Мендух Тачи на ТВ Клан

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
И во Скопје има такви по Чаир и други места. Земаат некоја паричка, си шетаат... желби познати :pos2:

Такви има и во Могорче, и Ростуше, и Косоврасти. Желби познати...

Гоне, Пикасо е поголем човек и поеманципиран од тебе и многу други пишмани тука.

Ти си ја прочитал?
А си ја разбрал?
А си прочитал Куранот? И не она што одредени (Принц рече да не споменувам имиња) вахабисти на форумот тврдат едека е Куран и Илсам, туку навистина, си навлегол ви суштината на исламот? Како религија? Каде има повеќе почит кон човк-човека отколку заедно во рисјанствоот и јудеизмот!?

Не, е кога не, не суди. Верувам ни Стариот, ани Новиот завет не си ги читал1

Јас знам дека црквата тврдела дека (во крстоносните) ако убиеш муслиман ти се гарантира место во рајот. е, не се споменати девици, ни цифра колку се, ама рајот кај рисјаните е поинаку претскажан.
не те потсеќа на дебилизмот кој сега некои Имами го фураат, дека ако се убиеш и отепаш куп неверници ќе одиш гарант у рајот?!!

Секаде има идиоти, ама внимавај кому како му се обраќаш да не грешиш душа!

П.С. И нема врска моето препукување ос вахабитите на форум религија со оваа тема! Тоа е друго!

Исламот е мошне позитивна религија, која е честопати погрешно толкувана од исламските верски лица.

Впрочем, како и кај рисјанството.

Не беше Папата кој налути цел исламски свет со некои изјави?
па за малку Турција ќе му откажеше гостопримство. Да не се извинеше за искажаните (наводно несакајќи) навреди.
твое мислење(иако не го земам за предвид),ако си се погодил со некој во темите за разговор,не значи другиот што критикува е мал и недоволно еманципиран.
не препорачувам книги за некои што не сум ги РАЗБРАЛ и ПРОЧИТАЛ,затоа те молам не ми соли памет од типот-прочитај па самртувај.и до тебе моја препорака прочитај ја и барем разбери ја поубаво од мене(ако мислиш дека не сум ја разбрал и протолкувај ја како сакаш)
...и да по се изгледа подобро е со некој да си имаш муабет(макар и нафорумов) отколку да бидеш независен/непристрасен ама јебига СОЈУЗ маме ебава

И во Скопје има такви по Чаир и други места. Земаат некоја паричка, си шетаат... желби познати :pos2:
ма не бе тоа се само цигани од Битола:toe:

Не не, најмногу има Роми, после нив, Македонци-Муслимани, од Ростуше и Могорче. ;)

Не не, најмногу има Роми, после нив, Македонци-Муслимани, од Ростуше и Могорче. ;)
не биди сигурен,дека албанската етничка заедница најмалку е застапена во вахабистичкото лобирање во МК..се разбира со посредство од Санџак,Босна и Косово:smir:

...и да по се изгледа подобро е со некој да си имаш муабет(макар и нафорумов) отколку да бидеш независен/непристрасен ама јебига СОЈУЗ маме ебава

ма не бе тоа се само цигани од Битола:toe:

Згоне, а бе, сојуз, да, антимакедонско-антиалбанско-антирисјанско-антимуслиманско-антипротивен сојуз.
Нешо, ја и Пабло, ко Советски Сојуз, функционално, а??!

Цигани, мак. муслимани, најмногу ги има, се свахабитосаа, а албанци помалку, скоро ич. Не се глупи албанците па да идат и да слушаат идиоти од Пакистан!

не биди сигурен,дека албанската етничка заедница најмалку е застапена во вахабистичкото лобирање во МК..се разбира со посредство од Санџак,Босна и Косово:smir:

Детчко, не умарај со вакви работи. Имаш нешто паметно да кажиш, да знам зошто го кликам овој наслов, или не?

Згоне, а бе, сојуз, да, антимакедонско-антиалбанско-антирисјанско-антимуслиманско-антипротивен сојуз.

Цигани, мак. муслимани, најмногу ги има, се свахабитосаа, а албанци помалку, скоро ич. Не се глупи албанците па да идат и да слушаат идиоти од Пакистан!

Абе и од нив има идиоти, ама знајш, кај албанците има еден добар скептицизам за таа работа. Оние албанци кои се добри следбеници на Вахабистите, да знајш, тие се длабоко и добро опрани.
Иначе за грев, да дозволам, семит од Блиски Исток, да ме војва мене. Гревчиња, кој и да се, од кај и да се.

Поентат ми беше дека не дискриминираат тие по националност. Кого успеале да прелажат го земале со нив.

Е сега кој колку е застапен не знам а и не е многу важно. Роми, Босанци, Албанци... а и Македонци голем број имаат индоктринирано( со пари и ефтини прикаски) во нивните редови.

Детчко, не умарај со вакви работи. Имаш нешто паметно да кажиш, да знам зошто го кликам овој наслов, или не?
ок е.......ќе дознаеме за неколку години,кој се просветители и потомци на вахабистите во МК-циганите,албанскате етничка заедница во МК,Македонците муслимани,торбешите,самите Македонци итн....типичен пример Босна(доста беше само еден вистински Босанец да почне ширеење) па сега види до кај се со такавите организации:smir:замарам немај гајле
знам дека си албанец и те копка и не знам што како,моја теза не е,прочитај некои извештаии на западните и руско-израелските i разузнавачки анатлитичари и од некои наши еспери/професори за безбедност и одбрана....;)

Советски сојуз поради неговата функционалност се распадна така да........ има доволно луѓе кој поради својата вера, кој поради пари финансирани од исламските земји за опстанок на сопствената фамилија,школување во тие земји,ширење на некои мегаисламски идеи итн прифаќаат ...додека сум студирал беше спомната албанската заедница од МК и Косово и многу мал ден,но по се изгледа по форумиве од толку знаење се шири некоја "мултиетничка" теза...така уживај си и со таквите демагогии образложувај им на твоите деца,семејство и на политичарите.....ОК и ајт сега, гледам дека пак ќе ми го извртиш муабетов на читање на КУРАНОТ,Библијата,Тората :helou:

Да бе го има...само слабо работи :)
поради рација на кока од Ј Америка

Што се однесува до вахабистите..и во Тетово ги има(зборам за Албанците,бидејќи за Македонците не знам)...но тие се изолирани од другите...ете и во џамијата во моето маало има едни 4-5 души но никој не ги ферма.
Едно време се обидуваа да се вметнат кај другите...но да ви кажам беа избркани од џамијата бидејќи се обидуваа да влијаат кај младите...и да тоа го прават за пари.

Хах памтам како еден вахабист во интернет кафулето во маало гледаше видеа со масакрирање...па го избркаа и од таму...

Сакам да кажам дека вахабизмот не е добро прифатен во Тетово...

Мендух...абе на мојов комшија само зборови му останаа...тој ќе дели држава...со тоа ги храни тие што ќораво му веруваат...и баш тие гласаат за него...но се помалку и помалку ги има...

1.Србите во косово, бараат подршка од Србија и имаат право на тоа, но србија ќе ги спои нивните територии со Србија само преку војна.
2.Албанците во Македонија бараат подршка од Албанија ( пошто не успеаа да се одцепат самите 2001) и имаат право, но исто така и албанија ќе ја „земе“ западна Македонија преку војна.

Е среќа во целава оваа ситуација е тоа што во Албанија има некој паметни луѓе како на видеово кој знаат дека војна не води кон ништо. Затоа празни муабети не добиваат албанциве овде ни влада ни голема албанија единствено можат само да одат во Албанија и таму ако ги примат е прашање племе вакво нецивилизирано нигде не сакаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom