Meчка на дрво vs човек на дрво

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Нема бе кај нас веќе мечки. Само барок има кај нас.
Зошто бе мора се со политика да мешаме??? Навистина не ми е јасно..темава е супер,штета е така да ја упропастиме.

он: дали е можно мечкава да го приметила човекот и да не го нападнала?Навистина не ми е јасно..го виде или не..и ако го виде,зошто не го нападна(мислам убаво е што не го нападна да не ме разберете погрешно) ,само како?
Или мора да направи некој погрешен потег па за да биде нападнат??

Зошто бе мора се со политика да мешаме??? Навистина не ми е јасно..темава е супер,штета е така да ја упропастиме.

он: дали е можно мечкава да го приметила човекот и да не го нападнала?Навистина не ми е јасно..го виде или не..и ако го виде,зошто не го нападна(мислам убаво е што не го нападна да не ме разберете погрешно) ,само како?
Или мора да направи некој погрешен потег па за да биде нападнат??

Јас не гледам политика, јас гледам барок.

Јaс дa бев, немaше потребa дa се кaчувa, зa дa не јa рaзлутaм, сaмa ке се симнев (пусти стрaв).

Освен што се добри во качување на дрво,имам слушнато и дека мечките се многу прецизни,земаат камен и на големи растојанија погодуваат.Од сите животни на планетава,единствено мечка не би сакал да ме нападне,поточно разлутена и бесна мечка,бидејќи статистичките шанси да се преживее напад на мечка во таква состојба,се скоро занемарливи.Гледав на еден од каналиве и имаше емисија за преживеани од напад од мечка,имаше еден експерт,чии зборови ги паметам-Ако налутите мечка и таа реши да ве докрајчи,не ви помага ниту најсовременото оружје.
А кога напаѓаат,најчесто ја зграпчуваат главата и го кршат черепот со силната вилица.Животно достојно за стравопочит.

Не се сите мечки се лоши, некои бегаат од човек,а некои воопшто не бегаат ами напаѓаат само ако е гладен инаку по природа мечките делумно се месојадци и делумно вегетеријанциа сите знаеме дека обожава риби и мед додека животинско месо малку им е одбивна поради недостиг на такви хранливи и енергетски состојки какво што го имаат рибите и медови,а баш токму тоа им треба поради хибернација за зимскиот сон и резервни масти во телото што им треба во текот на сонот ;)

Све тоа убаво, само што овој најверојатно убил мече, вистинска мечка, дури и да имаш секира кога ќе ја мавнеш првиот пат, ќе ти ја набие у гз :D

хахаха точно
од никое диво суштество а посебно од мечка не се бега,зошто одма ќе проработи животинскиот инстинкт и ќе почне да те брка. Не дај Боже да испаничиш да ги мавнеш/пукнеш со нешто мама ти се еба.
Обично мечките се многу љубопитни животни и често знаат да залутаат во нечиј двор(ова во Америка кај што се куќи и шуми кај нас тешко)
Еве и денес во градинка влегла некоја мечка :icon_lol:

и мене ова еднаш ми се има случено 0_0 , само што наместо мечка, мислам дека беше верверица...
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 11:56 ---

колку години имаш ? 8 ?!

и мене ова еднаш ми се има случено 0_0 , само што наместо мечка, мислам дека беше верверица...

1.png

:pos:

--- надополнето: 21 јуни 2013 во 11:56 ---

колку години имаш ? 8 ?!

34

Освен што се добри во качување на дрво,имам слушнато и дека мечките се многу прецизни,земаат камен и на големи растојанија погодуваат..

images

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom