Матурска облека, шминка и фризура

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Намеравам да си земам едно црно костумче, и некоја кошула, а за кравата уште се мислам :)

Еве ви неколку фустанчиња! Супер се:vozbud:

Ваков фустан мислам дека никој кај нас не би облекол,ама многу ми е сладок.
7079F.jpg

Сепак јас сум за поедноставни варијанти.Кај нас мислам дека се претерва со изборот на облека за матура,посебно девојките,па изгледаат 10 години постари.
valentineensemble1.jpg
Jovani-b1011101185.jpg.jpg
S03053-sherri-hill.jpg.jpg

56.jpg.jpg
new665.jpg.jpg

еве некои фустанчиња, иако не знам дали би ги носеле кај нас:)
prom2000_1995_11903834
prom2000_1993_17716968
prom2000_1996_17183111
prom2000_1997_61814977
prom2000_1993_20631441
prom2000_1995_5814425
prom2000_1993_15004089

АЈ дај предложете за машки нешто, некои костими, одела нешто слично, елегантно ? (со слики нормално)

дајте нешто и за машки...
ни имам прошетано ни размислено шо ќе носам јас...
ај имат време...али дај кајганџивки... дајте кажете што мислите дека би било добро и што е во тренд оваа сезона...:vozbud:

ми треба совет, идеа, мислење: што мислите околу носење на кожна јакна наместо типично одело на матура ?

A zosto mora da se nosi fustance za matura??Ja na pr.prvo kupiv fustance..ama zasto mislam deka podobro ke se cuvstvuvam vo pantaloni..od fustanceto napraviv majcka=)..i sega ke go nosam na pantaloni so stiklicki i nakit=)i taka...simple as I am=)

ми треба совет, идеа, мислење: што мислите околу носење на кожна јакна наместо типично одело на матура ?
Па веќе неколку години наназад доста матуранти го избегнуваат клишето да носат одела за матура, така да ако мислиш дека подобро ќе ти биде во кожна јакна и ако сметаш дека повеќе ќе се вклопува со тоа што ќе го носиш на тебе тогаш нема зошто оделото да не го замениш со кожната јакна.

Вака сеа, ја сум матурант оваа година, и тек денес купив... да да машко... чека до крајност... хахаха
Направив комбинација црно бело...
Значи вака:
Бела панталона, малку на старомоден начин сошиена и стил, сепак со новомодни примеси, земав црна кошула (стил на спортска и свечена) која кога ќе се изложи на појако светло светка... одоздола - испод кошулата како некое боди, прилепено за мене, бело ќе да е, кошулата раскопчана... за одозгора планирам да земам некое како јакниче ама не е баш јакниче... незнам како да опишам... како и да е, и тоа ќе да е малку у спортски-свечен дух... потемна боја ќе да е тоа... или ако не ќе земам сако или нешто слично на тоа кое ќе одговара со белите панталони... сакото или што и да е одозгора што ќе го носам ќе биде бело...
за на нозе, земав едни патики бели-скај со некакви сребрени шари кога ќе се изложи на појако светло... тоа хехехе

Што има тука да се дискутира едноставно бидете свои ...и облечете се вие како што мислите, а не да пратите некој "трендови"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom