Мажите и заљубувањето / одљубувањето

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Неможеме да генерализираме зашто секој човек си има свој различен карактер и секој различно реагира на ситуации...Како што може женско да сака, да и биде тешко, да паѓа у депресии зашто па да неможе машкото??Само ние женските сме ти по сентиментални и се фаќаме за срце здраво за готово и најчесто покажуваме дека ни е тешко, за разлика од машките кои поише ги кријат своите чувства што незначи дека ги немаат или дека не им е тешко...

И заборавив да кажам никогаш не му верувај на машко 100% секогаш за нешто лажи :)
Лошо кажано. Ако веќе не треба да се верува, не треба на никој 100%. Без разлика на полот.

Како прво, темава е .... , зошто нема врска полот.
Инаку, јас никогаш до сега не сум се залубил.
И не ми е мака.

Можам да набројам еден куп машки кои ги знам, а кои искрено се заљубуваат, кои патат итекако кога ќе раскинат, кои знаат да бидат верни итн. Уствари, испаѓаат многу посентиментални и со посилни чувства од некои девојки(вклучувајќи ме тука и мене).
Затоа што од мала, па до денес, најблиските пријатели ми биле машки, итекако ми е јасно дека интензитетот на чувствата и општо се околу љубовта нема врска со полот, него строго со индивидуата. Така да сите теми од овој тип водат кон дискусија која прави груба генерализација за половина од вкупното население на светот.

Машките не ги покажуваат чуствата како ние женските.Се зависи од личноста...али мислам дека кога ке засакаат некоја ја сакаат со цело срце и душа..и кога ке раскинат многу тешко ја забораваат..
Сум видела многу машки како плачат затоа што раскинале и неможев да верувам...али тоа е тоа.
Тоа што го мислат никогаш не го покажуваат!Туку го прават обратното..

Не знам шо да речам.
Од една страна генерализирам дека различно чувствуваме ние жените од вас мажите,а од друга страна пак би рекла дека сите луѓе сме, и сите различно чувствуваме,повредуваме,љубиме,одљубуваме.

Можда едноставно луѓето се делат на оние од отворен и од затворен тип. Има луѓе кои не зборуваат многу за себе,за својата интима,за своите чувства. Веројатно како една врста на имунитет,заштита.
А има други кои не можат едноставно да држат во себе и да глумат како да не е ништо,и мораат да разговараат со некој,да излези се од нив.

Мажите се заљубуваат многу потешко од девојките-ни треба далеку повеќе време и внимание, за нас заљубувањето не е како титаник-некој девојки се филмаат дека се заљубуват затоа што тоа е кул.
Кога веќе сме заљубени уште потешко е да ја заборавиме девојката, ако веќе сакам некоја-тогаш сакам да бидам со неа секогаш а не неа кога ќе и прдне на памет со кризите нејзини.
Девојките знаат да се заљубат денеска а веќе утре да го заборават(не зборам за сите ама дефинитивно голем дел).

Ретко кое машко се опоравува од некоја врска каде што бил заљубен!

Не знам што да кажам темава ми нема логика-треба за девојките ваква тема да се отвори!

Не ми е јасно само зошто секогаш вие испаѓате најповредените во врската... шо, вас повеќе ли ве боли од нас?? Божем машкото ако се заљуби еднаш, втор пат нема!!! Јес дека првата љубов не се заборава, ама тоа важи и за женските... мислам дека опоравувањето е подеднакво..:smir:

I jas sum momentalno eden od tie sto patat. I toa skoro 3 godini. Nekako mnogu me pogodi toa sto si go dadov i srceto i dusata za nekoja koja ne bila vredna. Davav celi 9 godini i kako mi se vrati toa? Do vcera se kolnese deka me saka a sega ja gledam samo so nekoj nov se seta. Ne velam deka treba covek da pati vecno, no jas ne mozam taka brzo da gi zaboravam tie godini pominati vo "sreka". I ova moevo apstiniranje e predolgo, no takov mi e periodot. Nekako igubiv volja za izleguvanje. I se si vikam, utre ke pocnam nov zivotn no nikako da go pocnam.
Aj, ke pomine.

Мажите тешко се залјубуваат но уште потешко се одљубуваат :) ама никогаш не се верни како жените :) тоа се два најважни факти за мажите!

odgovor na ova mislam deka retki se tie mazi koi znaat vistinski da sakaat, site gleaat kako da te legnat i da te iskoristat i semozno da iscedat od tebe i na kraj ti da bidesh kriviot ili loshiot a on dobriot! a deka se nneverni toma see site sushat na veliko!

lesno se zaljubuvam a tesko se odljubuvam.koga ke se zatreskam vo nekoja tesko daa ja ostvam na mira.dodeka ne mi skurci so nejzinoto NE.

Карактер?Значи,по некое дифолт правило,слабаците тешко се одљубуваат и се тип за една жена,а `карпа фраерите` не ги боли уво ако девојката им раскине,и уште истата вечер ќе си побараат утеха во друга.
Не.За било каков случај да се работи,не е баш сеедно кога девојка ќе ти раскине,па било каква да била.Прво да бидам малку иронична-на ниедно машко его не му годи тоа.Кој и да е ќе се запраша-што сум сторил,па макар и со партнерката да се разделиле на мирен начин.

Се сложувам дека посилниот пол разликува заљубување од заљубување,за разлика кај нас,поголемата маса на девојки се `вљубува` уште првиот ден.Тоа е процес,вљубувањето не се состои од тоа да сакаш како изгледа,или да биде убав ко статуа или да биде фраер во градот.Заљубувањето се состои и во вљубување на мааните на партнерот.Затоа тие се порезервирани,и претпазливи ,додека ние мислиме дека се`муваат`со други(се разбира,има и такви,но кршиме филм сега ако ги спомнам тие будали :):))
Одљубување,хмм,би рекла ако веќе мора да се одљубат,бидејќи се е готово......ако се работи за долга,длабока врска,сигурно нема да им биде седено и да се почешаат од рамнодушност.Само,ретко кој од нив тоа го покажува,а и ако го покажува,ќе се довери на пријател кој му е близок,но и тогаш нема покажување на чувства.Додека ние плачеме,тие не дозволуваат да потклекнат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom