Мемориски картички

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Ај утре убаво ке ти објаснам на кој принцип треба да ги организираш фајловите.

Sephiroth напиша:
Данке Некро, дознав дека MiniSD фаќале на места кај шо фаќаат MMC, дали е тоа вистина и како ке ми се понаша фонот?.

не верувам дека мини СД ке влезе во слот од ммц, мини сд картичките имаат можност со адаптер да влагаат во слотови од СД али во слот од ммц не.
еве ти ја хардверската разлика.
miniSD-FH-512-gross.jpg
rs-mmc.PNG

контактите се како прво многу поразлични ММЦ картичките имаат 7 контакти а СД имаат 8, мини СД имаат 11 контакти.

за слушалките, имам од 200 денари, 300 денари и 600 денари по порачка оригинални од 7380 нокиа.
еве вака изгледаат тие од 200 денари
8310.jpg

тие од 300 денари не верувам дека германос ги имаат иначе се од ламор верзијата на 7380 добра копија, сликава е од мобилен па затоа е премног матно али отприлика ке добиеш претстава за што ти зборам.
72ca0001th2.jpg

и вака изгледаат оригиналот, ги има во 3 бои, бела, црна и златна.
nokia-8310.jpg

иначе разликата не е само на изглед од хенд`с фри до хенд`с фри туку и до репродукцијата на звукот што го произведуваат.

Некро, мене ме заборај, кажи шо пари ќе е?

Па ваљда тие Ламор од 300 шо ги имаш се подобри од оние орбитон у германос, ке поминам деноиве да зеам едни, а за картичка здравје април неам пари сеа.

Fantom_oh напиша:
Некро, мене ме заборај, кажи шо пари ќе е?

abe malce mi e grdo da zimam polovni memoriski karticki, ali aj kazi so firma ke ti e?

inace MMC 1gb ke ti ja dadam 1400 toa mi e najnisko i sea BL-5C baterija originalna ti e 600 denari neoriginalna 250.

не се секирај за картичката, во супер форма е. :)
не пишит фирма, ама пишит веб страна на неа:
www.integralmemory.com - толку.

сеа напрај пресметка како ти одговара и пиши :)

Фантом, шо пари ја даваш 256ката?

од Скопје си?

Драган напиша:
Да од Скопје сум. Прашувам општо дали се добри како мемориски картици apacer?

абе прашањето беше наменето за фантом, а дури сега видов дека никот му е фантом-охрид, али пак моето прашање има смисла, можеби е охриѓанец но студент во скопје, пошто праевме муабет за замена на мемориски, па ако е од Ск да помине кај мене у мобилара и да ја видам картицата и во 3 очи да напрајме муабет.

а сеа за тебе.
Искрено да ти кажам од Апејсер никој не се пожалил оти и многу малце се продавани за разлика од Кингстонот, а исто така интересно е што иста фабрика во кина ги произведува т.е. можеби не иста али со ист брод доагаат на балканот Апејсер, Кингстон и А-Дата.
Е сеа со кингстонот имаше бајаги поплаки за ММЦ-то и за Микро сд-то, можеби има и на форумов некои што го осетиле тоа на своја кожа.

Не сум од Скопје, и не сум студент во Скопје
Меморискава не знам ни шо пари да ја давам, ама супер е досеа...
Ко ќе идам накај Скопје ќе поминам кај тебе во мобилара и ќе видиме.
Ако не ти е мака пушти ми твој мобилен и број од мобиларата преку пп. и кажи шо цена е сето шо побарав

епа види вака оригинална батерија БЛ-5Ц е 600 денари, неоригинална 250 денари.
Мемориската од 1гб ммц е 1450 денари.
половната ммц ако некој ти даде над 600/700 денари одма дај ја пошто сеа 512ки скоро сегде можат да се најдат за 900 денари.

израчунај си сам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom