Матурска еуфорија

• Креатор на темата Креатор на темата dh00|
  • Време на започнување Време на започнување
Се сложувам дека е претерана целата таа еуфорија околу матурата. Еве баш пред некој ден одам во еден бутик да си купам кошула и таму гледам матуранти кои дошле да купат облека. Појма немаа што сакаат да купат ама им дале 8000 денари од дома и овие решени дека мора да ги потрошат сите пари гледаа што е најскапо (а не што највеќе им се допаѓа). Значи во ред е да се средиш и да купиш некое ново парче ама не е во ред да се троши 8000 за една вечер и потоа никогаш да не се облече истото. А за еуфоријата која се приви не ни сакам да дискутирам. Но секое чудо за три дена, па така и ова. Матурата не се помни по облеката, туку по она што се случува на неа.

Mи падна циркон од милионските на штиклата. А за 2 дена е ДИ НАЈТ. Шо ќе правам незнам.. :nesum:

ЛИЛАААА....................................

drugar ako najdis kostum ispod 8-9 iljadarki alal da ti e jas so brat mi ko barav i bt i sk ne najdov nisto poeftino a za euforijata mozi da se reci deka e napumpana

Идам сеа со автобус низ град и гледам многу коли со знамиња и свират. Викам да не сме влегле во НАТО/ЕУ/Шенген ова она зашто спорт знам само куглање игра Македонија сеа па не верувам за тоа да се веселат. И после се сетив дека е период на матура. Свашта. И јас лани бев матурант али изгледа не гледав како слават другите и си уживав во мојата скромност на постигнатото. Средно. Голема работа ако си завршил. Ајде еуфорија, трошење пари и свадби без невести. Без везе.

Единствена добра работа од таа вечер се пијани матурантки :vozbud:

Јебига,таков народ сме,во све,ама буквално во све претервиме. Гледам 2000 евра за една матура се трошит,се кревет кредити,а полојна народ пари за леб немат. Камо за дипломски вака да славиме. Барем си постигнал нешто. Јас мислам вакво славје само ко ке најдиш работа кај нас, то вредит да се прославит :pos:

Тоа е малоумен народ:toe:остај тоа па три дена почнаа да слават еден за фамилијата еден за соседите и еден за школските ццц парт оне парт тво анд парт три :jaj:

Не дека нешто посебно ме нервират луѓето што си спремат дома за децата свои, секој родитела си се радува за своето дете фала Богу.

Ама страшно ме нервира кога во Битола ќе се соберат едно 100000 луѓе да ги гледат матурантите од чиста љубопитност (за да видат кој каков фустан носи, како се нашминкани цурите). И за време на матурите пред Епинал (кај шо се слават матурите секоја година) од кај 8 до кај 9 не можи да се помини.
Еве ако не ме вервате уверете се
Dolna_Gimnazija_008.JPG

А овде се качени на клупите пред Епинал

Dolna_Gimnazija_006.JPG

Абееееееее вака гледано по една година можам слободно да кажам дека воопшто не вреди да се креваат паники и не дека е којзнае што... не дека мислев лани али сепак мора да се признае дека се чуствуваш некако, шознам, посебно тие денови и... убаво е :)

Добра работа е матурата и дружба и журка и све само треба да се пази со парите кои се трошат за неа.

А за еуфорија... оставете ги матурантите нека си се радуваат, нивни денови се :pipi:

И? Си постигнал нешто? Да бидеш продавач у трафика и празник и делник или чистач? Ако куцало за частење и веселење за тоа секоја чест :wink:

Чекај па и ти, што гледаш од таа страна одма...

Јас гледам за мене супер да си поминам, а и тие си земаат плата, па сеа празник, делник, тоа е животот затоа после ќе бидат наградени за 5 % повеќе плата и готово :)

Јебига,таков народ сме,во све,ама буквално во све претервиме. Гледам 2000 евра за една матура се трошит,се кревет кредити,а полојна народ пари за леб немат. Камо за дипломски вака да славиме. Барем си постигнал нешто. Јас мислам вакво славје само ко ке најдиш работа кај нас, то вредит да се прославит :pos:

изглеа само кај нас не се препознава светската економска криза....:toe:

Не сум сигурна баш кај да ја ставам темава,но некако морам да го истурам бесот шо го осеќам...Не знам дали е до мене,али стварно не можам да ја поднесам моменталнава ситуација дома поради долгоочекуваната матура на брат ми...
Пискотници се слушаат од дома до комшиите во радиус од 200 метри!!! Не знам шо е финтата ама стварно не знам зашо матурава се доведува до степен како да се доделуваат оскари.Или како свадба,само шо нема младоженци ЕБАГО! :tapp:
Малку од состојбата во куќата: луѓе трчаат на сите страни,мајка ми си ги докажува своите гласовни можности,а мене ми чади главата.Шо морало да се прај толку многу храна,колку да ја нахраниш цела Африка! На ред доаѓаат „декорациите“. Абе кога ја видов таа масата си помислив дека правиме роденденска забава за 3 годишно детенце. А тоа шо мајка ми бара се да е перфектно наместено и средено е друга приказна.
Единствена утеха во сето ова ми е пивото и водката шо ќе ја добијам како награда за тоа шо го трпев нивното викање и шо помагав по малку:) А да! И тоа шо ќе го делам алкохолот со ПРЕЗЕРВА†ИВ :pos:
се надевам дека барем некој ќе дели исто мислење со мене и дека матурантите нема да ми се налутат.:helou::smir:
и ако мислите дека темата не е за тука,слободно преместете ја...
Честито матура на матурантите!!!:smir:

Сакаш да кажеш дека имаш дома матурска,дека ке имате вотка за пиење кое ние ја немаме пробано и дека ке има толко храна за да ги нахраниш и гладните во Африка? и се е перфектно наместено и дека само ти имаш матурант дома ? :toe: Браво еј?

А што е тоа матурска? што е матурант? де објасни.:tapp:

Кај сите е така. Незнам што се бламираш.

Матурант сум исто е и кај мене.Кај секој е така..2-3 дена лудница трчање натаму наваму..

Успеавте овие новиве аскетско-намќорски видувања за матура да им ги набаците и на помалите деца кои патем не ја ни имале, па сеа они као созреани и изживеани не им чуе за матура пошто “не вредело’’..

Матура си е закон работа, напијте се најадете, пицнете се, пробајте да ја спрцате парнтерката :) трошете домаќински и не слушајте шатро изживеани батковци и дадички како ви шиткаат животни искуства.
Eве ја во сабота ќе правам три години матура и ќеф ми е ради тоа и по “толку време’’ : )

Не дека нешто посебно ме нервират луѓето што си спремат дома за децата свои, секој родитела си се радува за своето дете фала Богу.

Ама страшно ме нервира кога во Битола ќе се соберат едно 100000 луѓе да ги гледат матурантите од чиста љубопитност (за да видат кој каков фустан носи, како се нашминкани цурите). И за време на матурите пред Епинал (кај шо се слават матурите секоја година) од кај 8 до кај 9 не можи да се помини.
Еве ако не ме вервате уверете се
Dolna_Gimnazija_008.JPG

А овде се качени на клупите пред Епинал

Dolna_Gimnazija_006.JPG

Ајдее..е овие ја претерале:)Како најпознати личности да поминуваат..хахаа,мрднати луѓе:):)

jebiga za posle da se tepat muabeti mene kako so mi e epinal od skolija na 150 metra ne e loso da si pominis da si vidis da si znajs i ti vgodina deka taka ke si prajs
sea na stranicava kaj so ima maturanti konzuli.com e padnata od mn narod so se ima priklucvano

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom