“Мекдоналдс“ ги затвори рестораните во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Не зборував за земјоделците кои профитираат од земјоделие, туку за оние кои на тој начин сами се прехрануваат.
Мноооогу малку има такви а и тие најголем дел од храната мораат да ја купуваат од други кој ја продаваат. Немој да мислиш дека некој на село сади само за да се рани самиот себе и тоа му единствен извор на храна...тоа речиси и да не постои.

Не можеме така да си ги ,,мериме,, :)
Споредувате Америка со Македонија свашта... Не е ни чудо што не сте направиле пари очигледно не знаете како е тука да се работи за 8.000 денари да немаш ни гзот да си го избришеш а не па фамилија да гледаш.
.facebook_-994319299.jpg

Мноооогу малку има такви а и тие најголем дел од храната мораат да ја купуваат од други кој ја продаваат. Немој да мислиш дека некој на село сади само за да се рани самиот себе и тоа му единствен извор на храна...тоа речиси и да не постои.

Можеме да продолжиме во темата за земјоделие ако сакаш. ;)

Можеме да продолжиме во темата за земјоделие ако сакаш. ;)
Анфем, ти копаш ли пиперки или патлиџани по дома, со новата танга мејд ин светшоп ин бангладеш?

Сега кај ќе јадат хамбургери шмизлите скопски :icon_lol:?

Тоа какви фабрики пропаднаа Мекдоналдс па добавувачи па вработени. Ништо од тука немаат купувано се од месото генетски модифицирано од Бразил до лепчињата се е од увоз.
E Буцио,само да можам да те прошетам низ мојот помал град во кој живеам,та да видиш какви фабрики и погони стојат рѓосани од "успешната" приватизација",има да се исплашиш,ама и не е чудно,пошто амбиентот е како во Half-Life!!! А тек кога ќе ми текне какви се не фабрики стојат и скапуваат низ нашиве поголеми градови,е тек тогаш се изнервирувам,и ми станува чудно како некои овде жалат за еден преварантски бренд каков што е Мекдоналдс! Абе деца мили,Мекдоналдс овде само прави пари и ги складира во странски банки,тоа е проблемот,ние македонците треба да направиме еден сличен бренд и да се трудиме тој бренд да стане успешен и во странство како би можеле да правиме што поголем девизен прилив а за плескавиците кои не се расипуваат и после неколку години,е тоа е веќе посебна тема,поздрав ;)

Јас како на кинески да зборам... Те молам читај го другпат целиот текст и свати ја мојата поента... Не ми беше што можеш да купиш во Америка муабетот...

Ајде во Македонија најдете работа чим мислите дека е толку лесно и купете лап топ , патики La coste и некое телефонче во рок од 3 месеци работа... Платата нека ви биде еве да речеме 15.000 денари ...

Споредувате Америка со Македонија свашта... Не е ни чудо што не сте направиле пари очигледно не знаете како е тука да се работи за 8.000 денари да немаш ни гзот да си го избришеш а не па фамилија да гледаш.
--- надополнето: 22 мај 2013 во 08:58 ---

Епа оди на село тогаш бе човек... За друго е направена темата.. Имаш секција здравје таму кажувај што е како е во врска со здравјето.. :facepalm:

Дека со 150 долари фамилија гледаш во САД :)
Ако веќе зборуваш, зборувај реално. Јас не викам дека е добро во РМ. Напротив.
Ама даааааалеку од тоа дека во САД мед и млеко тече, не ги лажи луѓето :)

Дека со 150 долари фамилија гледаш во САД :)
Ако веќе зборуваш, зборувај реално. Јас не викам дека е добро во РМ. Напротив.
Ама даааааалеку од тоа дека во САД мед и млеко тече, не ги лажи луѓето :)

Немаш потреба да ме цитираш и онака не читаш што пишувам... Кажими каде пишав дека мед и млеко е во САД? Барем накривиме и дека сум вреѓал некој коа веќе почнуваш да лупеташ

Немаш потреба да ме цитираш и онака не читаш што пишувам... Кажими каде пишав дека мед и млеко е во САД? Барем накривиме и дека сум вреѓал некој коа веќе почнуваш да лупеташ
Дека ти се уби од читање. Те читам и гледам дека некако не ти идат споредбиве, посебно кога треба малце и логика да вклучиш во пресметките.
Не мораш да ме цитираш, сеедно ми е.

Дека ти се уби од читање. Те читам и гледам дека некако не ти идат споредбиве, посебно кога треба малце и логика да вклучиш во пресметките.
Не мораш да ме цитираш, сеедно ми е.

Хахахах кажими во која пресметка згрешив? Во таа што во Америка купуваш 200 кафиња со минимална плата а тука 100 кафиња? Потенцирај ми или болдирај ми една реченица каде што напишав дека таму е мед и млеко..

Незнам од каде ти дојде тоа и зошто го вметна во муабетов ти ако така ги гледаш работите тоа е друга работа.. Или онака колку да тропнеш нешто :D

Па супер е работава ако се тргнат мекдоналдс од мк, ке се поштеди некој живот од ГМО храна, начукана со хормони колку што може и неможе и на крајот за да се најадеш ти требаат 5 сендвичи од мекдоналдс, па сеа крој ја математиката. Сам си плаќаш за тивок убиец. Еееее, оваа Америчка политика! Ама македончинава тешко некако да ги заебат ако нема мешание од некои македонски политичари и бизнисмени. Оти како што сите знаеме само од тие главучите наши си страда народот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom