отишол човекот на Месечината. Зошто никој не отиде пак? Поготово со оваа технологија сега што ја имаме.

Искрено на темава не сум се заинтересирала повеќе. Ама секогаш сум викала, ако тогаш отишол човекот на Месечината. Зошто никој не отиде пак? Поготово со оваа технологија сега што ја имаме.
Нема смисла. Зошто да се трошат ресурси, што ќе прават таму?

Дојдов. Видов. Немаше ништо. Се вратив.
Ни знамето го нема таму а па камоли некоја камера од „новава технологија" што ќе прикажува во живо „ротирање на Месечината" или „снимање на земјината топка" 24/7 на пример ... Нема затоа што се беше изведено во филмско студио а провидна месечина сигурно не е физички објект за да може да се слета на неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom