Мексико Сити воведува „брак на одредено време“

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
И кога сме немале пари за бензин да ставиме
Блазе си му на дечко ти со таква девојка како тебе. Таквите девојки како тебе се ретки и ти се поклонувам RESPECT.
Инаку немам сретнато никоја досега што ќе сака да иде пешки со мене зашто ако немам пари за бензин одма наоѓаат некој што има пари за бензин. Никоја нејќе денес да иде пешки или не дај боже да ја возиш на точак, на гидан :pos:

Блазе си му на дечко ти со таква девојка како тебе. Таквите девојки како тебе се ретки и ти се поклонувам RESPECT.
Инаку немам сретнато никоја досега што ќе сака да иде пешки со мене зашто ако немам пари за бензин одма наоѓаат некој што има пари за бензин. Никоја нејќе денес да иде пешки или не дај боже да ја возиш на точак, на гидан :pos:

Па, блазе си му. Не би рекла. Не сум совршена.
Не сум материјалист, но барам многу од него :) И внимание, и трпеливост. Многу повеќе од што повеќето мажи би можеле да поднесат :)

А и пешки сме оделе, и со крнтии сме се возеле, и сме гурале :) Тие твоите што само се возат, поима немаат какви crazy memories пропуштаат ;)

Ех, очигледно не знаеш кај да ја побараш девојката... :D
Дечко ми е бајкер и поради него почнав точак да возам (иако 10 год се немав качено на точак).

На темава: поголема глупост не можеја да измислат. Мислам стварно, зашто би се мажела со некој ако сметам дека повеќе од две години нема да опстанеме. Како да купиме нова кола или стан или телевизор, кога за две години ќе треба да се разделиме (би можеле)?

На темава: поголема глупост не можеја да измислат. Мислам стварно, зашто би се мажела со некој ако сметам дека повеќе од две години нема да опстанеме. Како да купиме нова кола или стан или телевизор, кога за две години ќе треба да се разделиме (би можеле)?
Е добро пази сега ваква ситуација, јас на пример еве да имам станови, куќи, викендици и свашта, да се оженам, а женава се разведува од мене и ми бара пола од тоа јас што го имам?
Што правиме тогаш?
Во таква ситуација нема да издржиме заедно ни 2 месеци.
Кој ќе ми гарантира дека бракот ќе ми трае ако нема договор каков што прават нормално на Запад?

Е добро пази сега ваква ситуација, јас на пример еве да имам станови, куќи, викендици и свашта, да се оженам, а женава се разведува од мене и ми бара пола од тоа јас што го имам?
Што правиме тогаш?
Кој ќе ми гарантира дека бракот ќе ми трае ако нема договор каков што прават нормално на Запад?

Жената при развод може да ти го бара само она што сте го стекнале за време на бракот, а сето тоа што ти го имаш пред бракот е само твое и она нема никакво право над тоа.
Ако сакаш имотот да си го задржиш за себе има предбрачен договор ама тоа нема врска со должината на бракот.

Што правиме тогаш?

Ама тоа се вика предбрачен.
И мене ми е идиотски ова 2 години брак.
Кој таков, разведи се после 2, 3, 20, кога нема да ти чини, ако не ти чини.
Ако ти е за 2 години, ич не влагај.
Па јас имам бре врска 4 годишна. Смешно е :)

Жената при развод може да ти го бара само она што сте го стекнале за време на бракот
Тоа е во ред и во право си.
Но не е толку едноставно колку што мислиш . . .
Ќе се родат деца . . .
Тогаш настануваат компликации и ако се случи развод поради децата судот ќе го раздели имотот на два дела . . .
А за детето е жалосно, детето никој не може да ги подели на два дела додека неговата мајка се мажела со предумисла однапред пресметливо и со план да се разведе.
Затоа и кажав погоре дека е погрешно што жените се мажат за станчето а не за мажот.

Тоа е во ред и во право си.
Но не е толку едноставно колку што мислиш . . .
Ќе се родат деца . . .
Тогаш настануваат компликации и ако се случи развод поради децата судот ќе го раздели имотот на два дела . . .
А за детето е жалосно, детето никој не може да ги подели на два дела додека неговата мајка се мажела со предумисла однапред пресметливо и со план да се разведе.
Затоа и кажав погоре дека е погрешно што жените се мажат за станчето а не за мажот.

Зашто да не е едноставно... Еве јас на пример да сум во вистинска врска со тебе, а ти си богат имаш куќи, вили, имот, што и да е, ако ми побараш да потпишам предбрачен договор ќе го потпишам. Имотот е твој и ако ти подоцна со текот на времето увидиш дека јас заслужувам да го делам со тебе твојот имот секогаш можеш да ми го дадеш, ако не пак си е твој. Е сега спомна дете, па дете може да настане и за време на двегодишен брак.

Не знам, несфатливи ми се овие бракови, ако сакам да бидам со некого во двегодишен брак тогаш нема ни потреба од брак, ќе си живееме вонбрачно.

Зашто да не е едноставно... Еве јас на пример да сум во вистинска врска со тебе, а ти си богат имаш куќи, вили, имот, што и да е, ако ми побараш да потпишам предбрачен договор ќе го потпишам. Имотот е твој и ако ти подоцна со текот на времето увидиш дека јас заслужувам да го делам со тебе твојот имот секогаш можеш да ми го дадеш

Е добро де ај ќе те земам за жена, ама ако ми ветиш дека нема да умрам на спиење и дека нема во кафето да ми туриш отров?
:pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom