MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.597
Поени од реакции
955
Муабетов ми беше чисто ради проба дали ќе имаш проблеми со звукот како што опиша погоре. Дали е ова "решение". Ама сепак мислам дека ова ќе мора телеком да го реши за брзо време. Треба веднаш да работи се после инсталација на боксот а не корисникот да рошка низ опциите за да среди банален проблем со звукот

Член од
7 јануари 2015
Мислења
961
Поени од реакции
632
Муабетов ми беше чисто ради проба дали ќе имаш проблеми со звукот како што опиша погоре. Дали е ова "решение". Ама сепак мислам дека ова ќе мора телеком да го реши за брзо време. Треба веднаш да работи се после инсталација на боксот а не корисникот да рошка низ опциите за да среди банален проблем со звукот
До сега звукот е ок, нема повремени крцкања ко кабел скинат да е.

Е сеа проблемот со синхронизација на видео и аудио уште е актуелен. Ако враќаш назад програмата мислам тогаш се затушува и морааааа да се рестартира уредпт

Sent from my phone using Tapatalk

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.597
Поени од реакции
955
Значи ништо не се поправи со погорната опција. Синхронизација на видео и аудио си остана. Ова е голем проблем и мора да го решат. Дали само кај тебе е така или и други корисници го имаат истиот проблем..дали е глобален проблем..Пак ќе пишам: избрзаа со платформава, премалце време за тестирање, корисницте ги направија бета тестери

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
Добро што ја читам темава и ќе почекам со миграција додека не средат се.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.637
Поени од реакции
59.490
Често пати се дешава да нема ТВ при вклучување на ресиверот, па мора рестарт...
Исто така знае и да трепка сликата, да снемува ТВ на дел од секунда. Се повторува на некои 10-20 секунди.

Од моето искуство до сега, не мигрирајте ако не морате. Избагирано до бескрај е.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.597
Поени од реакции
955
Дали проблемот е со боксот или кабелот..кој знае. Ама факт е дека платформава уште не им е средена...незнам како воопшто ја пуштија ваква баговита

Член од
27 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
129
Што сте чудни во коментарите,тие од Телеком неможат да ја направат нивната апликација што е за телефон,а не па за тв бокс и телевизија.
Автоматски споено мислење:

Што сте чудни во коментарите,тие од Телеком неможат да ја направат нивната апликација што е за телефон,а не па за тв бокс и телевизија.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.597
Поени од реакции
955
Мислам дека не се тие одговорни за правење како што викаш туку од многу погоре иде се..и платформа и софтвер ...
btw разговарав со пријател кој користи магентав и не се пожали на ништо. Му ги набројвв проблемите на кои налетале форумашиве...

Последно уредено:
Член од
27 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
129
Мислам дека не се тие одговорни за правење како што викаш туку од многу погоре иде се..и платформа и софтвер ...
btw разговарав со пријател кој користи магентав и не се пожали на ништо. Му ги набројвв проблемите на кои налетале форумашиве...
И јас користам Магента и немам никакви проблеми.Ни со интернет,ни со телевизија.Дури имам и IPTV.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.597
Поени од реакции
955
И јас користам Магента и немам никакви проблеми.Ни со интернет,ни со телевизија.Дури имам и IPTV.
Неколку души погоре се жалат погоре пример дека звукот и сликата не им се синхронизирани или дека треба боксот почесто да се ресртира и слични работи..ти немаш ама баш никаков проблем?

Член од
27 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
129
Неколку души погоре се жалат погоре пример дека звукот и сликата не им се синхронизирани или дека треба боксот почесто да се ресртира и слични работи..ти немаш ама баш никаков проблем?
Јас имам од старата Магента L на телевизија и на интернет XXL.Не,новата,ми рекоа едни пријатели што се таму да не брзам со зимање на новата магента.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
961
Поени од реакции
632
Исто проблем вчера жена ми ме вика ај да пушти некоја серија од пред два дена. Во средина на серијата има вести. Го изгледала првиот дел, никако сега да се пушти вториот дел после вестите. Нон стоп почнува првиит дел.

Sent from my phone using Tapatalk

Член од
27 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
129
MAX TV pocinja da raboti od 21 maj,tuka e uklucena i Makedonija.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.021
Поени од реакции
8.343
MAX TV pocinja da raboti od 21 maj,tuka e uklucena i Makedonija.
Каков Маx TV? Не е Маx TV туку Max.

HBO Mаx се ребрендира во Max и ќе биде соработка со Discovery, Warner Bros, Eurosport, Cartoon Network, DC Universe.. Што значи услга во кој ќе може да се гледаат филмови, серии и спорт. Ќе може да се глеса олимпијатада, Roland Garros, Us Open Tour de France..

Нема врска со Телеком Мк единствено заедничко е што Телеком нудат HBO пакет во кој се нуди и HBO Max по ново од 21 мај Маx.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Успеа некој да инсталира коди плагин на боксот?

Kajgana Shop

На врв Bottom