Ментална предигра

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.565
Многу ми се допадна постов па ќе го искористам за вовед во нова тема:

Ја читам темава и се чудам зашто сте толку против пораките. Па цела младина во светов комуницира преку пораки. Јас лично обожавам кога ке ми стигне порака после состанок. Прв пат сте излегле и сигурно нема газ да ти каже како си поминал вечерта и како се осека, па затоа ти пушта порака која ако и мене ми се допаѓа типот на моето лице ке предизвика блажена насмевка шо нема да се тргне цела нок и нема да ме остави да спијам. Да, исто како мало дете, ама тоа е љубовта, за момент знае да те крене буквално на седмо небо.
Сеуште сум старомодна и не сум таа што пишува порака прва (не за друго,туку не сакам да мисли дека сум полетала по него или дека сум премногу заинтересирана), но ако пишеш, а не ти врати културно е да го одјебеш. Инатот е најаката страна на човекот. Прави што ке правиш само пази да не повредиш нечие его оти после на сцена настапува омразата :)

Што предизвикува кај вас позитивни вибрации после прв состанок? Кои се тие ситници кои ви влечат насмевка на лицето, кои ви влеваат сигурност дека ете добро сте поминале на прва? Можеби ви се случила ситуација да се чувствувате добро на прв состанок, а повратна реакција нема со денови, настанува мозочна хаварија?

Што се случува во вашиот мозок во тој стартен период, што очекувате, како се чувствувате и како ги толкувате реакциите?

Прво, се зависи од состанокот. Ако бил лош состанок и одвај сум чекала да се вратам дома, што и да направи, нема да предизвика позитивни вибрации. Иако се случувало и после прв лош состанок да дадам шанса и да отидам на втор, ама па, сепак ги немало тие позитивни вибрации, туку сум си рекла, ајде секој заслужува уште шанса (уште една од животните грешки, која денес многу добро ја знам.:icon_lol:).

Е сега, во случај на тоа да бил добар состанокот, обожавам кога на пример наредниот ден ќе ми прати порака со некоја содржина поврзана со муабетите што сме ги правеле на состанокот, на онаков сладок, хумористичен начин што ќе ме натера да насмеам. Онака да подбуцне со нешто, некој саркастичен коментар, некое зезање. :) Обожавам луѓе кои едноставно знаат да ме насмеат со два збора, особено со тоа што запаметиле некои ситници од муабетите што сме ги правеле па ги склопиле во шала. Нема ништо поосвежувачки од машко со добра смисла за хумор, ама онаква неисфорсирана и природна.

Или па кога одоколу те прашува дали пак ќе се видите, бидејќи му е срам да праша директно. Тие се многу симпатични моменти околу првиот состанок, кои после више со вториот и третиот се губат.

Тие подбуцнувања, „реметења“, па као демек „расправии“, што уствари се само увертира и показател за симпатии ми се најинтересно нешто и всушност тоа се тие ситници на кои паѓам како крушка, па затоа тие први денови после состанок (ако имало хемија нели) сум како да ми ја залепиле устата да ми стои насмеана цело време. :)

Ако поминат два-три дена, а има некоја сува порака или нема никаква реакција, се ладам автоматски и губам интерес.

И го праќам смајливо (
proxy.php
) и моја е.

Шала на страна, од лично искуство знам дека сите женски обожаваат да им пишеш порака, без разлика дали тоа било после првиот состанок или општо, у глобала. А конкретно за порака после прв состанок се кладам дека нема женско што не би сакала да добие некоја убава, позитивна порака за тоа како поминала вечерта. Само се треба да биде со осет, затоа што постојат и ненаситни машки, ќе забрефтаат со пишување пораки и нема да знаат крајот каде им е...

"Ментална предигра" :LOL:
повеќе го гледам како немање муда за бубрези.
Ама жена ако не го изромантиша и издекорира целиот момент/ритуал/шодае, не е жена.
<3

Без разлика дали праќаш или добиваш порака се додека е едноставно и слатко/хумористично/досетливо е во ред.(Тука акцент се става на еднонставно)

Вообичаено кога си под наплив на емоции се јавува желбата за претерување и тоа уништува и хумор и шарм и се останато.
Така да keep it simple folks

Simplicity is the ultimate sophistication.

"Ментална предигра" :LOL:
повеќе го гледам како немање муда за бубрези.
Ама жена ако не го изромантиша и издекорира целиот момент/ритуал/шодае, не е жена.
<3
Јас мислам дека нема тука пол. Секој би се почувствувал добро од тоа. Муабетот ми е сосем прв состанок, секако ако сакаш втор треба да се јавиш или ете како што кажа девојчето една слатка порака нема да ти го сруши светот нели :)
Ова не го сфаќам немање муда за бубрези, за што? У секој случај треба пак да се јавиш за втор пат да се видите или со мисли ги договараш? :D

Јас мислам дека нема тука пол. Секој би се почувствувал добро од тоа. Муабетот ми е сосем прв состанок, секако ако сакаш втор треба да се јавиш или ете како што кажа девојчето една слатка порака нема да ти го сруши светот нели :)
Ова не го сфаќам немање муда за бубрези, за што? У секој случај треба пак да се јавиш за втор пат да се видите или со мисли ги договараш? :D
Не не, не р'кам по навика него мене ментална предигра ме асоцира на сосема друго пуштање водичка во текот на пред-сексуалните активности со дотичната особа. Мислам дека овој феномен кој вие го филувате толку вкусно (дека сте жени) заслужува некое помекано име.

Не не, не р'кам по навика него мене ментална предигра ме асоцира на сосема друго пуштање водичка во текот на пред-сексуалните активности со дотичната особа. Мислам дека овој феномен кој вие го филувате толку вкусно (дека сте жени) заслужува некое помекано име.
Не сум романтичен тип, можеби ќе смислев некој друг наслов за темава, ова прво ми дојде на памет :)
Па од машка страна погледни колку едноставно ми одговори, пуштање водичка за пред сексуални активности :ROFLMAO: У право си кога подобро ќе размислам секако дека фактички тоа е тоа.

Епа раскажи како ти го правиш тоа?

Не сум романтичен тип, можеби ќе смислев некој друг наслов за темава, ова прво ми дојде на памет :)
Еве ти наслов: „Пуштање водички“ :)

Еве ти наслов: „Пуштање водички“ :)
Е не може да биде пуштање водичка кога не е секогаш така. Што ако девојката ти пише прва? Ти пушта водичка за пред сексуални активности!?
Не е љубовта само сексот, дајте опуштете се малце и не се правете ебачишта. Па искрено ако правите муабет со заљубени женски ке ви кажат дека не им е толку битен сексот колку што сакаат да се гушкаат со партнерот.

Не знам, но за мене да добијам смс после прво кафе ми е многу некако, без муда, да не кажам „пичкесто“. До душа не ни дозволувам да го/ја ставам во ситуација да се мисли после кафето каков впечаток ми оставил/а. Уште на разделување велам: „Јас многу убаво си поминав денес, се надевам и ти. А ако не си помина ти убаво, многу ми е гајле, мене убаво ми беше. :) Би сакала повторно да се видиме/пиеме кафе и сл. Барај ме!" Ако не го добиеш тој муабет од мене, значи толку од наредно кафе.
Смс може да ме изненади, да ми дојде убаво на душичката или да ми изнуди насмевка ако е пратена од некој кој долго време го немам слушнато/видено или пак кога ми пишуваат без некој повод, ама само луѓе кои доволно добро ги знам. Смс од луѓе кои не ги знам доволно ми изгледа некако сталкерски, посебно пак ако е некоја чизи содржина, го еба ежот на опачки од старт. :)

Не знам, но за мене да добијам смс после прво кафе ми е многу некако, без муда, да не кажам „пичкесто“. До душа не ни дозволувам да го/ја ставам во ситуација да се мисли после кафето каков впечаток ми оставил/а. Уште на разделување велам: „Јас многу убаво си поминав денес, се надевам и ти. А ако не си помина ти убаво, многу ми е гајле, мене убаво ми беше. :) Би сакала повторно да се видиме/пиеме кафе и сл. Барај ме!" Ако не го добиеш тој муабет од мене, значи толку од наредно кафе.
Смс може да ме изненади, да ми дојде убаво на душичката или да ми изнуди насмевка ако е пратена од некој кој долго време го немам слушнато/видено или пак кога ми пишуваат без некој повод, ама само луѓе кои доволно добро ги знам. Смс од луѓе кои не ги знам доволно ми изгледа некако сталкерски, посебно пак ако е некоја чизи содржина, го еба ежот на опачки од старт. :)
Не мислам дека ниту еден од двата пристапи е погрешен т.е смс или повик, но сепак би ги поделил вака:

Пораките ми се некако за тинеџејрски години, повикот е некако посериозен и ако си повозрасен и да стоиш слабо со м*да треба да имаш веќе некое искуство(животно) кое ти дава извесна доза на самодоверба.

Секако ова е само патоказ, а не правило во одредени ситуации во зависност од околностите може едното или другото да биде поприкладно.

П.С Директноста е убава работа и кога би живееле во таков свет нивото на драма и стрес значително би се намалиле, но за жал не секој е роден така да размислува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom